دانلود تحقیق راهسازی
چکیده :
در این مقاله ابتدا به عواملی که در طرح کلی مسیر راه باید مورد توجه قرار گیرد نظیر دسترسی، عوارض طبیعی، زمینشناسی، ظوابط هندسی طرح راه و … میپردازیم و سپس مسائلی تحت عنوان زیبایی راه، حفظ محیط طبیعی و انسانی و در نهایتمخارج شاختمان راه را بیان میکنیم.
مقدمه :
محل دقیق و تمام جزئیات مسیر را نمیتوان یکباره و در یک مرحله مشخص ساخت. از این رو مسیر راه در مراحل مختلف و با استفاده از نقشهها و عکسهای هوایی با مقیاسهای متفاوت معین میگردد. نخسست با استفاده از نقشهها و اطالاعات موجود چند مسیر بسیار کلی در نظر گرفته میشود و با مظالعه دقیقتر این مسیرها در طی مراحل مختف مسیریابی صورت میگیرد و سرانجام محور راه را به دقت در روی زمین مشخص می گردد. در این مقاله ما به عواملی که مسیر راه با توجه به آنها معین میگردد می پردازیم.
عوامل تعیین کننده مسیر راه
در انتخاب مسیر راه عوامل بسیاری را باید در نظر گرفت و همین زیادی عوامل درگیر است کا کار انتخاب مسیر را مشکل و وقتگیر و پرهزینه میسازد. احداث راه تغییرات عمدهای در محیط طبیعی و اقتصادی و اجتماعی وارد میسازد که محدود به تامین رفت و آمد وسایل نقلیه نیست. وسعت این تغیرات مخصوصاً در راههای شهری فوقالعاده زیاد است تاجایی که ممکن است روند گسترش و بافت شهر را دگرگون سازد. عوارض طبیعی که هنوز هم یک از عمدهترین تعیین کنندههای مسیر راههای بیابانی است در راههای شهری فقط یکی از بسیار عواملی است که در نظر گرفته می شود . با وجود آنکه عوارض طبیعی در بسیاری از قسمتهای راههای بیابانی تنها عامل تعیین کننده مسیر است ولی نباید مسیر راههای بیابانی هم بدون توجه به عوامل دیگر تعیین گردد و مخصوصاً نباید از تغیراتی که در مسیر در محیط اجتماعی و انسانی و طبیعی اطارف خود ایجاد میکند غافل شد. مشکل کار مسیرگذاری در این است که عموماً بهتر ساختن مسیر با توجه به یکی از عوامل ، مسیر را از نظر عوامل دیگر بدتر می سازد. مثلاً برای حفظ یک منطقه با ارزش طبیعی ، مسیر باید این منطقه را دور بزند. اما چنین دورزن مستلزم هزینه زیادی است و علاوه بر این طول مسیر را زیادتر میسازد و بنابراینهزینه ترافیک را بالا میبرد و طمان رفت و آمد را طولانی تر میکند.
میتوان خلاصه کرد که انتخاب مسیر یافتن وضعیت متعادلی است که با مخارج کمتر دسترسی بیشتر را فراهم می سازد و عوارض نامطلوب محیطی را در حداقل نگاه میدارد. عواملی را که باید در انتخاب مسیر در نظر گرفت به شرح زیر می توان خلاصه کرد.
۱- دسترسی
۲- عوارض طبیعی
۳- ظوابط طرح هندسی
۴- زمینشناسی
۵- جنس پی جسم و ساختمانها
۶- وجود مصالح مناسب
۷- نگاهداری اره
۸- زیبایی راه
۹- حفظ محیط طبیعی
۱۰- حفظ محیط انسانی
۱۱- مخارج ساختمان راه
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 17
مطالب مرتبط