دانلود مقاله در مورد خراسان تحقیق مقاله در مورد استان خراسان رضوی تحقیق مقاله خراسان رضوی مقاله سبک خراسانی مقاله در مورد خراسان شمالی تحقیق استان خراسان رضوی تحقیق خراسان جنوبی تحقیق خراسان شمالی
مقاله در مورد خراسان
ویژگیهای طبیعی
موقعیت و وسعت
استان خراسان وسیعترین استان کشور میباشد که در مختصات جغرا فیایی ۳۰ درجه ۲۱دقیقه تا ۳۸ درجه و ۱۷ دقیقه عرض شمالی و ۵۵ درجه و ۲۸ دقیقه تا ۶۱ درجه و ۱۴ دقیقه طول شرقی گسترش یافته است . وسعت این استان ۲۴۸۰۰۰ کیلومتر مربع و تقریباً ۶۵% مساحت ایران را به خود اختصاص داده است . استان خراسان از شمال و شمال شرقی به ترکمنستان، از شرق به افغانستان، از جنوب به استانهای سیستان و بلوچستان و کرمان، از غرب شمال غرب به استانهای یزد، اصفهان، سمنان و گلستان محدود میشود. استان خراسان با ترکمنستان ۷۰۰ کیلومتر و با افغانستان ۴۱۹ کیلومتر مرز مشترک دارد.
اقلیم (آب و هوا)
در استان خراسان به دلیل گستردگی، اقلیم های متفاوتی را میتوان مشاهده کرد. بر اساس مطالعات انجام گرفته چهار نوع اقلیم کلی در استان خراسان به شرح زیر وجود دارد:
-آب وهوای سرد استپی: این نوع اقلیم در نواحی مرتفع استان (ارتفاعات آلاداغ و بینالود)مشاهده میشود.
-آب وهوای مدیترانه ای: این نوع اقلیم بیشتر در مناطق بجنورد، قوچان، شیروان، نواحی جنوبی بینالود، ارتفاعات کپه داغ، هزار مسجد و قسمتی از مشهد وجود دارد.
– آب وهوای نیمه بیابانی ملایم: این نوع اقلیم معمولاً در نواحی شمالی خراسان مرکزی و نواحی جنوبی دیده میشود که مهمترین ویژگی آن تغییر در درجه حرارت است.
– آب و هوای گرم وخشک بیابانی: این نوع اقلیم بیشتر در نواحی جنوبی استان خراسان دیده میشود و ۵۰ درصد از مساحت استان خراسان را به خود اختصاص داده است.
به طور کلی دلیل اصلی تغییرات آب و هوایی استان خراسان وجود جریان های هوای مختلفی است که از غرب،شمال غرب وشمال شرق وارد استان میشوند این جریان های هوا شامل موارد زیر میباشد:
– جریان پرفشار سیبری: این توده هوا از اواخر فصل پائیز تا اوایل فصل بهار از شمال شرق وارد کشور میشود وشمال استان خراسان را تحت تأثیر قرار میدهد وبه شدت دما را پائین میآورد و باعث ریزش برف میشود.
– جریان مدیترانه ای: این توده هوا مناطق شمالی و قسمتی از شمال غرب خراسان را تحت تأثیر خود قرار میدهد. به طور کلی منشاء این جریان اقیانوس اطلس و دریای مدیترانه است. این توده هوا دارای رطوبت بسیار زیاد میباشد و اکثر بارش های غرب استان ناشی از این توده هوا است.
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 42
مطالب مرتبط