دانلود آموزش ویدیویی دستگاه NMR به همراه مقاله دستگاه NMR
دانلود آموزش ویدیویی دستگاه NMR
این پست در تاریخ ۲۶ بهمن به درخواست کاربران سایت اپدیت شد و یک مقاله ۱۰ صفحه اضافه شد با عنوان NMR دستگاه
بخشی از متن این مقاله
NMR دستگاه
یکی از تکنیکهای خیلی معروف برای شناسایی برخی از اتمها استفاده از دستگاه ان ام آر هست که در اینجا به شرح کامل اون پرداختم
NMR دستگاه
دستگاه (NMR) برحسب نوع استفاده کاربردهای فراوانی دارد. قریب به ۳۰۰ آزمایش با استفاده از این تکنیک قابل انجام است.
برای مثال
* شناسائی اتم های کربن، پروتون، فلوئور و فسفر در نمونه مورد آنالیز
* تعیین ساختمان ترکیبات آلی با استفاده از HNMR و ۱۳CNMR
* بررسی تأثیر دما بر ساختمان مواد شیمیائی
* اندازهگیری تغییرات انرژی درونی و آنتالپی کمپلکسهای معدنی
* تاثیر حلال بر ساختمان و جابجائیهای یک ترکیب شیمیائی خاص
* تعیین جرم ملکولی پلیمرها
* تعیین درصد پلیمرها در ساختمان کوپلیمرها
* بررسی پارامغناطیس و دیامغناطیس بودن کمپلکسهای معدنی
خدماتی که آزمایشگاه (NMR 400) دانشکده شیمی دانشگاه تبریز ارائه میدهد:
۱ ) طیف گیری HNMR
۲ ) طیف گیری ۱۳ CNMR
۳ ) طیف گیری DEPT
۴ ) طیف گیری ۱۹ FNMR
۵ ) طیف گیری ۳۱ PNMR
چکیده مقاله
طیف سنجی رزونانس مغناطیس هسته شامل اندازهگیری میزان انرژی لازم برای تغییر هستههای اسپین دار از یک جهتگیری پایدار به جهتگیری ناپایدارتر در یک میدان مغناطیسی است. از آنجا که هستههای اسپیندار در میدان مغناطیسی در فرکانسهای مختلف تغییر جهت میدهند، فرکانس متفاوتی از تابش جذبی برای عوض کردن جهتگیری هستههای اسپیندار نیاز میباشد. فرکانسی که در آن جذب صورت میگیرد برای تجزیه و طیفسنجی به کار برده میشود. به طور معمول بیشتر اندازهگیریهای NMR برای H انجام میشود. اندازهگیری سایر هستهها اغلب با استفاده از روشهای افزایش علامت به منظور مشاهده طیف،
متن مقاله
برخی هستهها، مانند الکترون به دور محور خود حرکت چرخشی دارند. در حضور یک میدان آهنربایی خارجی، یک هسته در حال چرخش تنها تعداد معدودی جهتگیری پایدار دارد. رزونانس مغناطیس هسته(NMR) هنگامی ایجاد می شود که یک هسته اسپین دار با جذب تابش الکترومغناطیسی به مقدار کافی، در حضور یک میدان آهنربایی از یک جهتگیری با انرژی پایینتر به یک جهتگیری با انرژی بالاتر برانگیخته شود. طیف سنجی رزونانس مغناطیس هسته شامل اندازهگیری میزان انرژی لازم برای تغییر هستههای اسپین دار از یک جهتگیری پایدار به جهتگیری ناپایدارتر در یک میدان مغناطیسی است. از آنجا که هستههای اسپیندار در میدان مغناطیسی در فرکانسهای مختلف تغییر جهت میدهند، فرکانس متفاوتی از تابش جذبی برای عوض کردن جهتگیری هستههای اسپیندار نیاز میباشد. فرکانسی که در آن جذب صورت میگیرد برای تجزیه و طیفسنجی به کار برده میشود.
رزونانس مغناطیسی هستهای برای اولین بار در سال ۱۹۴۶ به طور مستقل توسط فلیکس بلوخ از دانشگاه استانفورد و ادوارد پارسل از دانشگاه هاروارد کشف شد. آنها توانستند جذب تابش الکترومغناطیسی را که در نتیجه انتقال تراز انرژی هسته در یک میدان مغناطیسی قوی صورت میگیرد را نشان دهند. این دو فیزیکدان در سال ۱۹۵۲ به خاطر کارشان موفق به دریافت جایزه نوبل شدند. در پنج ساله اول پس از کشف روش رزونانس مغناطیس هسته شیمیدانها دریافتند که محیط مولکولی اجسام بر جذب تابش توسط هستهها در حضور یک میدان مغناطیسی اثر میگذارد و این اثر میتواند به ساختمان مولکول ارتباط داده شود. از آن پس رشد روش طیفسنجی تشدید مغناطیسی هسته انفجارآمیز بوده است و این روش اثر قابل توجهی در توسعه شیمی آلی، شیمی معدنی و بیوشیمی داشته است [۲]. در سال ۱۹۹۹ یک تیم فیزیکدان کانادایی موفق به توسعه یک روش جدید با استفاده از روش رزونانس مغناطیس هستهای Beta شدند که این روش قادر به نشان دادن خصوصیات مغناطیسی و الکتریکی لایه ها و سطوح بسیار نازک می باشد از روش های BetaNMR در علوم نانویی استفاده می شود.
محتوای فایل : یک فایل آموزشی تصویری با فرمت wmv به همراه یک مقاله ۱۰ صفحه ای در مورد دستگاه NMR در قالب WORD و قابل ویرایش می باشد.
فرمت فایل: wmv و WORD
تعداد صفحات: 10
مطالب مرتبط