دانلود پاورپوینت کامل درباره تغذیه در دوران بارداری ppt PowerPoint
توصیه های تغذیه ای پیش از بارداری
با توجه به عوامل خطرزا در دوران بارداری لازم است خانمها قبل از باردارشدن برای حصول اطمینان از سلامت و آمادگی کامل جسمانی و مشاوره ، به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه نمایند.
هدف عمده از این مراقبتها شناسایی خانمهای باردار مبتلا به سوء تغذیه ( لاغر ، دارای اضافه وزن یا چاق ) و رفع مشکل تغذیه ای و رساندن آنان به محدوده BMI طبیعی و آماده کردن خانمها برای داشتن یک بارداری ایمن و بدون خطر است.
مراقبت هایی که لازم است در این دوران پیگیری شود :
– ارزیابی وضعیت تغذیه ای خانم های باردار
– آموزش اصول تغذیه مناسب به خانم های باردار
– آموزش نحوه مصرف مکمل های ویتامین و املاح در دوران بارداری و شیردهی
– ثبت وزن و پایش وزن گیری در طول بارداری طبق برنامه زمان بندی تعیین شده
تغییرات رژیم غذایی برای رسیدن به وزن دلخواه حداقل در 3 تا 4 ماه پیش از حاملگی
استفاده از مکمل اسید فولیک به میزان روزانه 400 میکروگرم در 3 ماه پیش از حاملگی
عدم مصرف روزانه مکمل ویتامین A و جگر
خوردن رژیم متعادل از نظر دریافت انرژی
خوردن رژیم متنوع برای اطمینان از دریافت کافی تمام مواد مغذی شامل حداقل روزانه 5 واحد میوه و سبزی
تصحیح کم خونی پیش از بارداری برای کاهش خطر تولد نوزاد کم وزن و تولد نوزاد زودرس و حفظ سلامت مادر در دوران حاملگی ضروری است
زنان دیابتی که تصمیم به باردار شدن دارند باید با استفاده از مراقبتهای تغذیه ای و پزشکی قند خون را پیش از بارداری در حد مناسب حفظ نمایند
مصرف قرصهای ضد بارداری همراه با کاهش میزان ویتامینهای B6 و B12 در خون است و اگر بلافاصله پس از قطع دارو ، حاملگی رخ دهد ، زمانی برای رسیدن به وضعیت نرمال وجود ندارد
مشاوره با پزشک برای تداخلات دارویی و مکملها
توجه ویژه به مادران با :
سابقه تولد نوزاد کم وزن یا سقط در بارداریهای پیشین
خیلی لاغر یا دارای اضافه وزن (BMI کمتر از 5/18 یا بیشتر از 25 )
اختلالات خوردن
فاصله بارداری کمتر از 3 سال
بیشتر از 4 فرزند
سن کمتر از 18 یا بیشتر از 35 سال
وضعیت اقتصادی پایین
گیاهخوار
سیگاری
مبتلایان به دیابت، آلرژیهای غذایی، بیماریهای مزمن
عملکرد دستگاه گوارش
افزایش غلظت پروژسترون که برای شل کردن عضله رحم و فراهم سازی محیط مناسب برای رشد جنین است ، سبب کاهش حرکات دستگاه گوارش و افزایش بازجذب آب می شود که اغلب منجر به یبوست می گردد. بعلاوه شل شدن اسفنکتر پایینی مری و فشار رحم بر معده سبب برگشت محتویات معده به مری و استفراغ می شود.
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 46
مطالب مرتبط