پاورپوینت پرفشاری خون (فشار خون بالا) به بررسی یکی از اصلیترین عوامل خطر بروز بیماریهای قلبی عروقی پرداخته و تأثیرات آن بر نارسایی قلبی، سکته مغزی و نارسایی کلیه را تشریح میکند. این مقاله با اشاره به افزایش خطر مرگ و میر متناسب با افزایش فشار خون، بر اهمیت تشخیص و درمان مناسب تاکید دارد. همچنین به طبقه بندی فشار خون برای بزرگسالان و شیوع آن در گروههای مختلف اجتماعی و نژادی پرداخته و علتها، علائم، عوارض و موانع کنترل این بیماری را بررسی میکند. در نهایت، راهکارهای پیشگیری و کنترل فشار خون بالا و پیشنهاداتی برای بهبود وضعیت موجود در کشور ارائه می دهد.
مقدمه
پرفشاری خون یکی از مهمترین عوامل خطر بروز بیماریهای قلبی عروقی و شایعترین عامل نارسائی قلبی، سکته مغزی و نارسائی کلیه است. نیمی از بیماران مبتلا به فشار خون درمان نشده و آنهایی که درمان میشوند نیز به طور مناسب کنترل نمیگردند. فشار خون نیرویی است که خون بر دیواره رگها وارد میکند و افزایش آن از افزایش برونده قلبی یا مقاومت عروقی ناشی میشود. فشار خون سیستولی بالای 140 میلیمتر جیوه و دیاستولی بالای 90 میلیمتر جیوه پرفشاری خون محسوب میشود.
شایعترین عوامل موثر در پرفشاری خون شامل سن، جنس، نژاد و عوامل ژنتیکی هستند. علل قابل تغییر شامل مصرف سیگار، چاقی، کمبود فعالیت بدنی، مصرف الکل و رژیم غذایی با سدیم بالا میباشد. مهمترین مشخصه پرفشاری خون، بیعلامتی آن است که منجر به عدم تشخیص به موقع و کنترل مناسب میگردد. عوارض آن شامل آسیب به قلب، مغز و کلیهها است که در صورت عدم درمان مناسب، ممکن است به مرگ منجر شود. اقدامات پیشگیری شامل آموزش جامعه، اندازهگیری منظم فشار خون، رعایت رژیم غذایی سالم، افزایش فعالیت بدنی و دوری از دود سیگار است. در نهایت، برای کنترل بهتر فشار خون، آگاهیبخشی به پزشکان و مردم و ایجاد مراکز تشخیصی و درمانی ضروری است.
فهرست مطالب
تعریف فشار خون
طبقه بندی فشار خون
اپیدمیولوژی توصیفی
گروه های پرخطر
علل پرفشاری خون
علل مؤثر در فشارخون بالا
علائم پرفشاری خون
عوارض بیماری و پیش آگهی
اقدامات پیشگیری و کنترل
پیشگیری از ابتلاء به پرفشاری خون ( پیشگیری )
پیشگیری از عوارض پر فشاری خون ( کنترل )
موانع کنترل فشار خون بالا
پیشنهادهای کنترل پرفشاری خون در کشور
روش اندازه گیری فشارخون
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 18
مطالب مرتبط