این فایل پاورپوینت شامل 40 اسلاید قابل ویرایش و درباره الکترود می باشد.
تعریف الکترود:
الکترود مفتولی فلزی است که دورتادور آن با مواد شیمیایی پوشش داده شدهاست و ضمن هدایت جریان از انبر به فلز مبناپرکننده درز جوش وتامین کننده مواد آلیاژی میباشد. بعبارت دیگر الکترود فلزی و یا زغالی است که بین آن میله و قطعه ی مورد جوشکاری قوس الکتریکی برقرار میگردد. الکترود ممکن است به عنوان فلز پر کننده یا واسطه ی عمل یونیزه یعنی ذوب شونده، وارد جوش گردد و یا اینکه فقط عاملی جهت ایجاد حرارت باشد و به صورت کمکی عمل نماید.
الکترود را میتوان به چهارصورت دسته بندی کرد:
1-ازنظرقطر
2-ازنظرطول
3-از نظرمغزی فلزی
4-ازنظرپوشش
انتخاب صحیح الکترود ( از نظر قطر)
بایستی توجه داشت که همیشه قطر الکترود از ضخامت فلز جوشکاری کمتر باشد هر چند که در بعضی از کارخانجات تولیدی عده ای از جوشکاران الکترود با ضخامت بیشتر از ضخامت فلز را به کار می برند. این عمل بدین جهت است که سرعت کار زیادتر باشد ولی انجام آن احتیاج به مهارت فوق العاده جوشکار دارد. قطر استاندارد الکترود از 1.6 تا 8 میلی متر می باشد. اما پرکاربردترین آنهاعبارتند از 2- 3.2 – 4 – 5 میلیمتر.
همچنین انتخاب صحیح قطر الکترود بستگی زیاد به نوع قطب ( + یا – ) و حالت درز جوش دارد مثلاً اگر یک درز V شکل با زاویه کمتر از 40 درجه باشد بایستی حداکثر از الکترود با قطر پنج شانزدهم اینچ برای ردیف اول گرده جوش استفاده کرد تا کاملاً بتوان عمق درز را جوش داد. چنانچه از الکترود با قطر زیادتر استفاده شود مقداری تفاله در جوش باقی خواهد ماند که قدرت و استحکام جوش را به طور قابل ملاحظه ای کاهش خواهد داد. در حین جوشکاری گاهی وقتها جرقه هائی به اطراف پخش می شود که دلایل آن چهار مورد زیر است.
1.ایجاد حوزه مغناطیسی و عدم کنترل قوس الکتریکی
2.ازدیاد فاصله الکترود نسبت به سطح کار
3. آمپر بیش از حد یا آمپر بالای غیر ضروری
4.عدم انتخاب قطب صحیح برای جوشکاری
فهرست مطالب:
الکترود
انتخاب صحیح الکترود
جنس هسته الکترود
مواد سازنده پوشش الکترود
تقسیم بندی بر اساس پوشش شیمیائی
وظایف پوشش الکترود
شناسایی الکترود بر اساس کد بندی
مشخصات الکترودها
و…
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 40
مطالب مرتبط