بادبندهای واگرا یا EBF نوعی سیستم باربر جانبی در سازههای فولادی هستند که در آنها، مهاربندها به جای اتصال به گرههای قاب، به تیرها متصل میشوند. این نوع بادبندها به دلیل شکل هندسی خود، سختی و شکلپذیری مناسبی را به سازه میدهند و در برابر زلزله عملکرد قابل قبولی دارند.
مزیت اصلی بادبندهای واگرا نسبت به بادبندهای همگرا، شکل پذیری بیشتر آنها است که به سازه اجازه میدهد تا در برابر زلزله بدون تخریب، تغییر شکل دهد.
قسمتی از متن پاورپوینت
هرسازه باید بتواند برای پایداری خود در برابر انواع مختلف بارها که به آن وارد می شود مقابله کرده و آنها را تحمل نماید .
این بارها به دو دسته عمده بارهای ثقلی و بارهای جانبی تقسیم می شوند . وظیفه تحمل بارهای ثقلی بر عهده عناصر اصلی ساختمان که تیرها و ستونها و در مرحله بعد فونداسیون می باشد که البته در ساختمان های بتنی این اعضا بارهای جانبی را نیز می توانند تحمل کنند .
برای مقابله با بارهای جانبی که در این مقاله منظور بار زلزله است ، در ساختمانهای بتنی از دیوار برشی و در ساختمانهای فولادی از انواع مهاربندها ( بادبند ) می توان استفاده نمود .
( Concentrict )بادبندها به دو نوع همگرا تقسیم می شوند . ( Eccentrict )و واگرا در مهاربند های همگرا امتداد تیر ، ستون و مهاربند از یک نقطه عبور می کنند .
از مهمترین مزایای این نوع بادبند ” کنترل تغییر مکان جانبی سازه تا حد زیاد“ می باشد و از معایب آن ایجاد محدودیت از نظر معماری و از همه مهمتر : بدلیل سختی زیاد این نوع مهاربند، شکل پذیری آنها و…
فهرست مطالب
سیستم قاب خمشی
سیستم مهاربندی همگرا
EBFسیستم مهاربندی برون محور
EBFرفتار پلاستیک قابهای
شرط وقوع شکست برشی :
ستونها
EBFستونها در قاب
EBFنیروهای محوری در ستونهای قاب
(قطری):EBFلنگرهای خمشی در ستونهای قاب
فلسفه طراحی قابهای خارج از مرکز
تعیین طول تیر پیوند
صفحه اتصال مهاربند به تیر پیوند
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 80
مطالب مرتبط