پاورپوینت آناتومی و فیزیولوژی کبد به بررسی ساختار و عملکرد این عضو حیاتی می پردازد. کبد بزرگترین غده بدن، با وزنی حدود 1500 گرم، در قسمت فوقانی راست شکم قرار دارد و به چهار لوب تقسیم میشود. کبد نقش حیاتی در متابولیسم، ذخیره سازی، دفع و تولید صفرا دارد. خون رسانی کبد از ورید باب و شریان کبدی انجام میشود و سینوزوئیدهای کبدی، ترکیبی از خون سرخرگی و سیاهرگی را به سلول های کبدی می رسانند. اختلالات کبدی نظیر هپاتیت، کبد چرب، سیروز و سرطان کبد می توانند به طور جدی سلامت بدن را تهدید کنند.
مقدمه
کبد بزرگترین غده بدن است که در پشت دندها در قسمت فوقانی راست شکم قرار دارد . حدوداً 1500 گرم وزن دارد و به چهار لوب تقسیم می شود . لایه نازکی از بافت پیوندی هر لوب را در بر گرفته که به داخل هر لوب نیز نفوذ کرده و توده کبدی را به واحد های کوچکی به نام لوبول تقسیم می کند.در کبد علاوه بر سلول های کبدی ( هپاتوسیستها) سلول های دیگری به نام کوپفر وجود دارد این سلول ها بیگانه خوار اند و متعلق به سیستم رتیکولواندوتلیوم می باشند . وظیفه اصلی آنها به دام انداختن مواد خاص ( مانند باکتری ها ) است که از طریق خون پورت کبدی وارد شده است .
کبد نقش اساسی در حفظ تعادل متابولیسمی بدن را بر عهده دارد. بنابر این بیماریهای مهم کبدی با تظاهرات گوناگون اختلال در متابولیسم بدن همراه میباشد. کبد دارای ظرفیت ذخیرهای چشم گیری است که اجازه آشکار شدن تغییرات متابولیسمی را در جریان آسیب سلولی کم یا حتی متوسط کبد را نمیدهد.
اختلالات متابولیسمی بیشتر در بیمارانی مشاهده میشود که بیماری کبدی پیشرفتهای دارند و تظاهرات آنها صرفنظر از علت اولیه آسیب کبدی شبیه به هم است .
فهرست مطالب
مقدمه
آناتومی کبد
جریان خون کبدی
اعمال کبدی
متابولیسم
سنتز
تجزیه و دفع
ذخیره و انبارسازی
محافظت
کبد و متابولیسم کربوهیدراتها
چه چیز کبد را کنترل میکند تا بتواند قند خون را ثابت نگه دارد؟
کبدوترشح صفرا
هپاتوسیت ها
دیگر اعمال کبد : زدودن بیلی روبین از خون و دفع آمونیاک
کبد چرب چیست؟
بیماریهای کبد
هپاتیت
کبد چرب
سرطان کبد
سیروز کبدی
سنگ کیسه صفرا
یرقان (زردی)
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 25
مطالب مرتبط