پاورپوینت آزمایش تجزیه آسفالت به بررسی مراحل و ابزارهای مورد نیاز برای آزمایش تجزیه آسفالت پرداخته و روش های مختلف اندازه گیری پارامترهای مهم آسفالت شامل دانه بندی مصالح، درصد قیر، و نوع قیر را شرح می دهد. این پاورپوینت شامل توضیحات دقیق درباره نحوه نمونه برداری از آسفالت، استفاده از دستگاههای مختلف مانند سانتریفوژ و مغزه گیر، و کاربرد حلال ها برای تفکیک قیر و مصالح سنگی است.
آزمایش های قیر و آسفالت عبارتند از:
1- آزمايش تعيين وزن مخصوص قير
2- آزمايش درجه نفوذ قير
3-آزمايش کندروانی قير
4- آزمايش تعيين درجه نرمی قير
5- آزمايش خاصيت انگمی قير
6- آزمايش افت وزنی قير
7- آزمايش درجه اشتعال قير
8- آزمايش دانه بندی مصالح سنگی
9- آزمايش ساخت نمونه های آسفالتی
10- آزمايش طرح اختلاط مارشال
11- آزمايش فضای خالی و درصد جذب قير
12- آزمايش تجزيه آسفالت
مقدمه :
جهت تعیین پارامترهای مهم آسفالت ساخته شده از جمله دانه بندی مصالح ، درصد قیر ، نوع قیر به کار رفته در آسفالت و غیره می توان از آزمایش های تجزیه آسفالت استفاده نمود. تفکیک قیر و مصالح سنگی از یکدیگر در مخلوط آسفالت را تجزیه آسفالت می گویند. بنابراین آزمایش تجزیه آسفالت ، ابزار مناسبی برای کنترل کار پیمانکاران خواهد بود و می تواند صدق کار آنان را به محک بگذارد.
برای انجام این آزمایش، ابتدا نیازمند نمونه برداری از آسفالت می باشیم. بسته به آسفالت که کوبیده شده باشد یا خیر، نمونه گیری متفاوت خواهد بود. نمونه گیری باید بر پایه علوم آماری صورت پذیرد تا نمونه گرفته شده بتواند به درستی بیانگر کیفیت کل آسفالت باشد. اگر آسفالت هنوز کوبیده نشده باشد و تولید زیاد باشد، از هر سیصد تن یک نمونه اخذ می شود ؛ که این نمونه ها به صورت کاملا اتفاقی از کامیون حامل آسفالت گرفته می شود.
در صورتی که آسفالت کوبیده شده باشد معمولا به ازای هر سیصد تن یک نمونه کافی است که با دستگاه مغزه گیری به طور تصادفی بدست خواهند آمد.
شرح این آزمایش را می توان در استاندارد زیر جستجو نمود:
ASTM Methods:D 2172
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 29
مطالب مرتبط