مقاله کربو هیدارت ها و پوسیدگی دندان

دانلود تحقیق و مقالات رشته پزشکی با عنوان دانلود مقاله کربو هیدارت ها و پوسیدگی دندان در قالب ورد و قابل ویرایش و در ۵۵ صفحه گرد آوری شده است. در زیر به مختصری از آنچه شما در این فایل دریافت می کنید اشاره شده است.

مقاله کربو هیدارت ها و پوسیدگی دندان

کربو هیدارتهاو پوسیدگی دندان
دندانپزشکان معمولاً در مورد آثار مضر کربو هیداتها و به خصوص قندها ی ساده بر دندان به بیماران خود هشدار می دهند یکی از مشکلات اثبات شده که مستقیماً با دریافت کربو هیدارتها ارتباط دارد پوسیدگی دندان یا حفره های دندانی است .
در زمان تشگیل دندان (دندان از طریق خون تغزیه می شود)مواد غذایی کربوهیداتی اثر کمی روی کیفیت دندان دارند اما اگر کربو هیدات موجود در غذا جانشین مواد مغذی لازم برای تشگیل دندان نظیر ویتامینها گردد ممکن است نتایج نامطلوبی بر روی دندان ،قبل از ظاهر شدن دندان به جای گذارد .
پس از ظاهر شدن دندان ، کربوهداتها ساده و به خصوص ساکارز (شکر) اهمیت زیادی دارند .پوسیدگی دندان هنگامی بروز میکند که باکتریهای موجود در دهان کربو هیراتها رژیم را برای تولید اسید به کار برند . این اسید می توتند مینا و ساختار زیرین دندان را حل نماید
کر بو هیدارتها ی ساده و خصوصاً ساکارز ،منبه غذایی سریع مورد استفاده توسط این میکروبها است هر نوع غذای حاوی کربو هیدارتها که به دندان ها بچسبد .

کربو هیداتها و بیماریهای قلبی – عروقی
رژیمهای سرشار از غلات کامل یا سبوس دار و فیبر حاصل از غلات به کاهش خطر بیماری های قلبی –عروقی کمک میکنند دلایل احتمالی مختلفی برای این اثرات مفید وجود دارد .رژیمهی سرشار از غذاهای پر فیبر دارای مقدار فراوانی ریز مغذی و مواد کیاهی مفید (فیتو کمیکال ها)هستند که برخی از آنها می توانند خطر بیماری های قلبی را کاهش دهند .
چنین الگوی غذایی نسبتاً فاقد کربو هیدراتها های ساده است . قندهای ساده می توانند سبب کاهش سطح (کلسترول خوب) در خون گشته و بنابراین خطر بیماری های قلبی –عروقی را افزایش دهد .
مطالعات نشان می دهد که فیبرهای محلول از قبیل آن چه در حبوبات ،برنج –سبوس جو دو سر ،پکتین و تخم کتان وجود دارد در کاهش سطوح کلسترول خون موثرتر از فیبرهای نا محلول از قبیل سبوس گندم است . کاهش سطوح کلسترول خون توسط فیبرهای محلول ممکن است به دلیل توانایی فیبر های محلول برای اتصال به کلسترول و اسیدهای صفراوی در مجرای گوارشی باشد . اسیدهای صفراوی ( حاوی کلسترول ) مترشحه به مجرای گوارشی به طور طبیعی جذب شده است و مجدداً مورد استفاده قرار می گیرند . با اتصال اسیدهای صفراوی و کلسترول به فیبر این مواد به جای آن که جذب شوند ،از طریق مدفوع دفع میشوند

تغذیه و پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی .
در اوایل دهه ۱۹۶۰ محققین افزایش کلسترول خون را به همراه کشیدن سیگار و فشار خون بالا به عنوان عوامل خطر عمده بیماریهای قلبی و عروقی شناسایی کردند .آنان به این نتیجه رسیدند که رژیم غذایی حاوی مقادیر بالای چربی و کلسترول باعث افزایش کلسترول خون می گردد سطوح بالای کلسترول در خون باعث ایجاد تصلب شایین می شود . تصلب شایین منجر به بروز بیماریهای سرخرگی و اغلب باعث بروز حمله های قلبی می شود .
در ایران از هر ۸۰۰ مرگ روزانه ،۳۰۰ مورد آن بر اثر بیماریهای قلبی اتفاق می افتد .۳۴/۸ درصد مرگ و میر در ایران ۲۲/۵ درصد سالهای از دست رفته عمر ناشی از بیماریهای قلبی _ عروقی است در مناطق شهری از هر ۱۰۰۰ مورد مرگ اتفاق افتاده ۱۴/۳ مورد و در مناطق روستایی از هر ۱۰۰۰ مورد مرگ ۱۳/۷ مورد به دلیل این بیماری بوده است .
چاقی و فشار خون از عوامل عمده خطر افزایش رو به رشد این بیماری است که مستقیماً با الگوی غذایی و تغذیه مرتبط است . غذاهای چرب ، سرخ شده ،سسهای چرب ، نوشابه هی گاز دار ، غذاهای شور ، روغنهای جامد همه افزایش دهنده خطر هستند . گرایش به مصرف غذاهای خارج از خانه مثل انواع ساندویجها ، برگرها ،پیتزاها با پنیرهای چرب و غذاهای سرخ شده و سو خاری ، سیب زمینی خلال و چیپس همراه با انواع نوشابه ها ی گاز دار افزایش یافته و همین الگوی تغذیه خصوصاً اگجر با زندگی کم تحرک همراه شود احتمال ابتلا افراد خصوصاً جوانان را به بیماریهای غیر واگیر افزایش میدهد و احتمال این که نسل کنونی در سنین پایین تر از نسل قبل خود به این بیماریها مبتلا شوند افزایش میابد .
ید و اهمیت آن (تاثیر ید بر رشد جسمی و ذهنی افراد ):
ید یک عنصر مورد نیاز برای زندگی است که باید به طور روزانه مصرف شود گواتر حداقل اختلافی است که در اثر کمبود ید به وجود می آید بزرگی غده تیرو ئید را گوارتر می نامند فرد مبتلا به گواتر فعالیت کمتری نسبت به افراد طبیعی دارد اختلالات مهم دیگری که در اثر کمبود ید بروز می کند عقب ماندگی های جسمی و ذهنی اختلالات عصبی و روانی ، مرده زایی لوچی چشم و کر و لالی است این عوارض در مناطقی که کمبود ید شدید است شیوع دارد . ید به خصوص در اوایل دوران کودکی ، بلوغ ،حاملگی و شیر دهی بیشتر مورد نیاز است و دریافت مقدار کافی آن اهمیت حیاتی دارد جنینی که در رحم مادر در حال رشد است برای رشد و تکامل طبیعی مغز و جسم به مصرف مداوم ید نیاز دارد و این مادر است که می توتواند ید مورد نیاز او را مانند مواد دیگر تا مین کند اگر مادر کمبود ید داشته باشد جنین او نیز از عنصر حیاتی و ضروری محروم می شود چنان چه مادر در معرض کمبود شدید ید قرار گیرد کودک دچار عقب مانگی رشد مغزی و جسمی به طور شدید و دائمی می شود کمبود ید باعث بروز اختلالاتی در راه رفتن ، صحبت کردن ، فکر کردن ، فکر کردن و کارکردن می شود اگر مادر دچار کمبودخفیف هم باشد باز کودک او تحت تاثیر قرار می گیرد گر چه ممکن است کودک طبیعی به نظر آید اما بعداً در مدرسه قدرت یادگیری او کاهش میابد و یا عقب مانده و وابسته به دیگران خواهد بود . کمبود ید از چند طریق مانع توسعه و پیش رفت جامعه می شود :جمیعت ساکن مناطقکمبود ید از نظر رشد روانی و جسمی دچار اختلال گردیده واز کار ایی کافی برخوردار نیستند بنابراین تولید و بازده کمتری دارند . موجب کاهش آموزش پذیری و فراگیری کودکان می شود و هزینه های صرف شده برای جبران اختلال یادگیری موثر نبوده و به هدر می رود باعث افزایش تعداد عقب مانده و وابسته به دیگران
میشود

مسئله کواتر ساده در دوران بلوغ
تیرو ئید غده ای است که در جلوی گردن بر روی نای به شکل سپری قرار دارد در حالت عادی قابل تشخیص نیست اما در هنگام بلوغ بعضی جوانان به ویژه دختران ممکن است بزرگ شود بزرگی غده ی تیرو ئید را کواتر ساده می نامند مارتین در سال ۱۹۲۴ نشان داده است که بزرگی این غده در دوران بلوغ مربوط به رژیم غذایی افراد که کمتر از حد معمول ید دارد زیرا درهنگام بلوغ کار غده ی تیرو ئید افزایش یافته هورمن بیشتری می سازد و چون در بدن این افراد دید به حد کافی در اختیار غده تی رئید قرار نمیگیرد فعالیت بی ثمر غده باعث بزگی آن می شود بدون آن که بتواند هورمن بیشتری تهیه کند ضمناً مصرف غذاها وداروهای گواتر نیز چنان چه زیاد باشد ممکن است موجب بروز این بیماری گردد مثلاً انواع کلمها شلغمها مولد گواتر هستند و دارویی به نام بو تازو لیدن که به صورت قرص و آمپول برای معلجه رماتیسم به کار میرود اثر گواتر زایی دارد لذا بیماران فوق باید از مصرف داروها و غذاهای نام برده پرهیز نمایند و به عکس از محصولات
دریا یی که ید بیشتری دارند استفاده و در صورت لزوم به پزشک مراجعه کنند


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 55

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط