دانلود مقاله سازمان تجارت جهانی و بررسی موانع عضویت ایران با سازمان تجارت جهانی (رشته مدیریت – حقوق تجارت)
در حال حاضر از بین ۱۹۲ کشور جهان که عضو سازمان ملل متحد هستند، ۱۴۸ کشور به عضویت سازمان جهانی تجارت (WTO) در آمدهاند. البته از این ۱۴۸ کشور، سه عضو اولیه یعنی هنگکنگ، ماکائو و اتحادیه اروپا و یک عضو ملحق شده آن یعنی تایوان، کشور محسوب نمیشوند. به گزارش واحد اطلاعات و اخبار «اقتصاد ایران»، مذاکرات الحاق کامبوج به WTO پایان یافته و عضویت این کشور به تصویب سازمان جهانی تجارت رسیده است. بدینترتیب، کامبوج یکصد و چهل و هشتمین عضو سازمان جهانی تجارت است که از اکتبر ۲۰۰۴ به عضویت این سازمان پذیرفته شدهاست.
اهداف سازمان تجارت جهانی
– ارتقاء سطح زندگی مردم در کشورهای عضو
– فراهم آوردن امکانات اشتغال کامل
– افزایش مداوم درآمدها و ارتقای سطح تقاضا
– بهرهبرداری کامل از منابع طبیعی
– استفاده بهینه از منابع جهان و ضرورت حفاظت از محیط زیست «توسعه پایدار»
– اتخاذ تدابیری برای افزایش سهم کشورهای در حال توسعه یافته از تجارت جهانی
اصول حاکم بر سازمان تجارت جهانی
گات و سازمان تجارت جهانی بر مبنای اصولی استوار است که بررسی اجمالی آنها برای درک صحیح از این سازمان ضروری است. در مقدمه موافقتنامه تاسیس سازمان تجارت جهانی، کشورهای عضو تمایل خود را برای تحقیق اهداف سازمان از طریق توافقات دوجانبه مبنی بر کاهش قابل ملاحظه تعرفههای گمرکی، برطرف کردن دیگر موانع تجاری و الغای کلیه رفتارهای تبعیضآمیز در روابط تجاری بینالملل بیان کردهاند.
این اصول و مبانی که در موافقتنامههای چندجانبه سازمان تجارت جهانی منعکس شده است عبارتند از:
۱- تضمین آزادی تجاری بین اعضا: یکی از اصول حاکم بر گات و امروز بر سازمان تجارت جهانی تضمین آزادی تجاری بین اعضا است. اصل آزادی تجاری بر این مبنا استوار است که اقتصاد جهانی در مجموع از آزادی تجاری بیشتر از ایجاد محدودیتهای تجاری سود میبرد. هر کشوری در تولید کالاهای خاصی دارای مزیت نسبی در مقایسه با تولید همین کالا در کشورهای دیگر است. تجارت آزاد به یک کشور امکان میدهد تا از مزیتهای نسبی خود کمال استفاده را برده و بتواند با تمرکز در تولید و عرضه آن در سطح بینالمللی کالاهای موردنیاز خود را که در تولید آنها مزیت نسبی کمتری دارد، وارد کند. از آنجا که هزینه تولید کالا در کشورهایی که از مزیت نسبی تولید برخودارند پایینتر از دیگر کشورهایی است که از این مزیت محروماند، کشورها می توانند با تمرکز در تولید و صادرات آن دسته از کالاهایی که در آن مزیت بیشتری دارند به ارز دسترسی پیدا کرده و به واردات کالاهایی اقدام کنند که در تولید آنها مزیت نسبی ندارند. مبادله این کالاها به کشورها کمک خواهد کرد تا با هزینهکمتری به کالاهای موردنیاز خود دست پیدا کنند. افزایش تولید استفاده بهینه از منابع اقتصادی، بهرهبرداری از امکانات بالقوه اقتصادی کشورها و افزایش فرصتهای شغلی از جمله نتایج تجارت آزاد و امکان رد و بدل آزادانه کالا بین کشورهاست.
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 17
مطالب مرتبط