مقاله روشهای تنظیم بودجه

دانلود مقاله روشهای تنظیم بودجه تحقیق روشهای تهیه و تنظیم بودجه تشریح روشهای تنظیم بودجه پاورپوینت روشهای تنظیم بودجه انواع روشهای تنظیم بودجه خلاصه روشهای تنظیم بودجه روشهای تنظیم و کاربرد بودجه متغیر مقاله تنظیم وکنترل بودجه مقاله تنظیم بودجه مقاله در مورد تنظیم بودجه مقاله روشهای تنظیم بودجه مقاله اصول تنظیم وکنترل بودجه تحقیق در مورد تنظیم بودجه

Original methods of budgeting

روشهای تنظیم بودجه

بودجه دو طرف دارد : درآمد و هزینه . هر یک از این دو طرف باید با دقت بسیار و صحت هر چه بیشتر سنجیده شوند ؛ زیرا برآورد ارقامی که پایه و اساس منطقی نداشته باشد نه تنها مفید نیست ، بلکه می تواند زیانبار نیز باشد .

چون بودجه نوعی برنامه است و بودجه نویسی نیز نوعی برنامه ریزی ، تا حد امکان باید این برنامه را استواری بخشید ؛ از این رو برای پیش بینی در درآمدها و برآورد هزینه ها روشهای مختلفی ابداع شده است که روز به روز از نظر علمی و فنی به اهمیت آنها افزوده می شود .

با توجه به طبقه بندی های به عمل آمده از بودجه لازم است به روش تهیه و تنظیم بودجه نیز که مبتنی بر همان طبقه بندیهاست اشاره داشته باشیم .

در همین راستا روشهای تهیه و تنظیم درآمدها و هزینه ها را به طور جداگانه تشریح می کنیم :

روشهای برآورد و تنظیم درآمدها

تجزیه و تحلیل درآمدها مرحله ای اساسی در بودجه بندی است . حجم بودجه و برنامه های دولت بیش از آنکه متاثر از نیازهای عمومی جامعه باشد ، انعکاس از درآمدها و منابع در دسترس است .

روش تهیه و تنظیم درآمد ( پیش بینی درآمد ) ، یعنی پیش بینی چگونگی و محل کسب درآمد دولت . پیش بینی درآمدهای دولت با توجه به اینکه مخارج دولتی در درجه اول ، تابع درآمدها و وضع مالی دولت است امری بسیار فنی و دقیق است ؛ هر چند که باید در هر مورد با توجه به وضع خاص اقتصادی برای هر یک از منابع درآمد از چند روش به طور همزمان استفاده شود . پیش بینیها و برآوردهای دولت صرف نظر از طبقه بندی های آنها به چهار روش ارائه می شود که عبارتند از : روش سالم ما قبل آخر ، روش حد متوسطه ها ، روش پیش بینی مستقیم و روش سنجیده منظم .

روش سال ما قبل آخر . در این روش از بودجه سال مالی گذشته یعنی سالی که بلافاصله قبل از سال مالی جاری قرار دارد استفاده می شود ؛ زیرا اجرای بودجه سال مالی جاری هنوز خاتمه نیافته است و برآورد درآمدها از آخرین بودجه ای که اجرای آن خاتمه پذیرفته است گرفته می شود . مثلاً برای پیش بینی درآمدهای سال ۱۳۸۰ درآمدهای تحقق یافته و قطعی سال ۱۳۷۸ مورد استفاده قرار می گیرد . در این روش که در سال ۱۸۲۳ در فرانسه مورد عمل قرار گرفت ، برای پیش بینی درآمدهای سال آتی درآمدهای قطعی سال گذشته ملاک عمل قرار می گیرد .

این روش دارای مزایا و معایبی است .از محاسن این روش آن است که چون درآمدهای سال قبل قطعاً وصول شده است ، بودجه ، تعادل و استحکام خواهد یافت . عیب این روش نیز آن است که در این بین یک سال مالی فاصله دارد ؛ یعنی در مثال فوق سال ۱۳۷۹ نادیده گرفته می شود . علاوه برآن اوضاع و احوال اقتصادی هر روز تحت تاثیر پدیده های جدیدی است که با گذشته تفاوت دارد .

فهرست مطالب
عنوان صفحه
۱-روشهای تنظیم بودجه ۱
۲-روشهای برآورد و تنظیم درآمدها ۲
۳-روش سال ما قبل آخر ۳
۴-روش حد متوسطه ها ۴
۵-روش پیش بینی مستقیم ۵
۶-روش سنجیده منظم ۵
۷-روشهای برآورد هزینه ها ( طرف دیگر بودجه ) ۶
۸-مراحل تهیه و تنظیم بودجه متداول ۸
۹-بودجه ریزی افزایشی ۱۰
۱۰-بودجه برنامه ای ۱۱
۱۱-بودجه عملیاتی ۱۶
۱۲-مقایسه بودجه برنامه ای و بودجه عملیاتی ۱۶
۱۳-مزایای اندازه گیری کار ۱۹
۱۴-روشهای برآورد هزینه در بودجه عملیاتی ۲۱
۱۵-نظام بودجه بندی طرح و برنامه ۲۴
۱۶-بودجه بندی بر مبنای صفر ۲۷
۱۷-بودجه ریزی بر مبنای هدف ۳۰


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: word

تعداد صفحات تعداد صفحات: 30

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط