مقاله درباره تعریف مناقصه و فرآیند برگزاری آن

این تحقیق در مورد مناقصه می باشد و پس از تعریف آن ، به بیان تاریخچه ، طبقه بندی ، فرآیند برگزاری و قوانین مناقصه می پردازد. این تحقیق به دانشجویان رشته های اقتصاد ، حسابداری و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.

مقدمه
مناقصه در لغت به معنی «کم کردن، یا با هم رقابت کردن در کم کردن قیمت چیزی است.» [فرهنگ معین] معادل آن در زبان انگلیسی Tender یا bidding است. در اصطلاح حقوقی؛‌ فرایندی است رقابتی برای تأمین کیفیت مورد نظر (طبق اسناد مناقصه) که در آن تعهدات موضوع معامله به مناقصه‌گری که کم‌ترین قیمت مناسب را پیشنهاد کرده باشد، واگذار می‌شود. (بند الف ماده 2 قانون برگزاری مناقصات مصوب 1383.11.3 که انواع آن به عمومی و محدود از نظر دعوت و یک مرحله‌ای و دو مرحله‌ای از نظر مراحل بررسی، تقسیم می‌شود.

اولین بار در سال 1289 به عنوان یک عمل اداری-حقوقی برای انجام معاملات خریدی دولت به آن اشاره شده است که در ماده 23 قانون محاسبات آن سال آمده است: «تمام معاملات دولتی از خرید و فروش و اجاره و استیجار و مقاطعه و غیره باید به اطلاع عموم و به ترتیب مزایده و مناقصه صورت‌پذیرد سوای مستثنیاتی که قانون می‌کند.» در حال حاضر این عمل مطابق قانون برگزاری مناقصات مصوب 1383.11.3 بر اساس یک سری تشریفات خاص صورت می‌پذیرد.

تعریف مناقصه
مناقصه فرآیندی اسـت رقابتـی برای تأمین کیفیت مـورد نظر (طبق اسـناد مناقصه‌) که در آن تعهدات موضـوع معـامله بـه مناقصه‌گری که کم‌ترین قیمت را پیشنهاد کرده باشد، واگذار می‌شود و مناقصه برای دسترسی به دو مولفه اساسی در خرید کالا و خدمات، به اجرا گذارده می‌شود.

مناقصه‌گزار به چه کسی اطلاق می‌شود؟
مناقصه‌گزار دستگاه یا ارگانی است که برگزاری مناقصه را به‌عهده دارد و مناقصه‌گزار می‌تواند شامل ارگان‌ها و سازمان‌های زیر باشد‌‌: قوای 3 گانه جمهوری اسلامی ایران اعم از وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و مؤسسات و شرکت‌های دولتی، مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت، بانک‌ها و مؤسسات اعتباری دولتی، شرکت‌های بیمه دولتی، مؤسسات و نهادهای عمومی غیردولتی، مؤسسات عمومی، بنیادها و نهادهای انقلاب اسلامی، شورای نگهبان قانون اساسی و هم‌چنین دستگاه‌ها و واحدهایی که شمول قانون بر آن‌ها مستلزم ذکر یا تصریح نام است.

مناقصه‌گر به چه کسی اطلاق می‌شود؟
مناقصه‌گر شخص حقیقی یا حقوقی است که اسناد مناقصه را دریافت و در مناقصه شرکت می‌کند.
طبقه‌بندی معاملات چیست و در چه نوع معامله‌ای نیاز به برگزاری مناقصه می‌باشد؟
معاملات به 3 دسته تقسیم می‌شوند‌‌: الف- معاملات کوچک، ب- معاملات متوسط، ج- معاملات بزرگ

الف- معاملات کوچک‌‌: مبلغ آن کم‌تر از(000/000/20ریال) می‌باشد و توسط کارپرداز انجام می‌گیرد.
ب- معاملات متوسط‌‌: معاملاتی هستند که مبلغ آن از معاملات کوچک بیش‌تر و از ده برابر (000/000/20ریال) آن کم‌تر باشد. (توسط کارپرداز و پس از اخذ حداقل 3 فقره استعلام انجام می‌گردد.)
ج- معاملات بزرگ‌‌: معاملاتی است که مبلغ آن از ده برابر مبلغ معاملات کوچک بیش‌تر باشد (بیش‌تر از 000/000/20ریال) که جهت انجام آن نیاز به برگزاری مناقصه می‌باشد.

فهرست مطالب
مقدمه
تعریف مناقصه
مناقصه‌گزار به چه کسی اطلاق می‌شود؟
مناقصه‌گر به چه کسی اطلاق می‌شود؟
طبقه‌بندی معاملات چیست و در چه نوع معامله‌ای نیاز به برگزاری مناقصه می‌باشد؟
طبقه‌بندی مناقصات
فرآیند برگزاری مناقصات
اسناد مناقصه شامل چه مواردی می‌شود؟
کاربرگ
مفاد فراخوان مناقصه (آگهی مناقصه)
نامه دعوت به ارایه پیشنهاد
ارزیابی کیفی مناقصه‌گران
شرایط تسلیم و تحویل پیشنهادها
مراحل گشایش پیشنهادها
شرایط تجدید مناقصه
شرایط لغو مناقصه
مراحل ترک تشریفات مناقصه چیست؟ و در چه مواردی ترک تشریفات صورت می‌گیرد؟
رسیدگی به دعاوی بین مناقصه‌گر و مناقصه‌گزار
موارد عدم الزام به برگزاری مناقصه


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 16

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط