این تحقیق در مورد اقتصاد مهندسی می باشد و به بیان مفاهیم موجود در اقتصاد مهندسی می پردازد. این تحقیق به دانشجویان رشته های اقتصاد ، حسابداری و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.
مقدمه
اقتصاد مهندسی از شاخههای علم اقتصاد است و از روشهای تحلیلی که در برآورد هزینه و تعیین ارزش سیستمها، فراوردهها و خدمات به کار میروند، گفتگو میکند.
اقتصاد مهندسی، مجموعه تکنیکهایی است که فرایند مقایسه بین گزینههای قابل انتخاب را بر پایه اصولی اقتصادی، ساده سازی میکند. اقتصاد مهندسی در واقع ابزاری برای انتخاب بهترین یا به عبارتی مقرون به صرفهترین گزینه از میان گزینههای پیش روی مهندسین است. به عبارت دیگر، اقتصاد مهندسی، ابزار اصلی تصمیم گیری مهندسین در پروژه هاست. مباحث علمی و فنّی مطرح شده در طول دورههای تحصیلیِ رشتههای مهندسی، گزینههای مختلفی را برای انجام امورِ محوّل شده به مهندسین، پیش روی آنها گذارده که همگی به لحاظ فنّی و مهندسی قابل اجرا هستند.
امّا، این اقتصاد مهندسی است که مشخص میکند از میان گزینههای مختلفِ قابل اجرا از لحاظ فنّی، کدامیک به لحاظ اقتصادی توجیه پذیر بوده و کدامیک فاقد توجیه اقتصادی است. به بیان دیگر، اگر قابلیت فنّی اجرای گزینهها و پروژههای مهندسی، شرط لازم انجام آنهاست، قابلیت مالی یا همان «توجیه اقتصادیِ» آنها نیز شرط کافی در اجرای آنها خواهد بود. اقتصاد مهندسی به طور مشخص، به مقوله دوم که همان بررسی توجیه پذیری اقتصادیِ گزینههای پیش روی مهندسین است، میپردازد.
گزینههای قابلِ انتخاب در امور مهندسی، معمولاً دربردارنده مواردی از قبیل هزینه خرید (هزینه اولیه)، عمر مفیدِ پیش بینی شده، هزینههای سالانة نگهداری دارایی ها (هزینههای عملیاتی و نگهداری داراییها)، ارزش فروش مجددِ پیش بینی شده (ارزش اسقاطی)، و نرخ بهره میباشد. بعد از جمع آوری آمار، ارقام و برآوردهای مربوطه، تحلیل اقتصاد مهندسی میتواند راهنمای تعیین بهترین گزینه از دیدگاه علم اقتصاد باشد.
هزینه فرصت
اقتصاددانان در جهان هستي به علت اينكه نيازهاي بشري نامحدودند و منابع محدود است، به دنبال بهترين راه براي تخصيص منابع هستند؛ كه اين مهم با هزينه فرصت به بهترين وجه تبین میشود.
علاوه بر این از مفهوم هزينه فرصت ميتوان در يافتن مزيت نسبي در تجارت نيز بهره برد؛ البته بيشتر اوقات در اقتصاد هزينه فرصت در پروژههاي اقتصادي مطرح ميگردد و هدف اصلي از طرح آن نيز بررسي تخصيص بهينه منابع موجود است.
پس ميتوان گفت یکی از مفاهیم کلیدی که در نظریهپردازی درباره سرمایهگذاری نقش محوری دارد، مفهوم هزینه فرصت است.
هزینه فرصت که به آن عباراتی چون هزینه اقتصادی، هزینه واقعی یا قیمت سایه نیز میگویند، همان هزینهای است که برای فرصتهای از دست رفته پرداخت، میشود.
زمانی که در مورد مصرف منابع کمیاب(دارای محدودیت مصرف)، جهت تولید کالایی معین از کالايی دیگر چشمپوشی میکنیم، در واقع آن کالای دیگر را جهت تولید کالای معینی، قربانی کردهایم و این کاهش تولید(کالای فدا شده) را میتوان به منزله هزینه تولید کالای معین تلقی کرد؛ که به آن هزینه فرصت گفته میشود.
فهرست مطالب
مقدمه
هزینه فرصت
نرخ بهره
تامين مالي
ابزارهاي ويژه تامين مالي
سرمايه گذاري چيست؟
ريسك نظام مند (سيستماتيك) به چه معناست؟
ارزش خالص فعلی
ارزش خالص دارایی
ارزش زمانی پول
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 16
مطالب مرتبط