دانلود پاورپوینت دولت الکترونیک به همراه Word
تعریف دولت الکترونیک
مجموعه ای از کلیه ارتباطات الکترونیک برای استفاده آسان از فناوری اطلاعات به منظور توزیع خدمات دولتی ، اصلاح کیفیت آنها، پاسخگویی مستقیم سریع وشبانه روزی ، بالا بردن مسئولیت پذیری وشفاف سازی به شیوه ای کارا وکم هزینه به شهروندان برای ارائه فرصت های گسترده برای مشارکت در فرایند های مردم سالاری.
مقدمه
یکی از مفاهیمی که در دهه های اخیر به گونه ای بسیار گسترده در جوامع پیشرفته مورد بررسی قرارگرفته و حتی در بعضی مواقع با موفقیت به اجرا در آمده مفهوم دولت الکترونیک است.
روند ایجاد دولت الکترونیک به این صورت بوده است که در طول نیمه دوم دهه ۱۹۹۰ بخش خصوصی امریکا مسئول خلق خدمات الکترونیکی شد.وجود فناوی(Web) به برانگیختن برخی اقدامات تجاری در شرکت ها منجر گشت ولذا نتایج خوب وقابل سنجشی از این اقدامات حاصل شد. مهمتر از آن این بود که کارکنان هرچه بیشتر اثر بخش شدند به طوری که در بازده کاری آنان افزایش قابل ملاحظه ای پدید آمد.برای مثال در سال ۱۹۹۹ میانگین بازده کاری افراد هرساعت ۵ % افزایش پیدا کرد. لذا بدین ترتیب بذر های کارایی به واسطه به کارگیری این چنین فناوری ها پاشیده شد و لذا فناوری وب به تغییراتی در شغل، شاغل وارتباطات منجر شد.
مفهوم دولت الکترونیک:
یک دولت دیجیتال بدون دیوار وساختمان ودارای سازمانی مجازی است که خدمات دولتی خود را به صورت بهنگام(on line) ارائه می کند وموجب مشارکت آنان در فعالیت های مختلف اجتماعی _ سیاسی می شود.
تعریف:
مجموعه ای از کلیه ارتباطات الکترونیک برای استفاده آسان از فناوری اطلاعات به منظور توزیع خدمات دولتی ، اصلاح کیفیت آنها، پاسخگویی مستقیم سریع وشبانه روزی ، بلا بردن مسئولیت پذیری وشفاف سازی به شیوه ای کارا وکم هزینه به شهروندان برای ارائه فرصت های گسترده برای مشارکت در فرایند های مردم سالاری.
اهمیت ایجاد:
۱- جهانی شدن ورقابت شدید بین دولت ها ووزارت خانه ها و…
۲- بالا رفتن انتظارات افراد به صورت روز افزون در مورد خدمات محصولات ونحوه و کیفیت ارائه آن
۳- جذب سرمایه، مشاغل واشتغال ، کارگر ماهر ، گردشگران ورقابت دولت ها در این زمینه ها
۴- گسترش فرهنگ خویش خدمتی(self service) برای شهروندان برای کمک به خود و کاهش هزینه ها واتلاف وقت
ضرورت ایجاد:
۱- رشد فناوریهای جدید بویژه فناوری اطلاعات:رشد فزاینده وتصاعدی نرخ فناوری .قانون” مور”در این زمینه می گوید:قدرت محاسباتی رایانه ها در هر ۱۸ ماه دو برابر می شود
۲- سرمایه گذاری بنگاه های اقتصادی در بخش فناوری اطلاعات:
۳- سرمایه گذاری های کلان بنگاه های اقتصادی و بخش خصوصی برای کم کردن شکاف بین خود ودولت وکاهش ۳۰% هزینه ی مبادلات بانکی نسبت به هزینه های بانکی غیر الکترونیک
۴- رشد اینترنت و فراگیری عمومی استفاده از آن
۵- بالا رفتن انتظارات شهروندان در مورد خدمات ،محصولات ونحوه ارائه آن: مثلا در ایالت ویرجینیا ۸/۷۶ % از شهروندان به اینترنت دسترسی دارند و۳۸ % آنها به صورت روزانه از اینترنت وپست الکترونیک استفاده می کنند.
۶- جهانی شدن وفشارهای ناشی از رقابت: دولت ها برای جذب سرمایه ، فروش کالا وخدمات در رقابت شدید هستند که تمام این موارد دولت ها را وادار به تاسیس دولت الکترونیک می کند.
مزایا:
تا چند سال پیش روال معمول برای در یافت خدمات دولتی مستلزم حضور فیزیکی فرد به دفاتر دولتی بود.اما پیشرفت تکنولوژی واطلاع رسانی حرکت جدیدی در ارائه خدمات به مشتریان ایجاد شد.در گامهای نخست ایجاد کیوسک های ارائه خدمات( مانند آنچه در شبکه های بانکی مورد استفاده قرار می گیرد) وسپس استفاده از رایانه های شخصی.
از آنجایی که فرایندهای دولتی عموما تکراری عادی وتابع ضابطه است دسترسی سریع به اطلاعات اهمیت ویژه ای دارد.در نتیجه استفاده از رایانه امکانات منحصر به فردی را برای جمع آوری کنترل و گزارش دهی فوری به مدیران را فراهم می آورد. اما این فرایند تاثیر زیادی در بهره وری سازمان ندارد و این نقطه ای است که مقاله دولت الکترونیک در آن تحول ایجاد می کند.
فرمت فایل: پاورپوینت,WORD
تعداد صفحات: 10
مطالب مرتبط