دانلود مقاله تحلیل سیستم اطلاعات انبار
سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی – وزارت جهاد کشاورزی
شناخت وضعیت موجود
توصیف سیستم
۱ ـ ۱ ـ مقدمه
هدف از تشکیل و ایجاد انبارها، چه در سازمانهای دولتی و چه در بخش خصوصی، تأمین ونگهداری کالاهای مورد نیاز سازمان است و انبارداری به کلیه فعالیتهای مربوط به تهیه و نگهداری وسپس تحویل مواد و اقلام مورد نیاز سازمان در زمان مناسب، اطلاق میشود. وظایف انبارها در سازمانرا میتوان در سه بخش زیر خلاصه کرد:
الف) برنامهریزی و مراقبت جهت حفظ مقدار موجودی هر یک از اقلام کالاهای مورد نیازسازمان در حد مطلوب خود.
ب) همکاری و مساعدت در خرید و تأمین و تهیه کالاها و کنترل و دریافت کالاهایخریداری شده.
ج) نگهداری کالا در انبار به نحو صحیح و تسریع در امر تحویل با رعایت مقررات ودستورالعملهای سازمان.
انبارها را از دو جهت میتوان مورد بررسی قرارداد، یکی از لحاظ فیزیکی نظیر محل انبار، نوعقفسهبندیها، محل کالاها در انبار، نور، ایمنی و وسایل حفاظت کالاها و وسایل حمل و نقل و… ودیگری سیستم اطلاعات انبار که به طرح و گردش فرمها بنحوی که اطلاعات به بخشهای مختلفسازمان، به موقع و به مقدار لازم برسد و به کنترلهای لازم در رابطه با کالاها میپردازد.
منظور از سیستم اطلاعاتی انبار، ایجاد روشی نظاممند و منطقی برای اجرای عملیات مربوط بهکالاهای موجود در انبار و همچنین اعمال کنترلهای لازم روی مراحل مختلف این عملیات میباشد.
انبار بنا به نیاز همه بخشها، عموماً با تمام واحدها و کارکنان آن در تماس و رابطه است. این رابطه وتماس چه در مورد تحویل دادن و گرفتن اجناس و چه در مورد نگهداری حسابها و مبادله اسناد و مدارکآنها، باید بر ضوابط مستدل و مجاز و رسمی مبتنی باشد نه مناسبات شخصی و دوستانه چرا که اینگونهروابط، موجبات کندی کار و بروز اشتباهات را فراهم میسازد. بدیهی است در روابط متقابل، رفتارهایدوستانه صرفنظر از دستورالعملها، سبب تسریع کارها خواهد بود ولی نباید باعث ابهام در حسابها ومدارک و اسناد باشد.
در طراحی سیستم اطلاعات انبار بایستی توجه نمود که آیا از قبل سیستمی وجود دارد یا خیر، درصورت وجود سیستم، شناخت سیستم و نقاط قوت و ضعف آن جزو مقدماتیترین فعالیتها محسوبمیشود. در این گزارش وضعیت موجود انبار سازمان به لحاظ جایگاه سازمانی و شرح وظایف؛ نیرویانسانی موجود؛ نوع انبار؛ انواع موجودیهای آن و نحوه چیدمان؛ سیستم کدگذاری کالاها؛ تجهیزاتموجود؛ گردش اطلاعات و فرمهای مربوطه،… تشریح گردیده و کاستیها و محدودیتهای آن تبیینمیگردد. بدیهی است شناخت وضعیت موجود مبنای طراحی سیستم مطلوب سازمان قرار خواهد گرفتکه در گزارشهای آتی به آن خواهیم پرداخت.
فهرست مطالب
۱- شناخت وضعیت موجود۵
۱-۱- مقدمه۶
۱-۲- وضعیت موجود سیستم انبار در سازمان۷
۱-۲-۱- جایگاه سازمانی و شرح وظایف۷
۱-۲-۲- نیروی انسانی موجود۸
۱-۲-۳- نوع انبار۸
۱-۲-۴- کالاهای موجود در انبار و نحوه چیدمان آنها۸
۱-۲-۵- سیستم کدگذاری کالاهای انبار۸
۱-۲-۶- تجهیزات موجود در انبار۹
۱-۲-۷- فرایند درخواست کالا از انبار و تحویل آن۹
۱-۲-۸- فرمهای مورد استفاده در سیستم فعلی انبار سازمان۱۰
۱-۲-۹- برنامهریزی تأمین کالا۱۰
۱-۲-۱۰- انبارگردانی۱۰
۱-۳- کاستیها و محدودیتهای سیستم اطلاعات انبار در سازمان۱۰
۱-۴- برخی الزامات قانونی در محاسبات عمومی اموال دولتی۱۳
۲-طراحی سیستم ۱۵
۲-۱-مقدمه ۱۶
۲-۲-موقیعت انباردرساختار سازمانی۱۲
۲-۳-رویه ها۱۷
۲-۴-دستورالعملها۲۹
۲-۵-فرمها۳۲
پیوست:راهنمای کد کالاهای انبار ۴۸
دیاگرامهای رابطه ای ۶۳
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 85
مطالب مرتبط