دانلود مقاله آفات کشاورزی مقاله مقاله آفات مرکبات تحقیق دشمنان طبیعی زیست شناسی شپشک شته سبز کنه مبارزه با آفات مرکبات انواع آفات مرکبات مهمترین آفات مرکبات کنترل آفات مرکبات مبارزه بیولوژیک با آفات مرکبات بیماری و آفات مرکبات آفات مرکبات جنوب آفات مرکبات پرتقال دفع آفات مرکبات سموم دفع آفات مرکبات مبارزه با آفات مرکبات
در این مقاله با انواع آفات مرکبات و روش های مبارزه با آنها آشنا می شوید
موضوع مقاله : آفات مرکبات
شپشک آرد آلود جنوب Nipaecoccusviridishom
در نواحی گرم و خشک خسارت بالایی ایجاد می کند ، دارای بدنی با رنگ قرمز تیره و به صورت بیضوی شکل ، زنده زا و در حدود ۲۵۰ پوره تولید می کند ، هر نسل ۵۰ روز زندگی می کند و این حشره چند نسلی بوده و در آب و هوای معتدله بی وقفه تولید مثل می کند.بر روی درخت لیمو ترش خسارت بسیار زیاد و جبران ناپذیری وارد می نماید.
دارای بیش از چهار نسل در سال
روش مبارزه :
رها سازی کفشدوزک از گونه Cryptoleamuscoccinellidae
سپر دار زرد شرقی مر کبات Aonidiellaorientalis
در مناطق گرمسیر بوده ، و علاوه بر مرکبات به گیاهان علفی و درختچه های مثمر و غیر مثمر نیز حمله می کند.لیمو شیرین حساسترین و لیمو ترش نیمه حساس و ترنج ، نارنگی ، پرتقال و نارنج مقاوم می باشند.بیشتر روی برگ و میوه دیده شده و در دمای مناسب بسیار خسارت زا و در دمای زیر صفر فاقد فعالیت می باشد. دمای مناسب معمولاً وابسته به منطقه از اوایل فروردین تا اواخر فروردین می باشد.
نسل اول و دوم روی برگ ، و نسل سوم ، چهارم و پنجم روی میوه ها
زمستان گذرانی بهصورت ماده های کامل بر روی گل و میوه
روش مبارزه :
۱ – مراحل اول پورگی زنبور پارازیتوئید Encarsiaaurantii
۲ – کفشدوزک شکار چی
معمولاً این آفت توسط دشمنان طبیعی به خوبی مهار می شود و نیازی به سموم شیمیایی نمی باشد ، هر چند وجود دشمنان طبیعی در منطقه مستلزم فراهم آوردن منطقه ای عاری از سموم شیمیایی و دارای ظرفیت های بالا جهت زندگی این حشرات مفید و تولید مثل آنان می باشد.
سایر شپشک های زیان آور :
- سپر دار قهوه ای مرکبات Chrysomphalusdictyospermi
- سپر دار قرمز مرکبات Aonidiellaaurantii
- سپر دار واوی مرکبات CoccusLepidoaphesbeckii
- شپشک نرم تن قهوه ای Hesperidum
- سپر دار زرد مرکبات Aonidiella citrine
- شپشک مومی Ceroplastessinensis
شپشک استرلیایی
نام علمی :Iceryapurchasi
خسارت :
حشره ای پلی فاز است که علاوه بر مرکبات به درختان زینتی مثل اقاقیا و طاووسی حمله می کند قدرت زاد و ولد سریع دارد. پوره سن اول به سرعت منتشر شده و خسارت آن به علت تغذیه شدید پوره ها و حشرات کامل از شیره گیاهی میباشد که با ترشح فراوان عسلک همراه است .
شناسایی :
ماده بالغ ۴ تا ۵ میلیمتر زرد یا نارنجی یا قهوه ای یا قرمز که معمولا تمام یا قسمتی از بدن از مواد مومی زرد رنگ پوشیده شده است .دارای کیسه تخمی برابر با ۵/۱ تا ۲ برابر طول بدن در انتهای بدن است . در این کیسه ۵۰۰ تا ۲۰۰۰ تخم وجود دارد و در این گونه افراد نر بندرت دیده می شود.
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 31
مطالب مرتبط