دانلود مقاله ssl
SSL چیست؟
تکنولوژی SSL نوعی پروتکل ایمنی است. این تکنولوژی استاندارد ایمن سازی ارتباطات وتبادلات از راه اینترنت است. SSL در تمامی مرورگرهاوسرورهای اصلی شبکه نصب شده است و از این رو در تجارت الکترونیکی و فعالیتهای مربوط به این نوع داد و ستدها در شبکه نقش عمومی دارد. در پروتکل S SL از تاییدهای دیجیتال برای ایجاد مسیر ارتباطی دراصطلاح Pipe Line ایمن و محرمانه میان دو شخص حقیقی یا حقوقی استفاده می شود. اطلاعاتی که در ارتباطی از نوع SSLمنتقل می شوند، را نمی توان بدون متوجه شدن دو طرف ارتباط تحریف یا جعل کرد، در صورت بروز چنین وقایعی دو طرف بی درنگ از وجود تحریف وجعل آگاه می شوند. جدیدترین ویرایش S SL بهTSL موسوم است. اغلب می بینند این دو واژه به جای یکدیگر به کار می روند. ازآنجا که اصطلاح SSL بیشتر شناخته شده است، دراین مقاله استفاده از آن را بیشتر توضیح می دهیم.
چرا SSL ؟
هنگامی که به فروشگاهی قدم می گذارید، می دانید با چه کسی سر و کاردارید. محصولات، مارکها وفرشنده ها را می بینید، می توانید از نکته مطمئن باشید که اگر چیزی درباره خرید شما درست نباشد، می توانید به مدیر یا مالک فروشگاه مراجه کنید.
اما در اینترنت، بازدیدکنندگان یک وب سایت معمولا راهی مطمئن برای آگاهی از هویت مالک وب سایت(فروشنده مجازی) ندارند. هنگامی که مشتریانی از وب سایتی با قصد خرید از طریق اینترنت دیدن می کنند، می خواهند بدانند به چه کسی پول پرداخت می کنند. آنها می خواهند دلایلی برای شناخت اثبات هویت مالک وب سایت داشته باشندومی خواهند بدانند اطلاعات شخصی ارسال شده به وب سایت را دیگر کاربران اینترنت نمی توانند در بین راه بدست آورند. در اینجا استفاده از پروتکل SSL مطرح می شود. SSL پروتکلی است که شرکت Net Scape ایجاد کرده است و برای مرورگر و سرور شبکه امکان بر قراری ارتباط ایمن را فراهم می سازد. این پروتکل به مرورگر امکان می دهد، هویت سرور شبکه را تصدیق کند. در پروتکل SSL ضرورت دارد، سرور شبکه تاییدیه دیجیتال را برای برقراری ارتباط از نوع SSL نصب کرده باشد. به لطف وجود مرورگر مجهز به تاییدیه SSL مشتری متصل شونده به وب سایت ایمن از سه چیز اطمینان می یابد:
الف)تایید هویت: اینکه وب سایت واقعاً به کمپانی نصب کننده تاییدیه تعلق دارد.
ب)خصوصی ماندن پیام: با استفاده از یک کلید مقطعی منحصر به فردSSL
تمام اطلاعات مبادله شده میان سرور شبکه و مشتری شما رمزگذاری می کند.
این امرفرد را مطمئن می کند که اطلاعات شخصی در صورت سرقت شدن در بین راه قابل خوانده شدن نیستند.
ج)تمامیت پیام: داده ها را روی اینترنت نمی توان تحریف کرد.
از این مسئله مشتریان نیز سودی می برند، زیرا می دانند با بررسی کردن جزئیات موجود در تاییدیه می توانند مطمئن شوند، که وب سایتی که با آن سر و کار دارند واقعاً همان سایت مورد تقاضاست. اگر برای شما اهمیت دارد، مشتریان خود را قانع کنید که هنگام ارسال اطلاعات در اینترنت خطری متوجه آنها نیست، باید تاییدیه SSL را به دست آورید. اگربیش از یک قلمرو در اینترنت دارید که باید ایمن بماند، باید بیش از یک تاییدیه فراهم کنید.
به دلیل اختصاصی بودن این تاییدیه ها لازم است، به تعداد نام قلمروها تاییدیه داشته باشید.
چه کسی به تاییدیه SSL نیاز دارد؟
لایه SSL به عنوان راه حل برقراری ارتباط ایمن در شبکه تلقی می شود. هر چند مشخص نیست، که این گونه اطلاعات زمینه ای را برای اعتماد کاربر ایجاد کند.
هرگونه دارنده وب سایتی که دارای امکانات سفارشی اینترنت (Online) است و می خواهد به مشتریان خود اطمینان دهد.هنگام ارسال اطلاعات درشبکه ای بازدرمعرض خطر نیستند به این تاییدیه ها نیاز دارند.
چگونه اعلام کنیم یک وب سایت ایمن است ؟
اگر سایت وب تاییدیهSSL نداشته باشد، کاربر شبکه علامت قفل باز شده در پنجره مرورگر می بیند. اگر میان مرورگر و سرور شبکه ارتباطی ایمن از نوع SSL برقرار شود، Http در آدرس شبکه به Https تبدیل می شود.
به عنوان مثال www.cnn.com//:Http به www.cnn.com//:Http تبدیل می شود.
مرورگری که با روش SSL ارتباط برقرارکرده است، علامت قفل را نشان می دهد. برای آزمایش آنکه یک وب سایت تاییدیه معتبر دارد یا خیر سعی کنید با وب سایت با استفاده از //: Httpsدر VRL به جای //:Http ارتباط بر قرار کنید.
هشدارهای مرورگرها
هنگامی که اطلاعاتی را به وب سایتی می فرستید که تاییدیه SSL ندارد مرورگر پیام هشداری به شما می دهد.
به هرحال اگر از وب سایتی استفاده کنید، که تاییدیه دیجیتال معتبر داشته باشد، به کاربر شبکه اطلاع داده می شود که وب سایتی را که از آن دیدار می کند، تاییدیه دیجیتالی دارد که آن را مسئول تاییدیه شناخته شده ای صادر کرده است و به این ترتیب هر نوع داده ای که به این سایت فرستاده می شود، رمز گذاری شده است.
با بررسی تاییدیه مشتری می تواند تصدیق کند که وب سایت معتبراست و به چه کسی تعلق دارد؟
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 40
مطالب مرتبط