خواص درمانى نخود :
۱- نخود را در شیر بجوشانید و بخورید. نخود ریه را تقویت مى کند و احساس خستگى در ریه را برطرف مى سازد.
۲- هر روز نخود را در آب بخیسانید و خیسانده آن را خام بجوید و بخورید بعد آب خیس کرده نخود را هم با کمى عسل شیرین کنید و روى آن بیاشامید. خونساز و اشتهاآور و مغذى و چاق کننده است، براى برگشت قوه باء مأیوسان بسیار مؤثر است، انسان را جوانتر مى کند.
خواص نخودنخود بخاطر داشتن تمام ویتامین ها از جمله ویتامینهاى A , C , B , E و پروتیین و مواد معدنی و آمینو اسید های ضروری پوست را زیبا و انسان را جوانتر می سازد
۳- آب پخته آن را نمک بزنید و بنوشید. مدرّ و کمى ملیّن است، بازکننده گرفتگى ها است، براى تحلیل ورم لثه ها و تسکین درد دندان و درد سینه و درمان زخم ریه نافع است، لیزى معده را برطرف مى سازد.
۴- شب نخود را در سرکه بخیسانید و صبح ناشتا آن نخودها را بخورید و در آن روز چیز دیگرى نخورید. براى کشتن کرم معده نافع است.
۵- نخود را با کنجد بجوشانید و بخورید. قاعدگى را باز مى کند.
۶- آب خیسانده نخود را هر روز به صورت بمالید. پوست صورت را زیبا مى سازد.
۷- بو داده نخود را (نخودچى) را نرم بسایید و با حنا مخلوط کنید و داخل رحم بپاشید. ترشحات غیر طبیعى را برطرف مى کند.
۸- نخود را نرم بکوبید و با آب خمیر کنید و شبها ضماد نمایید. خارش بدن را تسکین مىدهد، درد کمر را بهبود مى بخشد، موها را تقویت مى کند. و باعث رشد مو مى گردد، مالیجى یا ورم بناگوش را درمان مى کند، زردى پوست صورت و کک مک را برطرف مى سازد.
۹- اگر حلیم نخود با سرکه خورده شود و در آب پخته نخود هم بنشینید براى اصلاح بیمارى مقعد و پاک کردن رحم و اخراج انگل معده و روده مؤثر است.
۱۰- نخود را نرم بکوبید و با عسل خمیر نمایید و ضماد کنید. جراحت سرطان را باز مى کند.
۱۱- اگر هر شب یک مثقال خشک آن را نرم بسایید و تنقیه کنید. کرمهاى ریز مقعد را نابود مىسازد.
طبیعت نخود: گرم و خشک است و سبز آن کمى تر است.
ترکیبات شیمیایى نخود: در هر ۱۰۰ گرم نخود خشک و خام مواد زیر وجود دارد:
پروتئین حدود ۲۰ گرم- هیدراتهاى کربن ۵۵ گرم- آب ۱۰ گرم- خاکستر ۳ گرم- کلسیم ۱۵۰ میلى گرم- فسفر ۳۳۰ میلى گرم- آهن ۹/ ۶ میلى گرم- سدیم ۲۶ میلى گرم- پتاسیم ۷۹۷ میلى گرم- تیامین ۳۱/ ۰ میلى گرم- رایبوفلاوین ۱۵/ ۰ میلى گرم- نیاسین ۲ میلى گرم- ارسنیک ۰۰۹/ ۰ میلى گرم- روغن ثابت ۵ تا ۴ درصد- لیسین- لسیتین- سیستین- فیتین- ساپونین- ارژى نین- تایروزین- مواد نشاستهاى- تریپتوفان- کاروتنوئید- اکسالیکاسید- استیک اسید- مالیک اسید.
ویتامینهاىA وC -B وE در نخود وجود دارد.
نکته: برای جلوگیری از نفخ کمی نجبیل روی آن میل کنید
تذکر: اگر پس از خوردن نخود آب بخورید زیان آور است.
مصلح نخود : تخم خشخاش- زیره و شوید و در گرم مزاجان سکنجبین است
منبع: اسرار گیاهان دارویى
مطالب مرتبط