ادویه ترشی
طرز تهیه ادویه ترشی:
روش اول: برای تهیه ادویه ترشی، میبایست کاری اعلا را با مقداری دانه گشنیز ـ مقداری سیاه دانه و مقداری گلپر کوبیده مخلوط کرد و هنگام درست کردن ترشی با سرکه داخل ظرف بریزیم. باید توجه داشت که هر چه ظرف ما کوچکتر باشد باید ادویه کمتری در ظرف ریخت. مثلاً برای تهیه یک ظرف سه لیتری ترشی، استفاده از دو قاشق ادویه کافیست.
روش دوم:
پودر گلپر 10 قاشق چایخوری . پودر تخم گشنیز 5 قاشق چایخوری . دارچین 1 قاشق چایخوری
پودر زیره 2 قاشق چایخوری . جوز هندی 1 قاشق چایخوری . فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
پودر رازیانه 1 قاشق چایخوری . سبزی معطر ( مرزه.ترخون.گشنیز.نعناع ) 2 قاشق چایخوری
طرز تهیه : تمام مواد را با هم مخلوط کنید و به مقدار لازم درون ترشی بریزید.
بوعلی boali گیاهان دارویی داروهای گیاهی طب سنتی طب اسلامی
استفاده از گشنیز و شونیز ( سیاه دانه ) در تهیه ترشی لیته و بادمجان :
یکی از مواردی که باید در تهیه برخی ترشیجات مانند ترشی لیته و ترشی بادمجان مد نظر قرار گرفته شود استفاده از دانه گشنیز و سیاه دانه میباشد.
مخلوط کردن این دو در ترشی طعم آنرا بسیار مطلوب و دلچسب میکند. استفاده از سیر خلال شده و گشنیز سبز توصیه میشود.
مطالب مرتبط