تحقیق خانه های روستایی

دانلود تحقیق خانه های روستایی

در بررسی نحوه تخریب و نوع آوار ایجاد شده در بافت بومی ، از دید آوار شناسی ساختمانهای مسکونی  مشاهده می گردد که اغلب دیوارهای باربر خانه های تخریب شده روستا ها که با خشت و گل ساخته شده فروپاشی شدیدتری داشته است  و تعداد اندکی هم که با ملات سیمان دیوار چینی شده به لحاظ عدم رعایت نکات اجرایی ، خصوصا در عدم اجرای کلاف بندی مناسب نتوانسته است در تحمل نیروی جانی ناشی از زلزله مقاومت نماید و اغلب آنها پس از زلزله قابلیت کاربری خود را از دست داده اند . نکته قابل توجه در این خصوص تحمل بیشتر دیوارهای بابر نسبت به دیوارهای جانبی ساختمانهای مسکونی بوده است که از لحاظ پناه گیری در زمان زلزله میتوانسته در حفظ جان ساکنین خانه، بسیار مهم باشد .
در بررسی نحوه عملکرد دیوارهای محصور کننده خانه ها و باغهای منطقه حادثه دیده متوجه شدیم که دیوارهای پیرامونی تعداد کثیری از ساختمانها به علت عدم توجه به اجرای فونداسیون و پشت بند های مناسب و لحاظ کردن درزهای انقطاع در فواصل مناسب به طور یکپارچه فرو ریخته است .
این موضوع متاسفانه در تمامی زلزله های چند ساله ایران تکرار شده است بصورتی که در زلزله قشم شاهد بوده ایم که تمامی دیوارهای محوطه ای مدارس به علت عدم رعایت نکات اجرایی ، فرو ریخته است . این درحالی بود که اغلب مدارس این جزیره، با آنکه به شدت آسیب دیده بودند، اما بعلت تعطیلی مدارس، فرو ریزشی که بتواند به جان کودکان آسیبی برساند نداشتند.
ساختمانهای روستایی
خانه‌های روستاهای مناطق زلزله زده نوعاً از دیوارهای ضخیمی تشکیل شده است که با سنگهای رودخانه‌ای (گرد و صاف) و ملات گل چیده شده‌اند و سقف هم عبارت است از تیرهای چوبی که به وسیه نی‌های بلند پوشانده شده و روی آن گل اندود شده است. در این نوع سازه گرچه وزن سقف خیلی زیاد نیست، اما وزن دیوارها زیاد بوده، مقاومتشان د رمقابل نیروهای صفحه‌ای و عرضی بسیار کم است و به راحتی در مقابل نیروهای زلزله فرو می‌ریزند. (تصویر شماره ۴ـ۱۲)
تاریخ زلزله‌های کشورمان گواه است که سازه‌های روستایی می‌توانند تحت زلزله‌هایی با بزرگی ۵ ریشتر در هم فرو ریزند (۴ـ۴) و تعجب آور نیست که حتی در حوالی قزوین که شتاب ماکزیمم تقریباً به میزان ۷۰% کاهش پیدا کرده بود (جدول شماره ۴ـ۱) خانه‌های روستایی را ویران شده می‌یابیم. ضعف ذاتی دیوارهای سنگی با اصلاح ملات و نوع سنگ قابل رفع نیست، چه در محل تأسیسات سد سفیدرود دیوارهای یک انبار که با سنگهای شکسته و ملات ماسه سیمان خوب چیده شده وسقف آن نیز از نوع شیروانی سبک اجرا شده بود، تاب نیاورده و فروریخته بود. در بعضی از نقاط از سقف‌های سبک شیروانی استفاده شده بود که به منظور نمی‌رسد نقش چندانی در جلوگیری از انهدام خانه‌های روستایی داشته باشند، زیرا همانطوری که بیان شد وزن سنگین خود دیوارها بر مقاومت آن (به ویژه مقاومت عرضی) فائق شده موجب فروریختن دیوارها و به دنبال آن سقف شده بود.


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 11

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.