این فایل پاورپوینت شامل 38 اسلاید قابل ویرایش و در مورد نظام پذیرش و بررسی پیشنهادها می باشد.
تاریخچه مشارکت
تاریخ بشر آغاز نظام مشارکتی را به نظام مردم سالار یونان باستان و تا حدودی روم باستان نسبت میدهد که کنسول یا نمایندگان مردم در مجلس سنا به صورت فردی یا گروهی پیشنهادهایی را برای اداره حکومت ارائه داده و پس از بررسی و شور به تصمیمگیری گروهی میپرداختند.
در سال 1867 (آلفرد کروپ) در کارخانه فولادسازی کروپ، اولین قدم را در راستای تشویق کارکنان جهت ارائه پیشنهاد برداشت و ایدهپردازی و نوآوری را در شرح وظایف کارگران قرار داد.
در سال 1880 در انگلستان و در کارخانه کشتیسازی (ویلیام دنی و برادران) برنامه تشویق کارگران در مقابل ارائه پیشنهاد پیاده شد.
در اوایل قرن بیستم نظام پشنهادها در صنایع آمریکا آغاز و به سرعت گسترش یافت که تأکید آنها بر پاداشهای مالی بود و کمتر به انگیزههای درونی توجه داشتند.
پس از جنگ جهانی دوم ، مسئولین اجرایی ژاپن در هنگام بازدید خود از آمریکا با این شیوه آشنا شده و آن را به ژاپن انتقال دادند. اما این سرایت بسیار هوشمندانه بود زیرا ژاپنیها بر عکس آمریکاییها به جای تأکید بر انگیزههای مادی صرف به انگیزه درونی و معنوی در ارائه پیشنهاد اولویت دادند. (ماتسوشیتا، 1985، 6 میلیون، رتبه اول ، هر نفر با 17000 پیشنهاد)
تاریخ درخشان اسلام نیز شاهد مشارکتپذیری و مشورت خواهی امامان بزرگوار و پیامبر اکرم (ص) در زمینههای مختلف است که مهمترین آن پیشنهاد حفر خندق توسط سلمان فارسی در جنگ خندق میباشد که به نام روز پیشنهاد در ایران پیشنهاد شده است.
نظام پیشنهادها در ایران از سال 1365 و درکارخانه رادیاتورسازی ایران آغاز گردید و به سرعت در کارخانههای وابسته به سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران ، بنیاد مستضعفان و صنایع ملی ایران گسترش یافت که از جمله میتوان به شرکتهای نورد و تولید قطعات فولادی، آکام فلز، سولیران ، نورد آلومینیوم اراک و کنتورسازی اشاره نمود.
شرکت ایران خودرو در سال 1370 نظام پیشنهادها را آغاز نمود ، شرکت ملی صنایع پتروشیمی 1375، شرکت سایپا 1375 و به تدریج در اکثریت صنایع و سازمانهای دولتی و خصوصی گسترش یافت.
در حال حاضر نظام پیشنهادها در اکثر سازمانها و شرکتهای معتبر جهانی و ایرانی با استفاده از فناوری اطلاعات فعالیت مینماید، مانند شرکت ایران خودرو که با نصب ایستگاههای متعدد دریافت پیشنهاد در سالن های شرکت، سالیانه بالغ بر یکصد هزار پیشنهاد دریافت نموده و در مدت کمتر از یک هفته به آن رسیدگی مینماید.
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 38
مطالب مرتبط