این مقاله به بررسی مزایا و معایب سقف های کرمیت می پردازد. سقف های کرمیت با کاهش وزن سازه، افزایش سرعت اجرا و کاهش هزینه ها، مزایای بسیاری دارند اما نیاز به تجهیزات خاص و نگرانی هایی درباره خوردگی فولاد از معایب آنها است.
مقدمه:
در سال های اخیر شاهد استفاده گسترده از سقف های تیرچه و بلوک با تیرچه فلزی با جان باز (اصطلاحاً کرمیت) می باشیم. سرعت نسبتاً بالای اجرای این نوع سقف ها به سبب عدم نیاز به شمع بندی و شاید قیمت تمام شده کمتر آنها موجب افزایش تمایل برای استفاده از این روش اجرای سقف شده است. محاسبه و اجرای این نوع سقفها دارای نکات و ریزه کاری های اجرایی بیشتری نسبت به سایر سقفها میباشد که متأسفانه در بیشتر موارد نادیده گرفته شده و درمجموع شاهد وضعیت نامطلوبی در اجرای این سقفها میباشیم.
نشریه 151 سازمان مدیریت و برنامهریزی به نام “راهنمای طراحی و اجرای سقف تیرچههای فولادی با جان باز در ترکیب با بتن” در سال 1381 تنظیم و منتشر شده است. بکارگیری ضوابط این نشریه تا زمان انتشار استاندارد تولید تیرچههای فولادی با جان باز توسط مؤسسه استاندارد تحقیقات ایران توصیه شده است. بدیهی است با توجه به ترکیبی بودن این سقفها از بتن و فولاد رعایت کلیه ضوابط مرتبط با موضوع در مباحث نهم و دهم مقررات ملی ساختمان (ساختمانهای بتنی و فولادی) لازمالاجرا میباشد.
در این نوشته سعی میگردد به اختصار به اشکالات اجرایی دیده شده و ضوابط لازم الاجرا در سقف کُرمیت اشارهای گردد و سپس مقایسهای مختصر بین سقفهای متداول با سقف کُرمیت صورت پذیرد. در انتها جهت آشنایی محاسبان نمونهای از نحوه طراحی این سقفها به روش تنش مجاز ارائه شده است.
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 13
مطالب مرتبط