این تحقیق در مورد مدیر و منابع انسانی در سازمان می باشد و به بیان تاریخچه مدیریت سازمان و نظریه های مربوط به این موضوع میپردازد. این تحقیق به دانشجویان رشته مدیریت و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.
مقدمه
ما در عصر حاضر یعنی در پایان هزاره دوم و آغاز هزاره سوم به سر می بریم که اربابان دانش روان شناسی آن را پایان دوره عصر اضطراب و آغاز دوره افسردگی می دانند و در منابع و آثار مدیریتی که روزگاری به انسان ها اصطلاح نیروی انسانی اطلاق می شد رویکرد جدید تحت عنوان منابع انسانی جایگزین شده است. و به قول ویک صاحب نظر سازمان ها «منابع انسانی حیات سازمان ها هستند» و بالندگی هر سازمانی، وام دار منابع انسانی آن است. و این منابع زمانی در مسیر ارتقای کمی و کیفی سازمان حرکت می کنند که مدیریت بر این منابع با افق های دور، باز و روشن و با استراتژی های لازم رسالت سازمان را تعریف و اهداف را تدوین و حرکت ها را تعریف و مسیرها را تعیین کنند.
امروزه موفقیت هر سازمان در راه وصول به اهداف کوتاه و دراز مدت حرفه ای در گرو آمیزه کارآمد وسایل کار، منابع مالی، مواد اولیه و مهم تر از همه، منابع انسانی است. امروزه به دلیل بی هم تایی، پیچیدگی، گوناگونی و تنوع خاص هر یک از مؤسسات، رشته های تخصصی پدید آمده تا فواید بالقوه هر یک از اجزای تشکیل دهنده سازمان ها و مؤسسات را به حد اعلای خود برساند. مدیریت مالی می کوشد از طریق استفاده ماهرانه از منابع مالی موجود، کارآیی سازمانی را افزایش دهد، مدیریت مواد و مصالح، روش ها و فنونی را به وجود می آورد که استفاده و پردازش مواد اصلی و اساسی را بهینه سازی کند. مدیریت تولید به صنایع تولید می پردازد و طراحی تجهیزات کارآمدی را تدارک می بیند و بالاخره مدیریت منابع انسانی برای شکوفا ساختن استعداد نهایی انسان ها برنامه هایی ابلاغ می کند تا هدف های فردی و سازمانی شناسایی شوند و به منصه ظهور برسند.
مدیریت منابع انسانی
مدیریت منابع انسانی، رشته ای تخصصی است که می کوشد با ابداع و تهیه برنامه ها، سیاست ها، و فعالیت های کارآمد به ارتقای برآورد نیازها، آرمان ها و هدف های فردی و سازمانی بپردازند.
باز کاوی تاریخی
مدیریت منابع انسانی اصطلاحی نسبتاً جدید است که در خلال دهه 1970 رایج شده است؛ ولی بسیاری از مردم هنوز عناوین قدیمی آن، از قبیل مدیریت کارگزینی، اداره امور کارکنان، و روابط صنعتی را به کار می برند. این واژه ها به طور کلی، با هم مترادف اند و به جای هم به کار برده می شوند و استفاده از یکی از آن ها بیش تر جنبه سلیقه ای دارد؛ اما در هر حال افرادی هنوز بر این باوراند که مدیریت منابع انسانی معاصر با حرفه منسوخ شده سلف خود بسیار متفاوت است.
به لحاظ تاریخی، وظایف و فعالیت های اداره کارگزینی در مقایسه با سایر کارکردهای سازمانی، در درجه دوم اهمیت قرار داشت. در بسیاری از موارد، مدیران و یا سرپرستانی که عمر مفید کاری خود را در پست های قبلی سپری کرده بودند، در اداره کارگزینی به کار گمارده می شدند. این مدیران کارگزینی معمولاً در فعالیت های منابع انسانی، آموزش ندیده و غیر ماهر بودند و وظایف باقی مانده ای که برای سایر کارکنان خوش آیند نبود به آن ها محول می شد. این وظایف عبارت بودند از: بررسی تقاضای اولیه استخدام، به جریان انداختن فرم های بهداشت و مزایا، تهیه مقدمات و هم آهنگی فعالیت های تفریحی، تطبیق کارکنان جدید، چاپ خبرنامه های داخلی و انتقال سنجش های گوناگون کارکنان.
فهرست مطالب
مقدمه
مدیریت منابع انسانی
باز کاوی تاریخی
آغاز تحول
سیر تطور مدیریت منابع انسانی
انسان و مقوله منابع انسانی
مفاهیم نظری در خصوص انسان
نظریه های سنتی منابع انسانی و سیر تحولات نظریه های منابع انسانی
عصر برده داری
عصر فئودالیسم
عصر سرمایه داری
عصر تکنولوژی و فن آوری
تحولات دنیای فرارو
انسان در سازمان
مسئولیت مدیریت منابع انسانی
ایجاد اداره های منابع انسانی
مدیریت منابع انسانی و اهمیت مدیران آن
برنامه ریزی منابع انسانی
برنامه ریزی راهبردی
مدیران و برنامه های بهره وری منابع انسانی
مراکز استراتژی عمده؛ عملیات استراتژی برنامه ریزی شده و فعالیت ها یا برنامه های اجرایی
مدیریت اثر خارجی
منابع
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 18
مطالب مرتبط