دانلود تحقیق و مقالات رشته پزشکی با عنوان دانلود مقاله بیهوشی و بی حسی در زایمان در قالب ورد و قابل ویرایش و در ۲۲ صفحه گرد آوری شده است. در زیر به مختصری از آنچه شما در این فایل دریافت می کنید اشاره شده است.
۱- شکل درد زایمانی
در طی فاز مخفی مرحله اول زایمان درد به شکل درد خفیف یا کرامپ متوسط محدود به درماتومهای ۱۱T و ¬۱۲۲T میباشد. با پیشرفت زایمان در فاز فعال مرحله اول زمانی که انقباضات رحم شدت مییابد، احساس و درک درد در درماتومهای ۱۱¬T و ۱۲T شدت یافته به شکل تیزوکرامپی با انتشار به دو درماتوم مجاور یعنی ۱۰T و ۱L توصیف میگردد.
در اواخر ملحه اول و در مرحله دوم زایمان، درد بطور شدیدتری در پرینه، قسمت تحتانی ساکروم، مقعد و غالباً رانها احساس میشود.
۲- اثرات درد زایمان در تنفس مادر
درد زایمان محرک قوی تنفسی است، سبب افزایش قابل توجه در حجم جاری و حجم دقیقهای و افزایش بیشتر در ونتیلاسیون آلوئولی میشود. این هیپرونتیلاسیون منجر به کاهش Paco از میزان نرمال حاملگی یعنی از mmHg32 به حدود mmHg30-16 میگردد و حتی گاهی به ۱۵-۱۰ میلیمتر جیوه میرسد.
کاهش ۲Paco با افزایش همزمان در PH تا حدود ۶/۷-۵۵/۷ همراه است. با خاتمه هر انقباض و کاهش درد، تنفس دیگر توسط درد تحریک نمیشود و هیپوکاپنی موجود سبب هیپوونتیلاسیون در فاصله انقباضات میشود که این هیپوونتیلاسیون باعث ۵۰-۱۰ درصد کاهش در فشار اکسیژن شریانی (با میانگین ۳۰-۲۵ درصد) میشود. دریافت اپیوئید اثرات دپرسانت تنفسی آلکالوز را تشدید میکند. اگر ۲Pao مادر به کمتر از ۷۰ میلیمتر جیوه برسد، اثرات زیانباری چون هیپوکسمی و کاهش ریت قلب در جنین مشاهده میشود.
۳- اثرات نوروآندوکرین درد زایمان
درد و اضطراب در فاز فعال زایمان سبب افزایش در آزاد شدن اپی نفرین به میزان ۶۰۰-۳۰۰ درصد، نوراپی نفرین به میزان ۴۰۰-۲۰۰ درصد و افزایش تولید کوروتیزول به میزان ۳۰۰-۲۰۰ درصد میشود. میزان ACTH و کورتیکواستروئیدها نیز افزایش مییابد. کاتکولامینها برای تطابق نوزاد با محیط خارج رحمی، از جمله برای تولید و رهایی سورفاکتانت، جذب مایع ریهها، هوموستازگلوکز، تغییرات قلبی - عروقی و متابولیسم آب ضروری هستند. لکن تحریک سمپاتیک ناشی از درد منجر به افزایش فشارخون و تاکیکاردی میشود که در بیماران هیپرتانسیو و بیماران قلبی میتواند خطرناک باشد.
۴- اثرات قلبی عروقی درد زایمان
برون ده قلبی در طی زایمان افزایش مییابد که قسمتی به عنوان افزایش فعالیت سمپاتیک توأم با درد ناشی از هر انقباض، اضطراب و درک زایمان و فعالیت فیزیکی زایمان بوده و قسمتی (حدود ۳۰-۲۰ درصد) به علت خروج ۳۰۰-۲۵۰ میلیلیتر خون از رحم و نیز افزایش بازگشت وریدی از لگن و اندام تحتانی به گردش خون مادری میباشد.
هر انقباض توأم با mmHg30-20 افزایش در فشار خون سیستولیک و دیاستولیک است. تمامی اینها در بیماران هیپرتانسیو و قلبی بالقوه مضر و خطرناک میباشند.
۵- اثرات درد زایمان در جنین
در طی فاز زایمانی کاهش متناوب در جریان خون جفتی ناشی از انقباضات شدید، منجر به کاهش موقت در تبادل گازی جفت میشود. این اختلال با هیپرونتلاسیون ناشی از درد تشدید میشود. هیپرونتیلاسیون منجر به آلکالوز تنفسی و عوارض زیر میشود:
۱- شیفت منحنی تجزی اکسی هموگلوبین مادر به چپ سبب میل بیشتر اکسیژن برای چسبندگی به هموگلوبین شده و براحتی از آن آزاد نمیگردد بنابراین انتقال اکسیژن از مادر به جنین کاهش مییابد.
۲- کاهش جریان خون رحم ناشی از آزاد شدن نور اپی نفرین و کورتیزول که این نیز سبب میشود اکسیژن کمتری در اختیار جنین قرار گیرد.
۳- هیپوکسمی مادر در فواصل انقباضات به علت هیپوونتیلاسیون ناشی از آلکالوز، تغییرات فوق در فازهای هیپرونتیلاسیون و هیپرونتیلاسیون مادر منجر به تغییرات ریت قلبی جنین در این فواصل میشود. مطالعات نشان دادهاند که در مادرانی که اضطراب و درد دارند شیوع اشکال غیرطبیعی ریت قلب جنین بالاتر بوده و نوزادان متولد شده، نمره آپگار دقیقه اول و پنجم کمتری دارند. تحت شرایط نرمال زایمان و در جنینهای نرمال این تغییرات موقت بخوبی تحمل میشود اما در نوزادانی که در معرض ریسک قرار دارند (مثلاً در پره اکلامپسی، بیماری قلبی یا دیابت) کاهش انتقال اکسیژن و دیاکسید کربن ناشی از درد بسیار مهم بودهو میتواند عوارض پری ناتال ایجاد کرده و حتی منجر به مرگ جنین شود.
با توجه به مسائل فوقالذکر صرفنظر از دلایل انسانی تسکین درد، اثرات زیانبار درد شدید زایمانی بر روی مادر و جنین بویژه در مادران مسئلهدار و جنینهای در معرض خطر، ایجاد بیدردی در زایمان را ایجاب میکند. در واقع در چنین مواردی زایمان بیدرد منافع واضح برای مادر و جنین دارد.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
۱- شکل درد زایمانی ۱
۲- اثرات درد زایمان در تنفس مادر ۱
۳- اثرات نور و آندوکرین درد زایمان ۲
۴- اثرات قلبی عروقی درد زایمان ۲
۵- اثرات درد زایمان در جنین ۳
۶- هوشبرهای استنشاقی ۴
۷- علل سزارین و موارد خاص آن
۸-ناهنجاریهای جنینی ۵
۹- اثرات سزارین در مادر ۷
۱۰- اثرات سزارین روی جنین و نوزاد ۷
۱۱- انتخاب نوع بیهوشی برای سزارین ۷
۱۲- آنستزی رژیونال برای سزارین ۸
۱۳- مزایای آنستزی رژیونال در سزارین ۹
۱۴- بیهوشی عمومی برای سزارین ۹
۱۵- پیشگیری از آسپیراسیون ریوی ۱۰
۱۶- تجویز اکسیژن قبل از اینداکشن بیهوشی ۱۱
۱۷- اینداکشن بیهوشی ۱۲
۱۸- نگهداری بیهوشی ۱۲
۱۹- اثرات بیهوشی عمومی بر نوزاد ۱۴
۲۰- جراحی الکتیو ۱۵
۲۱- جراحی ضروری (Urgency) 16
۲۲- جراحی اضطراری (Emergency) 16
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 22
مطالب مرتبط