این تحقیق در مورد انواع سیستم های تصویر می باشد که سیستم های PAL – SECAM – NTSC را مورد بررسی و مقایسه با یکدیگر قرار می دهد. این تحقیق به دانشجویان رشته های برق (الکترونیک ، الکتروتکنیک) و دیگر رشته های مرتبط با آن پیشنهاد می گردد.
مقدمه
اگر تلویزیون رنگی دارید حتما واژه هایی نظیر پال«PAL » سکام«SECAM » و ان تی اس سی«NTSC» به چشمتان خورده است و با انتخاب آنها تغییراتی را در تصویر تلویزیون مشاهده کرده اید. این واژه ها نشان دهنده استاندارد پخش تصاویر ویدیویی هستند. هر کشور برای پخش تصاویر تلویزیونی یکی از این استانداردها را بر اساس معیارهای خود برگزیده و به کار گرفته است. در زمان پهلوی و به انتخاب دولت آمریکا سیستم تصویری کشور ایران SECAME تعیین شد. اما توجه شما را جلب می کنیم به بیان خصوصیات سیستم های تصویری جهت آشنایی بیشتر شما عزیزان:
۱- سیستم PAL : گرافیک این سیستم ۳۵۲ در ۲۸۸ پیکسل می باشد و از طریق عبور ۲۵ تصویر ثابت در هر ثانیه ایجاد تصویر متحرک می کند. این سیستم از طریق تغییر موقعیت خطوط ایجاد تصویر رنگی می کند.
۲- سیستم SECAME : سیستم SECAME نیز خصوصیات PAL را دارد فقط تفاوت آن در نحوه ایجاد رنگ است.تصویر در این سیستم به روش خطوط متقاطع تولید می شود.
۳- سیستم NTSC : گرافیک تصویر در این سیستم ۳۵۲ در ۲۴۰ پیکسل می باشد و از طریق عبور ۳۰ تصویر ثابت در هر ثانیه ایجاد تصویر متحرک می کند.
سیستم PAL
پال مخفف «خط فاز متناوب» (به انگلیسی: Phase Alternating Line)، سیستم فرستنده رنگی است که در سامانه فرستنده تلویزیونی در بیشتر نقاط جهان از آن استفاده میشود. سامانههای رایج دیگر تلویزیون آنالوگ سکام یا ان تی اس سی میباشند.
در سيستم پال، هدف بهبود تصاوير رنگي است. علائم به شيوة ان تي اس سي منتقل مي شوند اما دستگاه تلويزيون ارسال اطلاعات مربوط به هر خط را بوسيله يك دستگاه مادون صوتي درست به اندازه زمان لازم براي مقايسه اين خط به خط بعدي، ديرتر مخابره مي كند. چنانچه براي مثال خط مشخصي از تصوير، سيگنال قرمز بيش از حد پررنگي را در برداشته باشد، دستگاه ضامن آن مي شود كه خط بعدي، به عكس، حامل سيگنال بسيار كمرنگي باشد و قطبيت خطوط متناوب معكوس شود.
اطلاعاتي كه نهايتاً به لامپ تصوير مي رسد ميانگيني از خط اول ديرتر فرستاده شده و خط تصحيح شده بعدي است و بدين ترتيب هر گونه احتمال خطايي خنثي ميشود و براي تعيين زير و بم رنگها به هيچ گونه كنترلي نياز نيست.
این مطلب در اصل در مورد سیستم رمزگذاری PAL بحث میکند. تعاریف در سیستم های رایج تلویزیون و تلویزیونهای آنالوگ بیشتر frame rates یا نسبتهای قاب وضوح تصویر و نوسان صدا را توصیف میکنند. تاریخچه در سال 1950، کشورهای اروپای غربی شروع به زمینه سازی معرفی تلویزیونهای رنگی نمودند و با مشکل ضعفهایی در طرز نمایش استاندارد NTSC مواجه شدند از جمله جابجایی سطوح رنگی در وضعیتهای ارسالی ضعیف.در جهت غالب آمدن به کمبودهای NTSC، استانداردهای تلویزیونهای متناوب تدبیری اندیشیدند، نتیجه یشرفت در استانداردهای PAL و SECAM بود.
هدف تهیهی یک استاندارد رنگ تلویزیون بود برای سیستم فرکانس تصویر اروپا در رنج 50 هرتز و حذف مشکلات NTSC. PAL توسط Walter Bruch در شرکت Telefunken توسعه یافت. ای فرمت در سال 1963 پردهبرداری شد. در اولین شروع رواج این سیستم در بریتانیا در سال 1964 و آلمان در سال 1967. بهر حال کانال1 BBC در ابتدا از استاندارد رایج برای شروع این استاندارد فراگیر. Telefunken بعدها توسط کارخانه الکترونیکی فرانسوی به نام Thomson خریداری شد.
Thomson همچنین کارخانه ی Compagnie Générale de Télévision را هم خرید. جایی که Henri de France استاندارد SECAM، اولین استاندارد رنگ اروپا را توسعه میداد. Thomson؛ حالا با نام Technicolor SA شناخته میشود، همچنین صاحب امتیاز RCA brand میباشد و امتیاز آنرا به سایر شرکتها نیز میدهد؛ (RCA)Radio Corporation of America مبتکر این برند، استاندارد NTSC را قبل از این که Thomson درگیر آن شود ایجاد کرد. اصطلاح PAL اغلب به صورت غیر رسمی به یک سیستم رنگ تلویزیون 626خط/50 هرتز(576i) اشاره میکند که متفاوت از 525خط/60 هرتز (480i) سیستم NTSC میباشد.
بنابراین DVD ها به صورت PAL و NTSC طبقه بندی میشوند.ولو اینکه از لحاظ تکنیکی دیسکهای نوری ترکیبی از این دو استاندارد رنگ را ندارند. شمارش خطوط و نسبیت قابها به صورت 60/525EIA و 50/625 CCIR مشخص میشوند. با این تواصیف PAL و NTSC در اصل روشهای مخابرهی رنگ میباشند.
فهرست مطالب
مقدمه
سیستم PAL
سیستم SECAM
سیستم NTSC
ویژگیها
تفاوت بین سیستم PAL و NTSC
مشخصات HDTV
نتیجه گیری
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 12
مطالب مرتبط