این پروژه در مورد معرفی استانداردهای شبکه های کامپیوتری بی سیم می باشد که استانداردهای مختلف شبه های بی سیم را مفصلا از طریق مزایا و معایب آن ها مورد بررسی قرار می دهد. این پروژه به دانشجویان رشته های کامپیوتر و فناوری اطلاعات و دیگر رشته های مرتبط با آن پیشنهاد می گردد.
چکیده
امروزه با بهبود عملکرد، کارایی و عوامل امنیتی، شبکههای بیسیم به شکل قابل توجهی در حال رشد و گسترش هستند و استاندارد IEEE 802.11 استاندارد بنیادی است که شبکههای بیسیم بر مبنای آن طراحی و پیاده سازی میشوند.
در ماه ژوئن سال ۱۹۹۷ انجمن مهندسان برق و الکترونیک (IEEE) استاندارد IEEE 802.11-1997 را به عنوان اولین استانداردِ شبکههای محلی بیسیم منتشر ساخت. این استاندارد در سال ۱۹۹۹ مجدداً بازنگری شد و نگارش روز آمد شده آن تحت عنوان IEEE 802.11-1999 منتشر شد. استاندارد جاری شبکههای محلی بیسیم یا همانIEEE 802.11 تحت عنوان ISO/IEC 802.11-1999، توسط سازمان استاندارد سازی بینالمللی (ISO) و مؤسسه استانداردهای ملی آمریکا (ANSI) پذیرفته شده است. تکمیل این استاندارد در سال ۱۹۹۷، شکل گیری و پیدایش شبکه سازی محلی بیسیم و مبتنی بر استاندارد را به دنبال داشت.
استاندارد ۱۹۹۷، پهنای باند ۲Mbps را تعریف میکند با این ویژگی که در شرایط نامساعد و محیطهای دارای اغتشاش (نویز) این پهنای باند میتواند به مقدار ۱Mbps کاهش یابد. روش تلفیق یا مدولاسیون در این پهنای باند روش DSSS است. بر اساس این استاندارد پهنای باند ۱ Mbps با استفاده از روش مدولاسیون FHSS نیز قابل دستیابی است و در محیطهای عاری از اغتشاش (نویز) پهنای باند ۲ Mbpsنیز قابل استفاده است. هر دو روش مدولاسیون در محدوده باند رادیویی ۲٫۴ GHz عمل میکنند. یکی از نکات جالب توجه در خصوص این استاندارد استفاده از رسانه مادون قرمز علاوه بر مدولاسیونهای رادیویی DSSS و FHSS به عنوان رسانه انتقال است. ولی کاربرد این رسانه با توجه به محدودیت حوزه عملیاتی آن نسبتاً محدود و نادر است.
مقدمه
امروزه با وجود انواع تلفنهای همراه، لپتاپها، تبلتها و دیگر دستگاههای قابل حمل، استفاده از شبکههای بیسیم بیش از پیش مورد توجه قرار میگیرد. به منظور قانونمندسازی ارتباطات بیسیم، قوانین و استانداردهای مشخصی مورد نیاز است تا هر دستگاهی با پشتیبانی از آن استانداردها توانایی ایجاد ارتباط بیسیم را با دیگر دستگاهها داشته باشد. در این مقاله ما به توضیح انواع استانداردهای موجود برای ارتباطات بیسیم در حوزهی شبکههای محلی میپردازیم.
به منظور ایجاد استاندارد های شبکه بیسیم، چهار سازمان به طراحی و ارائه این استانداردها پرداختند.
این چهار سازمان عبارتند از : ITU-R،WIFI-Alliance، FCC و IEEE
استانداردهایی که امروزه توسط دستگاه های مختلف بیسیم پشتیبانی میشوند، توسط سازمان IEEE ارائه شده است. در سال ۱۹۹۷ اولین استاندارد به عنوان ۸۰۲٫۱۱ برای شبکه های بیسیم ارائه گردید، که بعدها نسخههای بهینه تر این استاندارد با نام های ۸۰۲٫۱۱a، ۸۰۲٫۱۱٫b، ۸۰۲٫۱۱g و ۸۰۲٫۱۱n نیز ارایه شدند که در ادامه به توضیحات مربوط به این استانداردها و تفاوت های آن ها خواهیم پرداخت.
فهرست مطالب
چکیده
مقدمه
استاندارد ۸۰۲٫۱۱
انواع استاندارد ۸۰۲٫۱۱
استاندارد ۸۰۲٫۱۱b
استاندارد ۸۰۲٫۱۱a
استاندارد ۸۰۲٫۱۱g
استاندارد ۸۰۲٫۱۱n
کانالهای فرکانسی
انواع توپولوژی های WLAN
ad hoc topology
Infrastructure topology
استاندارد شبکههای محلی بیسیم IEEE 802.11
معماری شبکه های محلی بیسیم
همبندی های ۸۰۲٫۱۱
خدمات ایستگاهی
خدمات توزیع
دسترسی به رسانه
روزنه های پنهان
لایه فیزیکی
ویژگی های سیگنال های طیف گسترده
سیگنال های طیف گسترده با جهش فرکانسی
سیگنال های طیف گسترده با توالی مستقیم
استفاده مجدد از فرکانس
آنتن ها
استاندارد ۸۰۲٫۱۱b
اثرات فاصله
پل بین شبکه ای
پدیده چند مسیری
استاندارد ۸۰۲٫۱۱a
افزایش پهنای باند
۴٫۲- طیف فرکانسی تمیزتر
کانال های غیرپوشا
همکاری Wi-Fi
استاندارد بعدی IEEE 802.11g
سرعت؛ هدف مشترک
سرعت و باز هم سرعت
زندگی دیجیتالی بیسیم
امنیت
معماری سیستم شبکه حسگر بی سیم
مقایسه Wi-Fi و بلوتوث با IEEE 802.15.4
شبکه
تأثیرAlliance Zigbee
ISA-100 و Wireless HART
فناوری های بی سیم انحصاری
پیشرفت های اخیر
نتیجه گیری
منابع
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 72
مطالب مرتبط