این نسخه منسوب به شیخ الرئیس بوعلی سینا است.
خواص شربت بادرنجبویه :
شربت بادرنجبویه مفرح و شادی بخش است
شربت بادرنجبویه نافع در ضعف قلب؛ دافع سودا (به ویژه از قلب)؛ دافع توحش و وسواس سوداوى است
شربت گیاهیاجزاى شربت بادرنجبویه :
برگ بادرنجبویه، تخم بادرنجبویه، فرنجمشک، تخم کاسنى (از هرکدام ۱۰ واحد)؛
گل گاوزبان، برگ گاوزبان، رازیانه، ریشه بنفشه، ریشه شیرین بیان (از هزکدام ۳ واحد)؛
پرسیاوش، بسفایج، افتیمون (از هر کدام ۵ واحد)؛
شکر سرخ (۷۵۰ واحد)؛
عرق بیدمشک، عرق گل گاوزبان، آب سیب (از هرکدام ۱۲۰ واحد).
طرز تهیه شربت بادرنجبویه :
اجزا را نیمکوب کرده یک شب در عرق بیدمشک و گاوزبان بخیسانند. سپس، در حمام ماریه به ملایمت بجوشانند تا آب نصف شود. تا گرم است مایع را صاف نموده شکر سرخ را در آب سیب حل کنند و بدان اضافه نمایند. دوباره آن را در حمام ماریه گذارده و به ملایمت بجوشانند تا قوام آید.
زمان و مقدار مصرف شربت بادرنجبویه :
صبح ناشتا، قبل از ناهار و شب موقع خواب، دو تا سه قاشق غذاخورى از شربت را با یک استکان عرق گاوزبان مخلوط کرده میل نمایند.
ملاحظات در مصرف شربت بادرنجبویه :
در افراد دیابتى با احتیاط مصرف شود.
منبع:
ناظم، اسماعیل، گزیده داروهاى مجرب پزشکى ایرانى، ۱جلد، نشر آبژ – تهران، چاپ: اول، ۱۳۸۹ ه.ش.
مطالب مرتبط