دانلود مقاله ساخت غشاء پلی کربنات محافظ آنتی باکتریال با استفاده از نانو ذرات نقره
مقاله کارشناسی ارشد صنایع غذایی و شیمی
چکیده:
در این پژوهش، غشاء پلی کربنات ضدمیکروبی با استفاده از روش ترسیب به وسیله ی غوطه وری تهیه گردید. ترکیب های متنوعی از مخلوط پلی کربنات به عنوان پلیمر، دی کلرومتان به عنوان حلال و نانوذرات نقره با درصد وزنی (۴/۰، ۶/۰، ۱ و ۲) به عنوان ماده افزودنی تهیه شدند و با هدف شکل گیری غشاء به درون حمام حاوی آب مقطر فرو برده شدند. تصویر FESEM، از سطح غشاء نشان دهنده ی نانوذرات نقره و توزیع آن ها در سطح پلیمر پلی کربنات می باشد. ارزیابی خاصیت ضدباکتری با استفاده از ۳ روش انجام گرفت. در روش اول، از روش دیسک گذاری استفاده گردید. در روش دوم، با استناد به روش ارزیابی خاصیت ضدباکتری سطوح پلاستیکی و پلیمری، ارائه شده توسط مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، انجام گرفت و در روش سوم، از روش لوله ای استفاده شد.
فهرست مطالب:
چکیده
فصل اول
۱-۱- مقدمه
۱-۲- تعریف غشاء
۱-۳- تقسیم بندی غشاها
۱-۴- جنس غشاء
۱-۵- ساختمان غشاء
۱-۶- خواص غشاء
۱-۷- نیروی محرکه در فرآیندهای غشایی
۱-۸- کاربردهای فرآیند غشایی
۱-۹- مزایای استفاده از تکنولوژی غشایی
۱-۱۰- محدودیت های استفاده از تکنولوژی غشایی
۱-۱۰-۱- پلاریزاسیون غلظتی
۱-۱۰-۲- گرفتگی غشاء
۱-۱۱- تهیه آزمایشگاهی غشاها
۱-۱۱-۱- غشاهای پلیمری متقارن
۱-۱۱-۱-۱- غشاهای غیرمتخلخل
۱-۱۱-۱-۲- غشاهای متخلخل
۱-۱۱-۲- غشاهای پلیمری نامتقارن
۱-۱۱-۲-۱- غشاهای حاصل از روش جدایی فاز
۱-۱۱-۲-۱-۱- روش لوئب و سوریراجان
۱-۱۲- خواص پلیمرها
۱-۱۲-۱- نوع پلیمر
۱-۱۳- پلیمر پلیکربنات
۱-۱۳-۱- تاریخچه
۱-۱۳-۲- ویژگیها
۱-۱۳-۲-۱- خواص شیمیایی
۱-۱۳-۲-۲- مقاومت در برابر ضربه و خراش
۱-۱۳-۲-۳- مقاومت در برابر کشش و خمش (انعطاف پذیری)
۱-۱۳-۲-۴- عایق حرارتی و صرفه جویی در مصرف انرژی
۱-۱۳-۲-۵- خودخاموشی و اشتعال ناپذیری
۱-۱۳-۲-۶- مقاومت در برابر اشعه ماوراء بنفش UV و سایر شرایط جوی
فصل دوم
۲-۱- مقدمه
۲-۲- تعریف نانو
۲-۳- دانش نانو
۲-۴- نانو ذرات
۲-۴-۱- روش های تولید
۲-۵- کاربردهای نانوذرات
۲-۶- مکانیسم عمل نانوذرات نقره
۲-۶-۱- مکانیسم کاتالیستی
۲-۶-۲- مکانیسم یونی
۲-۷- محصولات و کاربردهای نانو فناوری
۲-۸- کاربرد نانوتکنولوژی در صنایع غذایی
۲-۸-۱- نانو لوله ها
۲-۸-۲- نانوسنسورها
۲-۸-۳- نانوکپسول ها
۲-۸-۴- نانو فیلترها
۲-۸-۵- برخی نانوبیومواد در صنایع غذایی
۲-۹- بسته بندی مواد غذایی و کاربرد فناوری نانو در این صنعت
۲-۱۰- بسته بندی های نانوکامپوزیت
۲-۱۱- نانوکامپوزیت های خاک رس
۲-۱۲- نانوکامپوزیت های محتوی ذرات نقره
۲-۱۳- خصوصیات نانوذرات نقره
۲-۱۴- نانوذرات نقره و خواص ضدباکتریایی آن ها
۲-۱۴-۱- تاریخچه استفاده از خاصیت ضدمیکروبی نقره
۲-۱۴-۲- خاصیت ضدمیکروبی نانوذرات نقره
۲-۱۴-۳- رسوب خوشه های طلا برای افزودن خاصیت ضدمیکروبی نانوذرات نقره
۲-۱۴-۴- استفاده از خاصیت ضدمیکروبی نانوذرات نقره در صنایع مختلف
۲-۱۵- موارد استفاده پلیمرهای نانوذرات نقره
فصل سوم
۳-۱- مروری بر تحقیقات مرتبط با خاصیت ضد میکروبی نانوذرات نقره
۳-۲- مروری بر تحقیقات مرتبط با تولید و ارزیابی خاصیت ضدباکتری نانوکامپوزیت ها
۳-۲-۱- مواد ضد میکروبی
۳-۲-۲- مس
فصل چهارم
۴-۱- مقدمه
۴-۲- مواد مورد استفاده در تهیه آزمایشگاهی غشاء
۴-۲-۱- پلیمر پلیکربنات (PC)
۴-۲-۲- نانوذرات نقره
۴-۲-۳- ایزوپروپیل الکل
۴-۲-۴- دی کلرومتان
۴-۲-۵- آب مقطر
۴-۳- دستگاه های مورد استفاده در تهیه آزمایشگاهی غشاها
۴-۳-۱- فیلم کش
۴-۳-۲- آون
۴-۳-۳- همزن مغناطیسی
۴-۳-۴- ترازوی دیجیتال
۴-۳-۵- سایر تجهیزات
۴-۴- دستگاه های مورد استفاده جهت آنالیز غشاهای تهیه شده
۴-۴-۱- میکروسکوپ الکترونی گسیل میدانی (FESEM)
۴-۴-۲- دستگاه طلاکوب کردن نمونه ها
۴-۵- انتخاب عوامل و سطوح آنها جهت تهیه آزمایشگاهی غشاها
۴-۶- مراحل تهیه آزمایشگاهی غشاها
۴-۶-۱- مراحل مقدماتی
۴-۶-۲- پراکنده سازی نانوذرات نقره
۴-۶-۳- تهیه محلول پلیمری و ایجاد محلول همگن
۴-۶-۴- ریخته گری محلول و شکل گیری فیلم پلیمری
۴-۶-۵- مرحله شکل گیری اولیه غشاء
۴-۶-۶- خشک کردن غشاء
۴-۸- آزمایشات میکروبی
۴-۸-۱- مواد مورد نیاز
۴-۸-۲- وسایل مورد نیاز
۴-۸-۳- طرز ساخت محیط های کشت و محلول ها
۴-۸-۴- محیط کشت پلیت کانت آگار
۴-۸-۵- محیط سوی بین کازئین دایجست براث همراه با لسیتین و پلی اکسی اتیلن سوربیتان مونوالئات
۴-۸-۶- محلول بافر فسفات
۴-۸-۷- محلول بافر فسفات نمکی فیزیولوژیک
۴-۹- سترون سازی وسایل
۴-۹-۱- سترون سازی با حرارت خشک
۴-۹-۲- سترون سازی با حرارت مرطوب و فشار
۴-۱۰- تهیه پیش کشت باکتریایی
۴-۱۱- ارزیابی خاصیت ضد باکتری
۴-۱۲- آزمون دیسک گذاری یا روش Kirby Baver
۴-۱۳- روش استاندارد
۴-۱۴- روش لوله ای
۴-۱۵- نتیجه گیری
۴-۱۶- منابع
Abstract
فهرست شکل ها
فهرست جدول ها
راهنمای استفاده :
مناسب جهت استفاده دانشجویان کارشناسی ارشد و کارشناسی رشته های صنایع غذایی، شیمی و رشته های مرتبط
در قالب فایل word و قابل ویرایش
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 75
مطالب مرتبط