ساخت غشاء پلی کربنات محافظ آنتی باکتریال با استفاده از نانو ذرات نقره

دانلود مقاله ساخت غشاء پلی کربنات محافظ آنتی باکتریال با استفاده از نانو ذرات نقره

دانلود مقاله ساخت غشاء پلی کربنات محافظ آنتی باکتریال با استفاده از نانو ذرات نقره
مقاله کارشناسی ارشد صنایع غذایی و شیمی
چکیده:
در این پژوهش، غشاء پلی کربنات ضدمیکروبی با استفاده از روش ترسیب به وسیله ی غوطه وری تهیه گردید. ترکیب های متنوعی از مخلوط پلی کربنات به عنوان پلیمر، دی کلرومتان به عنوان حلال و نانوذرات نقره با درصد وزنی (۴/۰، ۶/۰، ۱ و ۲) به عنوان ماده افزودنی تهیه شدند و با هدف شکل گیری غشاء به درون حمام حاوی آب مقطر فرو برده شدند. تصویر FESEM، از سطح غشاء نشان دهنده ی نانوذرات نقره و توزیع آن ها در سطح پلیمر پلی کربنات می باشد. ارزیابی خاصیت ضدباکتری با استفاده از ۳ روش انجام گرفت. در روش اول، از روش دیسک گذاری استفاده گردید. در روش دوم، با استناد به روش ارزیابی خاصیت ضدباکتری سطوح پلاستیکی و پلیمری، ارائه شده توسط مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، انجام گرفت و در روش سوم، از روش لوله ای استفاده شد.

فهرست مطالب:
چکیده
فصل اول
۱-۱- مقدمه
۱-۲- تعریف غشاء
۱-۳- تقسیم بندی غشاها
۱-۴- جنس غشاء
۱-۵- ساختمان غشاء
۱-۶- خواص غشاء
۱-۷- نیروی محرکه در فرآیندهای غشایی
۱-۸- کاربردهای فرآیند غشایی
۱-۹- مزایای استفاده از تکنولوژی غشایی
۱-۱۰- محدودیت های استفاده از تکنولوژی غشایی
۱-۱۰-۱- پلاریزاسیون غلظتی
۱-۱۰-۲- گرفتگی غشاء
۱-۱۱- تهیه آزمایشگاهی غشاها
۱-۱۱-۱- غشاهای پلیمری متقارن
۱-۱۱-۱-۱- غشاهای غیرمتخلخل
۱-۱۱-۱-۲- غشاهای متخلخل
۱-۱۱-۲- غشاهای پلیمری نامتقارن
۱-۱۱-۲-۱- غشاهای حاصل از روش جدایی فاز
۱-۱۱-۲-۱-۱- روش لوئب و سوریراجان
۱-۱۲- خواص پلیمرها
۱-۱۲-۱- نوع پلیمر
۱-۱۳- پلیمر پلیکربنات
۱-۱۳-۱- تاریخچه
۱-۱۳-۲- ویژگیها
۱-۱۳-۲-۱- خواص شیمیایی
۱-۱۳-۲-۲- مقاومت در برابر ضربه و خراش
۱-۱۳-۲-۳- مقاومت در برابر کشش و خمش (انعطاف پذیری)
۱-۱۳-۲-۴- عایق حرارتی و صرفه جویی در مصرف انرژی
۱-۱۳-۲-۵- خودخاموشی و اشتعال ناپذیری
۱-۱۳-۲-۶- مقاومت در برابر اشعه ماوراء‌ بنفش UV و سایر شرایط جوی
فصل دوم
۲-۱- مقدمه
۲-۲- تعریف نانو
۲-۳- دانش نانو
۲-۴- نانو ذرات
۲-۴-۱- روش های تولید
۲-۵- کاربردهای نانوذرات
۲-۶- مکانیسم عمل نانوذرات نقره
۲-۶-۱- مکانیسم کاتالیستی
۲-۶-۲- مکانیسم یونی
۲-۷- محصولات و کاربردهای نانو فناوری
۲-۸- کاربرد نانوتکنولوژی در صنایع غذایی
۲-۸-۱- نانو لوله ها
۲-۸-۲- نانوسنسورها
۲-۸-۳- نانوکپسول ها
۲-۸-۴- نانو فیلترها
۲-۸-۵- برخی نانوبیومواد در صنایع غذایی
۲-۹- بسته بندی مواد غذایی و کاربرد فناوری نانو در این صنعت
۲-۱۰- بسته بندی های نانوکامپوزیت
۲-۱۱- نانوکامپوزیت های خاک رس
۲-۱۲- نانوکامپوزیت های محتوی ذرات نقره
۲-۱۳- خصوصیات نانوذرات نقره
۲-۱۴- نانوذرات نقره و خواص ضدباکتریایی آن ها
۲-۱۴-۱- تاریخچه استفاده از خاصیت ضدمیکروبی نقره
۲-۱۴-۲- خاصیت ضدمیکروبی نانوذرات نقره
۲-۱۴-۳- رسوب خوشه های طلا برای افزودن خاصیت ضدمیکروبی نانوذرات نقره
۲-۱۴-۴- استفاده از خاصیت ضدمیکروبی نانوذرات نقره در صنایع مختلف
۲-۱۵- موارد استفاده پلیمرهای نانوذرات نقره
فصل سوم
۳-۱- مروری بر تحقیقات مرتبط با خاصیت ضد میکروبی نانوذرات نقره
۳-۲- مروری بر تحقیقات مرتبط با تولید و ارزیابی خاصیت ضدباکتری نانوکامپوزیت ها
۳-۲-۱- مواد ضد میکروبی
۳-۲-۲- مس
فصل چهارم
۴-۱- مقدمه
۴-۲- مواد مورد استفاده در تهیه ‌آزمایشگاهی غشاء
۴-۲-۱- پلیمر پلیکربنات (PC)
۴-۲-۲- نانوذرات نقره
۴-۲-۳- ایزوپروپیل الکل
۴-۲-۴- دی کلرومتان
۴-۲-۵- آب مقطر
۴-۳- دستگاه های مورد استفاده در تهیه ‌آزمایشگاهی غشاها
۴-۳-۱- فیلم کش
۴-۳-۲- آون
۴-۳-۳- همزن مغناطیسی
۴-۳-۴- ترازوی دیجیتال
۴-۳-۵- سایر تجهیزات
۴-۴- دستگاه های مورد استفاده جهت آنالیز غشاهای تهیه شده
۴-۴-۱- میکروسکوپ الکترونی گسیل میدانی (FESEM)
۴-۴-۲- دستگاه طلاکوب کردن نمونه ها
۴-۵- انتخاب عوامل و سطوح آنها جهت تهیه آزمایشگاهی غشاها
۴-۶- مراحل تهیه آزمایشگاهی غشاها
۴-۶-۱- مراحل مقدماتی
۴-۶-۲- پراکنده سازی نانوذرات نقره
۴-۶-۳- تهیه محلول پلیمری و ایجاد محلول همگن
۴-۶-۴- ریخته گری محلول و شکل گیری فیلم پلیمری
۴-۶-۵- مرحله شکل گیری اولیه غشاء
۴-۶-۶- خشک کردن غشاء
۴-۸- آزمایشات میکروبی
۴-۸-۱- مواد مورد نیاز
۴-۸-۲- وسایل مورد نیاز
۴-۸-۳- طرز ساخت محیط های کشت و محلول ها
۴-۸-۴- محیط کشت پلیت کانت آگار
۴-۸-۵- محیط سوی بین کازئین دایجست براث همراه با لسیتین و پلی اکسی اتیلن سوربیتان مونوالئات
۴-۸-۶- محلول بافر فسفات
۴-۸-۷- محلول بافر فسفات نمکی فیزیولوژیک
۴-۹- سترون سازی وسایل
۴-۹-۱- سترون سازی با حرارت خشک
۴-۹-۲- سترون سازی با حرارت مرطوب و فشار
۴-۱۰- تهیه پیش کشت باکتریایی
۴-۱۱- ارزیابی خاصیت ضد باکتری
۴-۱۲- آزمون دیسک گذاری یا روش Kirby Baver
۴-۱۳- روش استاندارد
۴-۱۴- روش لوله ای
۴-۱۵- نتیجه گیری
۴-۱۶- منابع
Abstract
فهرست شکل ها
فهرست جدول ها


راهنمای استفاده :
مناسب جهت استفاده دانشجویان کارشناسی ارشد و کارشناسی رشته های صنایع غذایی، شیمی و رشته های مرتبط
در قالب فایل word و قابل ویرایش


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 75

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط