این پروپوزال در مورد فرهنگ عامه مردم بخش صوغان (رشته زبان ادبیات فارسی) می باشد. پروپوزال کامل و آماده ، نگارش حرفه ای براساس اصول پروپوزال نویسی ، منبع نویسی داخل متن و پاورقی
مقدمه:
فولکلور هر ملت یا فرهنگ مردم چه از جنبه ی عملی و چه از لحاظ اجتماعی برای خود آن ملت و برای مردم سرتا سر جهان دارای ارزش و اهمیّت بسیار است.
در سرزمین پهناوری چون ایران شهرها و روستاهایش در شرق و غرب و شمال و جنوب پراکنده و دور از هم هستند و مردم هر نقطه لهجه ی خاص فرهنگ عوامانه ی مخصوص به خود را دارند.
چون فولکلور هر منطقه یا هر طایفه را جداگانه بررسی و مطالعه می کنیم، می بینیم با وجود اختلاف ظاهری ریشه و پایه و منشأ همه ی آنها یکی است و همگی چون شاخه های پیوند خورده ی درخت واحدند که از یک ریشه تغذیه کرده اند و این خود محکم ترین سند وحدت قومی ایرانیان و دلیل قانع بر پیوندنها و پیوستگی های مردم این مرز و بوم است و شک نیست که عامه ی مردم این مملکت هنگامی به این واقعیت پی می برند و با این یگانگی ملی بهتر و کاملتر آشنا می شوند که از فرهنگ مردم و نواحی مختلف کشور باستانی خویش باخبر باشند و بهترین طریقه ی این اطلاع و آشنایی نیز همانا گردآوری و تنظیم چاپ و نشر مواد و فرهنگ مردم است.
گویش نیز نشانه ای از میراث زبانی هر جامعه به شمار می رود. گویش امروزی، زبانی است که اگر چه روزگاری میدان دار عرصه ی کلام بود و زمینه ی پیوند انسان ها به شمار میرفت، و از لطافت و شیرینی خاصی بهره داشت، معذالک در دنیای امروز در چمبر زندگی ماشینی و زبان فراگیر رسانه ای گرفتار آمده وآخرین نفس های خود را می کشد.
زبانی که چنان مهجور افتاده و از یاد رفته و کسی به حمایت از آن بر نمی خیزد. برای حفظ بنایی خشت و گلی، که یادآور همّت و حمیّت نیای ماست، گاه جدیتی قابل قبول را شاهد هستیم که وای اگر آن مقوله نیز فراموش شود، اما در پاسداری از میراث دیگر فرهنگی یعنی گویشها ، کمتر اصرار و علاقه ای را شاهد هستیم و چنین است که نسل کنونی در تمامی شهرها با آن بیگانه شده، آنطور که کلام پدربزرگ و مادربزرگ خود را ، که هنوز همان حال و هوا را دارد نمی فهمد و یا اگر بر اثر تکرار و پرسش بفهمد، آن را به تمسخر می گیرد.
در چنین وانفسائی هر گامی از سوی دلسوخته ای برداشته شود جای سپاس و تشکر فراوان است. براین اساس بنده ی حقیر با ملاقاتی که با بسیاری از افراد پیر و مسن منطقه داشته ام بسیاری از آداب و رسوم این منطقه و هم چنین حدود ۹۰۰ کلمه از کلمات گویشی بخش صوغان را در این پایان نامه گردآوری کرده ام.
منطقه ای که بنای با عظمتش به نام « تپه یحیی» یادآور تمدنی پنج هزارساله است و آثار باقیمانده ی آن ، امروز زیور و زینت موزه های بزرگ جهان است. به هر حال با وجود چنین تاریخ کهنی، می طلبد که علاقه مندان به امور فرهنگی، موضوع اخیر را جدّی تر بگیرند و درباره ی این همه ارزش و اعتبار، مطالعه و تحقیق کنند و در راه معرفی بخش صوغان گامهای بلندتری بردارند.
فهرست مطالب:
مقدمه
بیان مسئله
پیشینه تحقیق
ضرورت و اهمیت موضوع
اهداف تحقیق: اهدف اصلی و فرعی
سوالات تحقیق: سوالات اصلی و فرعی
فرضیات تحقیق: فرضیات اصلی و فرعی
روش تحقیق
جدول زمانبندی شده انجام پایان نامه
منابع
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 8
مطالب مرتبط