این پاورپوینت در مورد تاریخچه، تعریف و روش های ساخت شیشه می باشد و برای استفاده ی دانشجویان رشته های هنر، معماری و … بسیار مناسب می باشد.
مقدمه
شیشهگری هنر شکل دادن به شیشه است. هنرمند در این هنر، ابتدا ماده شیشه را حرارت میدهد تا نرم و نیمه مایع شود.سپس بوسیله دستها یا ابزار مخصوص یا دمیدن اشکال زیبایی را با آن پدید میآورد.
شیشه گری صنعتی است كه طی آن محصولاتی از طریق شكل دادن مواد معدنی ذوب شده در كوره، نظیر: سیلیس، خرده شیشه و یا تركیبی از این دو و با استفاده از روش دمیدن با لوله مخصوص و كاربرد ابزار دستی شامل انبر – قیچی و قالبهای ویژه و غیره حاصل میشود. مراحل تكمیلی و تزیینی دیگری نظیر نقاشی، تراش، آبگز نمودن، مات كردن، تلفیق با فلز و غیره را نیز دربرمیگیرد. مهم ترین مركز ساخت محصولات شیشه دست ساز، تهران است كه در آن كارگاه های متعددی به تولید محصولات شیشهای با «روش فوتی» (= دست ساز) میپردازند.
از ابزار و مواد مورد استفاده در هنر شیشه گری میتوان به ماده اصلی ساخت شیشه، سنگ سیلیس { که به منظور صرفه جویی از مخلوط خرده شیشه نیز استفاده میشود } اشاره کرد همچنین برای رنگی کردن بار شیشه نیز از اکسیدهای فلزی نظیر اکسید کبالت، مس، آهن، منگنز، گوگرد و… استفاده کرد. هنر شیشه گری مانند انواع روشهای ساخت (فوتی و قالبی) و تزئینات مکمل (نقاشی و تراش) است. نقاشی روی شیشه با ابزار لازم بر روی شی اجرا میشود و بسته به نوع نقش و رنگهای به کار رفته یک یا چند مرحله پخت در کوره با حرارت مناسب صورت میگیرد. رنگهای مورد استفاده به صورت پودر و قابل ترکیب با حلال خاص و رنگهای محلول از اکسید فلزات تهیه شدهاست.
تراش روی شیشه بوسیله سنگهای مخصوص و ابزار فرز انجام میشود که در مورد اول خطوط ایجاد شده عمیق تر بوده و روی ظروف کاربرد بیشتری دارد. این سنگ با قابلیتهای تراش و مات کردن در تزئین کاربرد دارد.
فهرست مطالب
مقدمه
پیشینه شیشهگری در ایران
شيشه گري در ايران باستان
شيشه گري در دوران اسلامي ايران
شيوه هاي ساخت و تزيين
شيشه گري هنر صنعت روزگار ما
مواد و مصالح شیشهگری
روشهای ساخت شیشه
روش فوتی
روش فوتی قالبی
روش پرسی
روش تولید شیشه رنگی
روش آب گز کردن
آزمایشهای اولیه شیشه گری
روش صیقل کردن
طرز بریدن لوله
طرز تهیه قطره چکان
روش شکل دادن میله و لوله های شیشه ای در آزمایشگاه
طرز خم کردن لوله
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 27
مطالب مرتبط