دانلود روش تحقیق بررسي يكي از عوامل مهم نگهداري كاركنان يعني ايمني و سلامت حرفه‌اي

دانلود روش تحقیق بررسي يكي از عوامل مهم نگهداري كاركنان يعني ايمني و سلامت حرفه‌اي مقاله ایمنی و سلامت کارکنان برنامه های ایمنی و سلامت کارکنان مقاله در مورد ایمنی و سلامت کارکنان تحقیق در مورد ایمنی و سلامت کارکنان ایمنی و سلامت کارکنان در مدیریت منابع انسانی ایمنی و سلامت شغلی کارکنان بیمارستان ایمنی سلامت و بهداشت کارکنان آشپزخانه

Evaluation wiki BL important factors Nگhadara Karknan means dextrogram and sanity Hrfhai

 

بررسي يكي از عوامل مهم نگهداري كاركنان يعني ايمني و سلامت حرفه‌اي
فهرست مطالب
چکیده : 3
فصل اول 4
مقدمه، بیان مسئله وادبیات موضوع 4
1) مقدمه: 4
فشارعصبی(استرس) چیست ؟ 5
2- امنيت شغلي1 در آينده: 6
3- تعاريف و مفاهيم ايمني و بهداشت كار: 6
4- روش‌هاي متداول بررسي و اقدام در زمينه بهداشت و ايمني محيط كار: 7
5- قوانين دولتي و ايمني و سلامت حرفه‌اي: 7
6- قوانين ايمني و سلامت حرفه‌اي در ايران: 8
7- موازين مربوط به ايمني و بهداشت كار: 9
8- مديريت ايمني و سلامت محيط كار : 10
9- عوامل كليدي بهبود ايمني و سلامت حرفه‌اي محيط كار: 11
9- 1- فرهنگ 11
9-2- سيستم ها 11
9-3- سخت افزار 12
10- اجزاي برنامه ايمني: 12
11- ارزيابي عملكرد ايمني و سلامت: 12
11-1- موارد راهنما به منظور ارزيابي عملكرد ايمني و سلامت 13
13- انواع برنامه‌هاي ايمني: 14
13-1- برنامه‌هاي ايمني بر مبناي رفتار 14
13-2- برنامه‌هاي ايمني بر مبناي مشوق 16
14- نظرات جاري در ايمني و سلامت: 16
15- استرس13  : 17
15-1- استرس شغلي 17
15-2- سندروم سازگاري عمومي14 18
15-3- ايجاد كننده‌هاي استرس15 18
15-4- منابع استرس 19
15-5- علل كاري استرس 20
15-5-1- بار زياد كاري 20
15-5-2- فشار كاري كم 21
15-5-3- نوبت كاري 21
15-5-4- روابط بين شخصي 21
15-5-5- تغيير 22
15-5-6- جو سازماني 22
15-5-14- ارزش‌هاي جامعه 24
15-5-15- جرم و جنايت 25
15-5-16- موضوعات خانوادگي و شخصي 25
16- استرس و عملكرد كاري: 25
18- تصميم گيري و استرس: 27
19- علائم استرس: 27
20- مديريت استرس: 28
20-1- استراحت 28
20-2- ورزش 29
20-4- صحبت كردن 29
20-6- تفويض 30
کاهش فشار عصبی ناشی از کار: 31
علایم فشارعصبی ناشی ازکار: 33
روش 24-24 34
فصل         دوم 36
يافته هاي پژوهشي –  پيشينة تحقيق 36
پيشينة تحقيق : 36
استرس و سندرم سازگاري عمومي 36
جدول 1 38
فصل     سوم                         روش شناسی پژوهش – جامعه ونمونه 47
شيوة جمع‌آوري داده‌ها: 47
فصل چهارم 50
جمع بندی و نتیجه گیری 50
نتيجه گيري 52
(منابع ) 53
پي‌نوشت‌ها وتوضيحات: 54
پرسشنامه 55
چکیده :
اين پژوهش به بررسي يكي از عوامل مهم نگهداري كاركنان يعني ايمني و سلامت حرفه‌اي مي‌پردازد. در ابتدا تعريف ومفاهيم مربوط ارائه مي‌شود وسپس روش‌هاي متداول بررسي واقدام در زمينه بهداشت و ايمني محيط كارنام برده شده و به قوانين ايمني و سلامت حرفه‌اي در ايران اشاره مي‌گردد. همچنين فرهنگ، سخت افزار و سيستمهاكه عوامل كليدي درايمني وسلامت حرفه‌اي هستندموردبررسي قرارمي‌گيرند. مواردي راهنما به منظور ارزيابي عملكرد ايمني و سلامت ارائه مي‌شود. انواع برنامه‌هاي ايمني بر مبناي مشوق و برمبناي رفتار تحليل مي‌شوند. بعد از اين مطالب ضمن بررسی دقیق علل وعوامل بروز استرس شغلی کارکنان زندان دزفول باجمع آوری علل وعوامل با هدف كاهش ساعات حضور مداوم در زندان و بالنتيجه كاهش ميزان استرس افراد مورد بررسي قرار مي‌گيرد. وپس از تعريف استرس و عوامل بوجود آورنده آن،عواملي كه برآن اثر گذاشته و از آن اثر مي‌پذيرند، بررسي شده و سپس راهكارهايي در چارچوب مديريت استرس براي بهينه كردن آن ارائه مي‌شود.
کلید واژه: ايمني و سلامت حرفه اي؛ امنيت شغلي؛ خطر بالقوه؛ بهداشت محيط كار؛ برنامه هاي ايمني؛ استرس؛ فشار رواني؛ مديريت استرس؛ ايمني؛ شغل
فصل اول
1) مقدمه:
حضور طولاني مدت در محيط كار از جمله عوامل استرس‌آور مي‌باشد كه مي‌تواند آثار فرساينده بر كاركنان داشته باشد و در كنار ساير عوامل از قبيل ماهيت كار در دست انجام ، ميزان علاقه به شغل و ميزان استرس موجود در محيط كار تعيين كننده ميزان كارآمدي كاركنان است.
از آنجا كه كار در زندان فوق‌العاده استرس‌آور مي‌باشد و  حضور مستمر در زندان يك عامل استرس‌ مداوم ايجاد مي‌كند كه ضمن آثار مخرب آن بر سلامتي افراد، از كارآمدي شغلي آنان مي‌كاهد. دراین پژوهش ضمن بررسی دقیق علل وعوامل بروز استرس شغلی کارکنان زندان دزفول باجمع آوری علل وعوامل با هدف كاهش ساعات حضور مداوم در زندان و بالنتيجه كاهش ميزان استرس افراد  و افزايش قابليت تحمل، آن در زندان دزفول به جاي روش غالب مراقبت اززندانيان دركشوركه درحال حاضر به صورت 24-24 مي‌باشد از روش دیگری استفاده گردد.
يكي از رسالت‌هاي اساسي مديريت منابع انساني نگهداري كاركنان توانمند مي‌باشد. از آنجا كه اقدامات نگهداري، مكملي بر ساير اقدامات و فرايند‌هاي مديريت منابع انساني است، حتي اگر عمليات كارمنديابي، انتخاب، انتصاب و ساير اقدامات پرسنلي به نحو بايسته انجام شود بدون توجه كافي به امر نگهداري نتايج حاصل از اعمال مديريت چندان چشمگير نخواهد بود. نظام نگهداري منابع انساني ابعاد متعددي را شامل مي‌شود كه مي‌توان آنها را به دو دسته تقسيم نمود: دسته اول در رابطه با حفظ و تقويت جسم كاركنان است مانند برقراري بهداشت و ايمني در محيط كار، اجراي برانامه‌هاي ورزش و تندرستي و بعضي خدمات مشابه. دسته دوم شامل مواردي است كه تقويت‌كننده روحيه علاقمندي كاركنان به كار و محيط كار مي‌باشد مانند خدمات بيمه و بازنشستگي و خدمات پرسنلي. در صورت داشتن توجه و بكارگيري اين موارد امنيت شغلي در كاركنان ايجاد شده و به رضايت شغلي آنها منتهي مي‌شود كه اين امر خود از اهميت بسزايي برخوردار است.در مقاله حاضر تأكيد اصلي بر روي موارد دسته اول است به اين صورت كه در ابتدا در مورد اصطلاحات ايمني و سلامت و جنبه‌هاي قانوني آن بحث مي‌شود و در ادامه به برنامه‌ها و راهكار‌هاي مديريت ايمني و سلامت حرفه‌اي پرداخته مي‌شود. در قسمت دوم مقاله بحث سلامت كاركنان با توجه به عامل كليدي استرس در محيط كار با تمركز بر روي شناخت و بهينه سازي ميزان استرس بررسي مي‌شود. در پايان اميد است كه توجه و بكارگيري مطالب و راهكار‌هاي اين مقاله در افزايش ايمني و سلامت محيط كار، بهينه سازي سطح استرس و ايجاد امنيت شغلي مناسب و در نهايت ايجاد رضايت شغلي موثر باشد كه اين نيز يكي از عواملي است كه در بهبود مستمر و تعالي سازمان‌ها بايد در نظر گرفته شود.
فشارعصبی(استرس) چیست ؟
عارضه ای است که سلامت جسمی وفکری فرد را به مخاطره می اندازد وزمانی به وجود می آید که بدن بیشتر ازحد معمول ازتوانایی هایش استفاده میکند.زمانی که فشارفیزیکی وروانی برانسان وارد می شود، ترشح هورمونی هایی مانند آدرنالین وکورتیزول دربدن افزایش می یابد . این هورمون ها تغییرات عمده ای را درضربان قلب ، فشار خون ،سوخت وسازبدن وفعالیت فیزیکی به وجود می آورند. این واکنش ها درزمانی که فرد تحت فشاراست کمک می کنند که کارآیی او افزایش یابد ، اما دردرازمدت برای بدن مضر هستند .
2- امنيت شغلي1 در آينده:
در آينده و در تجارت تغييرات سريع باعث كوچك‌تر شدن سازمان‌ها مي‌شود و سازمان‌ها به سمت مجازي شدن پيش مي‌روند. سازمان‌ها به صورت يك هسته مركزي در مي‌آيند و ساير قسمت‌ها و كاركنان به صورت موقت در اطراف آنها قرار مي‌گيرند و اكثر مردم براي خود كار خواهند كرد. پرداخت‌ها به صورت قسمتي از سود خواهد شد و جاي دستمزد‌هاي ثابت را مي‌گيرد. كاركنان خود را بايد با قرارداد‌هاي نامعين و مستقل وفق دهند. در اين شرايط كاركنان مجبورند همواره در حال يادگيري باشند كه دليل اين وضعيت افزايش روزافزون رقابت است. در آينده امنيت استخدام بر مبناي توانايي كاركنان در ايجاد ارزش افزوده مي‌باشد. با توجه به اين عوامل مي‌توان نتيجه گرفت كه در آينده عمده مسئوليت ايمني و سلامت به عهده كاركنان است (وارن 1996؛ يوسف 1998).
3- تعاريف و مفاهيم ايمني و بهداشت كار:
ايمني2: ايمني ميزان دوري از خطر تعريف شده است. ايمني يك موضوع حفاظت نسبي از برخورد با خطرات است و كميتي نسبي مي‌باشد.
خطر بالقوه3: شرايطي كه داراي پتانسيل صدمه به افراد، خسارت به تجهيزات و ساختمان‌ها، از بين بردن مواد و … باشد.
خطر بالفعل4: واژه خطر بالفعل بيان كننده قرارگرفتن نسبي در معرض يك خطر بالقوه مي‌باشد ولي وقتي كه يك خطر بالقوه وجود داشته باشد الزاماً يك خطر بالفعل را به همراه نخواهد داشت.
حادثه ناشي از كار5: حادثه يك رويداد يا واقعه برنامه ريزي نشده و بعضاً آسيب‌رسان و خسارت‌آور است كه انجام، پيشرفت، يا ادامه كار را به صورت طبيعي مختل ساخته و همواره در اثر يك عمل يا انجام يك كار غيرايمن يا در اثر شرايط غيرايمن يا در اثر تركيبي از اين دو به وقوع مي‌پيوندد.
ريسك6: ريسك عبارت است از امكان وارد آمدن آسيب به انسان يا دارائي او (حقيقي 1379، 110).
4- روش‌هاي متداول بررسي و اقدام در زمينه بهداشت و ايمني محيط كار:
1. روش‌هاي تامين سلامت كاركنان در محل كار: شامل روش‌هاي طبي، روش‌هاي كنترل محيط  و روش‌هاي روانشناسي است. در اين مقاله بر روي اين روش‌ها صحبت مي‌شود.
2. ارگونومي: به مطالعاتي اطلاق مي‌شود كه در آن ساخت تركيب و سازمان كار طراحي تجهيزات شغل و محل كار در رابطه با عامل انساني مورد بررسي قرار مي‌گيرد و در اين روش‌ها به مسائل فيزيولوژيكي، ادراكي و تاحدي رفتاري انسان توجه مي‌گردد.
3. روش‌هاي بيومكانيكي: اين روش‌ها تعامل فيزيكي بين انسان و سيستم مكانيكي اطراف او را مورد نظر داشته، ابزار، تجهيزات و تسهيلات محل كار را در اين رابطه مورد مطالعه قرار مي‌دهد.
4. مهندسي سيستم ها: در اين روش با توجه به اصول سيستم‌ها تمامي اجزاي موجود شناسائي شده و با استفاده ار روش‌هاي تجزيه و تحليل كمي مسائل ايمني را مورد مطالعه قرار مي‌دهد.
5. روش‌هاي اكتشافي: در اين روش‌ها با مطاله در نحوه توزيع و تشخيص بيماري‌ها و روش‌هاي آماري و مقايسه ميزان سلامت و ايمني مورد تحليل قرار مي‌گيرد.
6. روش‌هاي رفتاري: در اين روش‌ها براي بررسي ايمني و سلامت از متغير هايي نظير رضايت از كار ، انگيزش، مشاركت و عواملي از اين دست پرداخته مي‌شود كه در اين مقاله از اين روش‌ها نيز استفاده مي‌شود (ميرسپاسي 1375، 239-240).


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 55

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط