دانلود تحقیق درباره حروف چینی ماشینی
تاریخچه:
در سال ۱۹۶۹ نخستین جلد از کتاب کانوت تحت عنوان «هنر برنامه نویسی کامپیوتری» به چاپ رسید. این کتاب با سیستم مونوتایپ که ریشه آن به قرن نوزدهم میلادی برمی گردد، حروفچینی شده بود و صفحات و متن آن به صورتی شکیل و قابل قبول به چاپ رسیدند. اما هنگامی که در سال ،۱۹۷۶ ویرایش دوم جلد دوم این کتاب آماده چاپ شد، تمام کتاب باید از نوحروفچینی می گردید؛ چراکه فناوری مونوتایپ تقریبا منقرض شده و جای خود را به روش های فوتوگرافیک داده بود. از این رو فونت هایی که در حروفچینی جلد اول کتاب به کار رفته بود، دیگر در دسترس نبود. کانوت در سیام مارس ۱۹۷۷ نسخه پیش از چاپ کتابش را دریافت کرد، و حروفچینی آن را بسیار بد و نازیبا دید. در همین دوره بود که وی برای نخستین بار خروجی یک سیستم حروفچینی دیجیتالی را مشاهده کرد که کیفیت بالایی داشت و به صفحه بندی دیجیتالی علاقمند شد. نسخه پیش از چاپ کتاب خودش که حروفچینی و صفحه بندی بسیار ناامیدکننده ای داشت، انگیزه نهایی را به وی داد تا مشکل حروفچینی را به شکل ریشه ای حل کند و سیستم حروفچینی خودش را ایجاد کند. در سیزدهم ماه می سال ۱۹۷۷ وی یادداشتی نوشت که در آن خصوصیات اصلی TeX را تعیین کرده بود. کانوت تصمیم گرفت سیستم حروفچینی خود را در تعطیلات دانشگاهی سال ۱۹۷۸ تکمیل کند، اما پایان این کار تا سال ،۱۹۸۸ یعنی بیش از ده سال بعد به طول انجامید.
ویژگیها و کاربرد سیستم حروفچینی LaTex
مقدمه
برای تایپ کردن یک متن و تهیه یک سند از آن، شاید راحتترین کار آن باشد که پشت کامپیوترتان بنشینید، برنامه واژهپرداز آشنای خود را باز کنید و شروع به تایپ کردن نمایید. اگر متن شما کوتاه، یا کماهمیت یا به هر حال دارای عمر مفید کوتاهی باشد، احتمالاً هدف شما فقط آن است که متن را تایپ کنید، و ظاهر آن را با کارهایی که در محیط یک واژهپرداز معمول است، مانند انتخاب متن، تغییر دادن اندازه، آرایش، رنگ و نوع فونتها، <درست> کنید. با انجام دادن چنین کارهایی، احتمالاً به طور تقریبی به شمایلی که میخواهید به متنتان بدهید، دست مییابید، اما هنگامی که سندتان را ذخیره کردید و از برنامه واژهپرداز خارج شدید، هیچ ردی از کارهایی که انجام دادهاید، ترتیب آنها و علت انجام دادنشان بر جا نخواهید گذاشت؛ جز ساختار ظاهری سندی که ساختهاید. اگر سند شما نسبتاً کوچک یا کماهمیت باشد، احتمالاً اشکال مهمی پیش نمیآید. اما اگر بخواهید سندی بسازید که نسبتاً طولانی یا پیچیده است، یا به طور مستمر بخواهید سندهایی بسازید که باید ساختار یکسان و هماهنگی داشتهباشند، استفاده از همان واژهپرداز دوستداشتنی برای انجام چنین کارهایی میتواند یک شکنجه حقیقی باشد. ابزارهای اتوماسیون تِک بر این مبنا به وجود آمدهاند که انجام دادن چنین کارهایی را آسان نمایند و ساختار متن را به آسانترین و بهترین شکل ممکن مدیریت و آرایش نمایند.
TeX (بخوانید: تک) یک سیستم حروفچینی است که توسط دونالد کانوت طراحی شده است و همراه با زبان متافونت که مخصوص طراحی و توصیف فونتها است و همچنین مجموعه سبک حروف (یا Typeface که امروزه تقریباً، و نه به طور دقیق، همان مفهوم فونت را دارد.) Computer Modern مجموعهای کامل از ابزارهای حروفچینی را تشکیل میدهند. کانوت هنگام ساختن این سیستم دو هدف در ذهن داشت: نخست اینکه هر کسی بتواند با بهرهگرفتن از این سیستم متون مورد نیاز خود را با کیفیت بالا حروفچینی و صفحهآرایی نماید، و دیگر آن که خروجی این سیستم روی همه کامپیوترها و در همه زمانها دقیقاً یکسان باشد.
تِک اساساً یک مجموعه نرمافزار رایگان است و در محیطهای مختلف کاری، خصوصاً در دانشگاهها و انتشارات دانشگاهی بسیار مورد توجه و استفاده قرار گرفتهاست و میتوان گفت نرمافزارهای مشابه خود را که در گذشته وجود داشتهاند (مانند Unix troff) کنار راندهاست.
فهرست مطالب
تاریخچه
ویژگیها و کاربرد سیستم حروفچینی LaTex
مقدمه
تاریخچه
ظهور LaTeX
دونالد اروین کانوت
چه کسی به LaTeX نیاز دارد؟
چگونه شروع کنیم؟
نصب یک سیستم مبتنی بر LaTeX
لسلی لمپارت
آغاز کار: یک سند ساده
یادگرفتن LaTeX
منابع و ماخذ
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 27
مطالب مرتبط