این تحقیق در مورد ضربه به سر می باشد و به صورت کامل ، به بیان عوارض ، ویژگی ها ، علائم و مداخلات پرستاری ضربه به سر می پردازد.
مقدمه
گاهی ضربه به سر با عوارضی همراه است که شناخت این عوارض باعث میشود تا زمانیکه از واژه ضربه مغزی مطلع شدیم ناخواسته وحشت زده نشویم.
بدترین عارضه خونریزی مغزی است. اگر بیماری بدنبال ضربه به سر دچار افت شدید هوشیاری شد، چه بیمار هوشیاریش را مجدد بدست آورد و یا در همان وضعیت ماند باید به این واقعه شک کرد. علائم بسیاری همچون تشنج، سردرد، فراموشی و استفراغ میتوانند از نشانه های این عارضه باشند. بسیاری از بیماران با این علائم هیچ خونریزی را تجربه نمیکنند اما در اورژانس باید به بدترین ها شک کرد.
عده ای از بیماران علیرغم اینکه در بررسی مغز با سی تی اسکن یافته ای ندارند اما دچار افت هوشیاری هستند. کشیدگی اعصاب مغزی علت این یافته میباشد. این بیماران ممکن بدون عارضه ای بهبود یابند. عده ای از آنها دچار عوارض شدید شده و حتی به زندگی نباتی(داشتن عملکرد طبیعی در قلب و تنفس اما فاقد عملکرد مغزی) برسند.
عده ای از بیماران دچار تکان مغزی میشوند. این گروه ممکن است اختلال در حافظه و یا هوشیاری را تجربه کنند اما علائمشان بهبود میابد ضمن آنکه سی تی اسکن طبیعی دارند. تصور میشود که بدنبال ضربه به سر لحظه ای عملکرد مغز آنها متوقف شده و مجددأ برقرار شده است.
علایم شایع
به گستردگی صدمه بستگی دارند. توجه داشته باشید که بودن یا نبودن تورم در محل وارد آمدن ضربه ربطی به جدی بودن آسیب ندارد. علایم شامل هر کدام یا تمام موارد زیر هستند:
خواب آلودگی یا گیجی
استفراغ یا تهوع
تاری دید
منگی
اشکال در صحبت کردن
ضعف عضلانی
هماندازه نبودن مردمکها
از دست هوشیاری بهطور موقتی یا برای مدت طولانی
فراموشی
تحریکپذیری
سردرد
خونریزی از پوست سر در صورتی که زخم شده باشد
فهرست مطالب
مقدمه
علایم شایع
آسیب سر
تکان مغزی
فشردگی مغز
تشخیص
فشردگی مغز در اثر خونریزی
اهداف
تشنج
بررسی
کنترل علایم حیاتی
بررسی عملکرد حرکتی
ارزیابی علایم چشمی
کنترل دیگر عوارض
عوارض جانبی و مشکلات احتمالی
برنامه ریزی و اهداف
مداخلات پرستاری
حفظ راه هوایی
تامین تعادل مایعات و الکترولیتها
تامین تغذیه مناسب
پیشگیری از وارد آمدن آسیب
حفظ تمامیت پوستی
بهبود عملکرد شناختی
پیشگیری از بروز اختلال در الگوهای خواب
حمایت از سازگاری افراد خانواده
کنترل و درمان عوارض احتمالی
درمان داروها
فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری
رژیم غذایی
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 20
مطالب مرتبط