گزارش آزمایشگاه هیدرولیک دستگاه ونتوری متر ( گزارش آزمایشگاه رشته مکانیک) در قالب ورد و قابل ویرایش و در ۸ صفحه گرد آوری شده است. در زیر به مختصری از عناوین و چکیده آنچه شما در این فایل دریافت می کنید اشاره شده است.
توضیح کوتاه از آزمایشگاه هیدرولیک
آزمایشگاه هیدرولیک از دروس عملی و مهم رشته مهندسی مکانیک می باشد. این درس شامل انجام آزمایشهای مختلف روی دستگاه های مختلف می باشد. یکی از این دستگاه ها که در اکثر آزمایشگاه ها پیدا می شود و اکثرا جز آزمایشات اصلی هم می باشد دستگاه ونتوری متر است. ما انجام آزمایش، دیده ها و شنیده ها را در قالب این گزارش کار آماده نموده ایم تا علاوه بر یادگیری این آزمایش، نمره کامل این درس را هم برای شما به ارمغان بیاوریم.
نام دستگاه آزمایش : ونتوری متر
هدف از انجام آزمایش:اندازه گیری دبی
طرز کار دستگاه: این دستگاه که برای اندازه گیری دبی از آن استفاده می شود دارای یک مخزن– یک پمپ – یک سری لوله های ونتوری و شیر های باز و بسته کردن می باشد.لوله های دستگاه بصورت عمودی بالای یک لوله افقی که قطر آن کم و زیاد شده است قرار دارند و به آن متصل شده اند.این کم و زیاد شدن قطر در اندازه گیری فشار به کمک ما می آید با توجه به این شکل : هرچه قطر کمتر : سرعت بیشتر: و فشار کمتر می شود و بالعکس(لوله های دستگاه به پیزومتر وصل شده اند و دبی هم ثابت است ).در این لوله های ونتوری آب دارای یک ارتفاع است که این ارتفاع همان p/γ می باشد.در این قسمت P از جنس ارتفاع می باشد.این دستگاه قسمت های دیگری هم دارد :این دستگاه یک مجرای هدایت آب به سمت مخزن نیز دارد.یک سر ریز مثلثی شکل جهت قسمت دوم آزمایش نیز موجود است که در انتهای این مجرا قرار دارد. همچنین یک لوله مدرج بر روی بدنه بیرونی دستگاه نصب شده است.در بالای لوله های ونتوری یک لوله افقی نصب شده که در انتهای ان یک پیچ جهت هواگیری وجود دارد.
روش اول آزمایش: اندازه گیری دبی با استفاده از دونقطه از لوله
همان طور که توضیح دادیم برای شروع کار جریان را قطع می کنیم و پمپ را فعای می کنیم.سطح تمام لوله ها در یک سطح می ایستد.( چون جریان را بسته ایم وسرعت ثابت است).(علت اینکه سطح اب لوله ها بالا می اید این است که پمپ فشار وارد می کند).به ان سطحی که آب قرار می گیرد خط گرادیان هیدرولیکی می گویند.شیر جریان را که باز می کنیم سطح آب لوله ها متفاوت می شود.بالا وپایین قرار می گیرند.دبی را اگر کمی بیشتر کنیم فشار منفی می شود و مکش ایجاد می گردد و هوا می کشد.قبل از شروع آزمایش باید هواگیری کنیم سپس ازمایش را انجام دهیم.برای هواگیری کردن در حالتی که پمپ روشن است دبی را میبندیم پیچ بالای لوله ها را فشار میدهیم تا هوا تخلیه شود.چون یک مجرای بسته می باشد هوا تخلیه می شود.به این دلیل که بالای لوله های ما بسته است می توانیم اختلاف فشار دو نقطه را و………
فهرست مطالب:
هدف آزمایش
توضیح دستگاه و طرز کار آن
روشهای محاسبه دبی
رابطه بین دو نقطه
سر ریز مثلثی شکل
بستن کف مخزن و رویت تغییرات حجم
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 8
مطالب مرتبط