پاورپوینت هوش مصنوعی و سیستم خبره
مفاهیم اصلی در هوش مصنوعی
شبکه های عصبی مصنوعی
ساختار داخلی مغز
یادگیری
سیستمهای استدلال و کنترل فازی
عملکرد بیرونی مغز
استدلال تقریبی
الگوریتمهای تکاملی
الهام گرفته از تکامل در طبیعت
بهینه سازی
چرا منطق فازی ؟
Because the real world is really uncertain and fuzzy,
If not, consider what Nobel Laureate Albert Einstein said in 1923….
“As far as the laws of mathematics refer to reality, they are NOT certain. And so far as they ARE certain, they do not refer to reality.”
§ساده برای فهم §قابل انعطاف برای کسترش در یک سیستم §استدلال تقریبی بر اساس اطلاعات تقریبی §مدلسازی توابع غیرخطی پیچیده §قابل ترکیب با سیستم های کنترل معمول §مبتنی بر متغیرهای زبانی طبیعی §روشی ساده برای نگاشت تعدادی متغیر ورودی به خروجی. اگر روش ساده تری وجود داشت از روش فازی استفاده نکنید.
آشنایی با منطق فازی
جهان خاکستری است اما علم سیاه و سفید است .
ما درباره صفرها و یک ها صحبت می کنیم اماحقیقت چیزی بین آنهاست .
جملات و بیانهای منطق سوری و برنامه ریزی رایانه همگی به شکل درست یا نادرست ، یک یا صفر هستند.
اما بیانهای مربوط به جهان واقعی متفاوتند .
هر نوع بیان واقعیت یکسره درست یا نادرست نیست.
حقیقت آنها چیزی بین درستی کامل و نادرستی کامل است . چیزی بین یک و صفر ، یعنی مفهومی چندارزشی و یا خاکستری . حال فازی چیزی بین سیاه و سفید ، یعنی خاکستری است ” (بارت کاسکو(“.
در فارسی، فازی به نامهای مبهم و گنگ نیز ترجمه شده است. شاید این مثال از پروفسور زاده جالب باشد:
“منطق کلاسیک شبیه شخصی است که با یک لباس رسمی مشکی ، بلوز سفیدآهاردار، کروات مشکی ، کفش های براق و غیره به یک مهمانی رسمی آمده است و منطق فازی تا اندازه ای شبیه فردی است که با لباس غیررسمی ، شلوارجین ، تی شرت و کفشهای پارچه ای آمده است. این لباس را درگذشته نمی پذیرفتند. اما امروز، جور دیگری است .“
در سال 1965 ، ایرانی تباری بنام پروفسور لطفی عسگرزاده ، معروف به زاده ، استاد دانشگاه برکلی آمریکا، در مجله اطلاعات و کنترل ، مقاله ای تحت عنوان Fuzzy Sets منتشر ساخت و این مقاله مبنای توسعه و ترویج این نظریه به جهان شد . مدتها بودکه او با نظریه سیستمها سروکار داشت و ملاحظه می کرد که هر چه پیچیدگی یک سیستم بیشترشود حل و فصل آن بوسیله ریاضیات رایج ، مشکل تراست ولذا به ریاضیات دیگری برای حل این مشکل نیاز است این ریاضیات باید بتواند ابهام موجود در پیچیدگی یک سیستم را مدل سازی کند و بامحاسبات خودآن راتحت کنترل و نظارت درآورد ورفتارآن را پیشگویی کند وبالاخره درسال 1965به این موفقیت دست یافت.
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 23
مطالب مرتبط