این تحقیق با موضوع فیبر نوری بوده و تاریخچه، ویژگی ها، مزایا و معایب آن را بیان می نماید. این تحقیق به دانشجویان رشته های کامپیوتر، برق، فناوری اطلاعت و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.
مقدمه
بعد از اختراع لیزر در سال 1960 میلادی ، ایده بکارگیری فیبر نوری برای انتقال اطلاعات شکل گرفت. خبر ساخت اولین فیبر نوری در سال 1966 همزمان در انگلیس و فرانسه با تضعیفی برابر اعلام شد که عملا در انتقال اطلاعات مخابراتی قابل استفاده نبود، تا اینکه در سال 1976با کوشش فراوان محققین ، تلفات فیبر نوری تولیدی شدیدا کاهش داده شد و به مقداری رسید که قابل ملاحظه با سیمهای کواکسیکال مورد استفاده در شبکه مخابرات بود.
در ایران در اوایل دهه 60 ، فعالیتهای تحقیقاتی در زمینه فیبر نوری در مرکز تحقیقات منجر به تأسیس مجتمع تولید فیبر نوری در پونک تهران گردید و عملا در سال 1373 تولید فیبر نوری با ظرفیت 50.000 کیلومتر در سل در ایران آغاز شد. فعالیت استفاده از کابلهای نوری در دیگر شهرهای بزرگ ایران شروع شد تا در آینده نزدیک از طریق یک شبکه ملی مخابرات نوری به هم متصل شوند. انتشار نور تحت تأثیر عواملی ذاتی و اکتسابی ذچار تضعیف میشود. این عوامل عمدتا ناشی از جذب ماورای بنفش ، جذب مادون قرمز ، پراکندگی رایلی ، خمش و فشارهای مکانیکی بر آنها هستند.
فیبرهای نوری رشته های بلند و نازکی از شیشه بسیار خالصند که ضخامتی در حدود قطر موی انسان دارند. آنها در بسته هایی بنام کابلهای نوری کنار هم قرار داده میشوند و برای انتقال سیگنالهای نوری در فواصل دور مورد استفاده قرار میگیرند. از آنها همچنین برای عکسبرداری پزشکی و معاینه های فنی در مهندسی مکانیک استفاده میشود.
فهرست مطالب
مقدمه
تاریخچه ساخت فیبر نوری
فیبرهای نوری نسل سوم
فیبرهای نوری دو نوعند
مشخصات انواع فیبر
مزایا و معایب فیبرها در مقایسه با هم
یک فیبر نوری چگونه نور را هدایت میکند؟
سیستم ارتباط بوسیله فیبرنوری
فرستنده
تقویت کننده نوری
گیرنده نوری
فناوری ساخت فیبرهای نوری
مراحل ساخت
روشهای ساخت پیش سازه
موادلازم در فرآیند ساخت پیش سازه
کاربردهای فیبر نوری
فیبر نوری در ایران
فیبر نوری (لوله نوریPOF ,PCF , QOF ) در ایران
سیستمهای مخابرات فیبر نوری
مزایای فیبر نوری در مقایسه با سیمهای مسی
محدودیتها و نقاط ضعف فیبرهای نوری
فیبرهای نوری نسل سوم
منابع
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 28
مطالب مرتبط