این تحقیق در مورد ترانس برق می باشد که درباره ساختمان ، ویژگی ها و روش های تست کنتور مطالبی را ارائه می نماید. این تحقیق به دانشجویان رشته های برق (الکترونیک ، الکتروتکنیک) و دیگر رشته های مرتبط با آن پیشنهاد می گردد.
مقدمه
ترانس وسیلهای است که انرژی الکتریکی را به وسیلۀ دو یا چند سیمپیچ و از طریق القای الکتریکی از یک مدار به مداری دیگر منتقل میکند. به این صورت که جریان جاری در مدار اول (اولیۀ ترانس) موجب به وجود آمدن یک میدان مغناطیسی در اطراف سیمپیچ اول میشود، این میدان مغناطیسی به نوبۀ خود موجب به وجود آمدن یک ولتاژ در مدار دوم میشود که با اضافه کردن یک بار به مدار دوم این ولتاژ میتواند به ایجاد یک جریان ثانویه بینجامد.
یکی از کاربردهای بسیار مهم ترانس کاهش جریان پیش از خطوط انتقال انرژی الکتریکی است. دلیل استفاده از ترانس در ابتدای خطوط این است که همه هادیهای الکتریکی دارای میزان مشخصی مقاومت الکتریکی هستند، این مقاومت میتواند موجب اتلاف انرژی در طول مسیر انتقال انرژی الکتریکی شود. میزان تلفات در یک هادی با مجذور جریان عبوری از هادی رابطۀ مستقیم دارد و بنابر این با کاهش جریان میتوان تلفات را به شدت کاهش داد.
با افزایش ولتاژ در خطوط انتقال به همان نسبت جریان خطوط کاهش مییابد و به این ترتیب هزینههای انتقال انرژی نیز کاهش مییابد، البته با نزدیک شدن خطوط انتقال به مراکز مصرف برای بالا بردن ایمنی ولتاژ خطوط در چند مرحله و باز به وسیله ترانس ها کاهش مییابد تا به میزان استاندارد مصرف برسد. به این ترتیب بدون استفاده از ترانسفورماتورها امکان استفاده از منابع دوردست انرژی فراهم نمیآمد.
ترانس ها یکی از پربازدهترین تجهیزات الکتریکی هستند به طوری که در برخی ترانس های بزرگ بازده به ۹۹.۷۵٪ نیز میرسد. امروزه از ترانس در اندازهها و توانهای مختلفی استفاده میشود از یک ترانس بند انگشتی که در یک میکروفن قرار دارد تا ترانس غولپیکر چند گیگا ولت-آمپری. همه این ترانس ها اصول کار یکسانی دارند اما در طراحی و ساخت متفاوت هستند.
فهرست مطالب
مقدمه
انواع تست ترانس
کابل برق
هادی ها
عایق ها
افت ولتاژ در کابل
شناسائی کابلها
کابلهای کنترل و حفاظت
کابل NYY-J
کابل NYCY
کابلهای فشار متوسط و فشار ضعیف
روش شناسایی سیم و کابل مرغوب
کابل چند رشته
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 17
مطالب مرتبط