پاورپوینت جوشکاری التراسونیک

پاورپوینت جوشکاری التراسونیک به بررسی فرآیند جوشکاری التراسونیک می‌ پردازد که شامل آماده‌ سازی سطح، گرم کردن با امواج فرا صوت، فشردن، آمیزش بین مولکولی و خنک کردن است. این روش برای جوشکاری قطعات پلاستیکی و فلزی در صنایع مختلف کاربرد دارد.

جوشکاری التراسونیک فرا صوتی

مقدمه

جوشکاری التراسونیک یکی از پیشرفته‌ترین و پرکاربردترین روش‌های جوشکاری در صنایع مدرن است. این روش که عمدتاً برای اتصال قطعات پلاستیکی و بعضاً فلزات استفاده می‌شود، بر پایه استفاده از امواج فراصوت با فرکانس بالا برای ایجاد حرارت و فشار لازم برای جوشکاری استوار است. جوشکاری التراسونیک به دلیل سرعت بالا، دقت و قابلیت اتوماسیون، به طور وسیعی در صنایع مختلف از جمله الکترونیک، بسته‌بندی، خودروسازی و پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های جوشکاری التراسونیک، عدم نیاز به مواد پرکننده و عدم ذوب کامل مواد است که منجر به حفظ خواص مواد و کاهش تغییر شکل‌های ناشی از حرارت می‌شود. فرآیند جوشکاری التراسونیک شامل چند مرحله کلیدی است: آماده‌سازی سطح، گرم کردن با امواج فراصوت، فشردن قطعات به یکدیگر، آمیزش بین مولکولی و خنک کردن. این مراحل به صورت سریع و دقیق انجام می‌شوند و در نهایت جوشی با کیفیت بالا و استحکام مناسب ایجاد می‌کنند.

تجهیزات جوشکاری التراسونیک شامل منبع تغذیه، مبدل فراصوت، تقویت‌کننده (بوستر) و شیپوره است که هر کدام نقش مهمی در فرآیند جوشکاری ایفا می‌کنند. منبع تغذیه فرکانس برق را به فرکانس بالا تبدیل کرده و به مبدل ارسال می‌کند. مبدل امواج الکتریکی را به ارتعاشات مکانیکی تبدیل می‌کند و بوستر دامنه این ارتعاشات را تقویت می‌کند. در نهایت، شیپوره امواج صوتی را به قطعه کار منتقل کرده و فشار لازم را اعمال می‌کند. این روش، با توجه به سرعت و دقت بالای خود، گزینه‌ای ایده‌آل برای تولید انبوه در صنایع مختلف است.

تجهیزات ماشین جوشکاری اولتراسونیک

یک ماشین جوشکاری اولتراسونیک شامل اجزای زیر است: یک منبع تغذیه، یک مبدل فراصوت، یک آمپلی فایر تقویت کننده به نام بوستر، یک وسیله هدایت امواج فراصوت به نام شیپوره (horn) منبع تغذیه فرکانس برق شهر ۵۰-۶۰ هرتز را به ۲۰-۷۰ کیلو هرتز می‌رساند. این انرژی به مبدل می‌رود و در مبدل دیسک پیزو الکتریک موج الکتریک با فرکانس بالا به ارتعاشات مکانیکی (امواج اولتراسونیک)با فرکانس بالا تبدیل می‌شود.

اغلب ماشین‌های اولتراسونیک در فرکانسی بالاتر از ۲۰ کیلو هرتز کار می‌کنند و صدایی تولید می‌کنند که شبیه یک سوت بوده که می‌تواند برای اوپراتور در دراز مدت تولید مزاحمت و اذیت کند لذا توجه به میزان دسی بل صدای این دستگاهها بسیار مهم است. امروزه شرکتهای معتبر اروپایی هزینه‌های بسیار زیادی را صرف تحقیق و توسعه محصولات خود نموده‌اند تا علاوه بر افزایش راندمان و کیفیت جوشکاری دستگاههای خود این صداهای مزاحم را در حد بسیار زیادی کاهش دهند. امواج تولید شده در مبدل به بوستر رفته و دامنه آن تا حد دلخواه افزایش پیدا می‌کند و سپس در شیپوره (که یک وسیله صوتی مکانیکی است) امواج صوتی مستقیماً به قطعه کار منتقل می‌شود.

همچنین شیپوره نقش اعمال فشار بر روی قطعه را نیز بر عهده دارد. بعد از انتقال امواج صوت به قطعه کار در منطقه اتصال در اثر اصطکاک زیاد ناشی از جنبش مولکولی سطوح دو قطعه کار این انرژی تبدیل به گرما شده و باعث نرم شدن و ذوب پلاستیک و به وجود آمدن شرایط جوشکاری می‌شود.

بخشی از فهرست مطالب
مقدمه
تجهیزات
مزایا و محدودیتها
تاریخچه
تعریف جوشکاری :
جوشکاری حالت جامد :
انواع فرآیند های جوشکاری حالت جامد :
جوشکاری فشاری سرد
جوشکاری فراصوتی :
انرژی مورد نیاز برای جوشکاری :
سرعت با زمان جوشکاری :
انواع فرآیندهای فراصوتی :
مزایا
معایب
کاربرد ها :
صنایعی که جوشکاری فراصوتی در آن کاربرد دارد :
جوشکاری حالت جامد
تعریف جوشکاری حالت جامد
مزایا و معایب جوشکاری حالت جامد
دلایل استفاده جوشکاری حالت جامد
روشهای مختلف جوشکاری حالت جامد
جوشکاری فرا صوتی
مثال هایی از جوشکاری آلتراسونیک
مغزی دادن فراصوتی فلز در داخل پلاستیک
جوش نقطه ای فراصوتی
مشعل مخصوص جوشکاری نقطه ای
کاربرد جوشکاری آلتراسونیک
و….


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: پاورپوینت

تعداد صفحات تعداد صفحات: 56

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط