آزمایش آستانه مطلق شنوایی
شیوه اجرا:
آزمایش بدین صورت است که ابتدا آزمودنی با آرامش روی صندلی مقابل دستگاه مینشیند و با اعلام آمادگی او آزمایش را شروع می کنیم. دستگاه اودیومتر 2 دکمه گردان دارد که یکی برای شدت صوت و دیگری برای بسامد صوت است.
شدت صوت از 5 دسی بل تا 70 دسی بل در این دستگاه قابل تغییر است.
بسامد فرکانس در این دستگاه از Hz 250 تا Hz 8000 قابل انتخاب است.
آزمودنی ابتدا گوشی دستگاه را روی گوش هایش می گذارد. آزماینده ابتدا شدت صوت را روی 5- دسی بل قرار می دهد و فرکانس را از 250 هرتز به سمت 8000 هرتز می برد (مسیر صعودی) تا جایی که آزمودنی اعلام کند که صدای بوق (beep)ممتد را شنیده است (در این دستگاه می توان نوع بوق را ممتد یا مقطع انتخاب کرد و هم چنین انتخاب کرد که گوش راست آزمایش شود یا گوش چپ. ولی در آزمایش ما گوش مهم نیست و صدای بوق را نیز ممتد انتخاب نموده ایم). در این هنگام آزمودنی فرکانس مزبور را ثبت می نماید.
(فرکانس حد بالا) سپس آزمایشگر فرکانس را از چند درجه بالاتر از حد بالا انتخاب کرده و به سمت پایین می آید تا به هنگامی که آزمودنی اعلام کند که دیگر صدایی را نمی شنود (حد پایین) که این نقطه را هم ثبت می نماید بعد این دو عدد بدست آورده را با هم جمع کرده و میانگین می گیرد که بدین وسیله حد آستانه در شدت صوت انتخاب شده (در اینجا 5- دسی بل) بدست می آید. سپس این کار را برای تمام شدت صورت های دستگاه انجام می دهیم. البته لازم به ذکر است که آستانه مطلق برای شنوایی در هر شدت صوتی برای هر فرد مقدار خاصی است . به عبارت دیگر آستانه مطلق تعدادی بی نهایت دارد (در حس شنوایی).
نتایج
در هر شدت صوت یک آستانه مطلق بدست آمد که با افزایش شدت صوت فرکانس آستانه مطلق کاهش پیدا می نماید.
فهرست مطالب:
چکیده
مقدمه
ادبیات تحقیق
وسایل مورد نیاز
شیوه اجرا
نتایج
بحث و تفسیر
منابع
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 12
مطالب مرتبط