پرسشنامه ذهن آگاهی بائر FFMQ

پرسشنامه FFMQ (ذهن آگاهی): مقياس خودسنجی 39 آيتمی است که توسط بائر و همکاران (2006) از طريق تلفيق گويه هايی از پرسشنامه ذهن آگاهی فريبرگ ((FMI)، والش و همکاران،2006)، مقياس هوشياری و توجه ذهن آگاه ((MAAS)؛ براون و ريان، 2003)، مقياس ذهن آگاهی کنچوکی (KIMS)، بائر و اسميت،2004)، و پرسشنامه ذهن آگاهیFFMQ ؛ بائر و همکاران)، با استفاده از رويکرد تحليل عاملیتحول یافته است .

بائر(2006)، تحليل عاملی اکتشافی را بر نمونه ای از دانشجويان دانشگاه انجام داد .این پرسشنامه  دارای112 گويه و 5 مولفه  بود بر اساس نتایج 4 عامل از 5 عامل با عامل های شناخته شده در KIMS قابل مقايسه بود و پنجمين عامل شامل آيتم هايی از FMI و MQ بود که تحت عنوان حالت غير واکنشی به تجربه درونی تعريف شد. عامل ها ی بدست آمده اینچنین نامگذاری گردید :مشاهده، عمل توأم با هوشياری، غير قضاوتی بودن به تجربه درونی، توصيف و غير واکنشی بودن . عامل مشاهده در برگیرنده توجه به محرک های بیرونی و درونی مانند احساسات، شناخت ها، هیجان ها، صداها و بوها می باشد.

توصیف به نامگذاری تجربه های  بیرونی با کلمات مربوط می شود ، عمل  توام با هوشیاری در برگیرنده عمل کردن با حضور ذهن کامل در هر لحظه است و در تضاد با عمل مکانیکی است که در هنگام وقوع ذهن فرد در جای دیگری است. غیر قضاوتی بودن به تجربه درونی شامل حالت غیر قضاوتی داشتن نسبت به افکار و احساسات است  و غیر واکنشی بودن به تجربه درونی اجازه آمد و رفت به افکار و احساسات درونی است بی آنکه فرد در آنها گیر کند (براون ، ریان و کراسول، 2007).

اعتبار و روایی پرسشنامه
بر اساس نتایج،همسانی درونی عامل ها مناسب بود وضريب آلفا در گستره ای  بين75/0 ( در عامل غير واکنشی بودن) تا91/0 ( در عامل توصيف) قرار داشت. همبستگی بين عامل ها متوسط و در همه موارد معنی دار بود و در طيفی بين 15/0 تا 34/0 قرار داشت (نئوسر،2010؛ نقل از احمدوند، 1391).  همچنین در مطالعه ای که بر روی اعتبار یابی و پایائی این پرسشنامه در ایران انجام گرفت ، ضرایب همبستگی آزمون- باز آزمون پرسشنامه FFMQدر نمونه ایرانی بین 57/0=r(مربوط به عامل غیر قضاوتی بودن) و 84/0=r( عامل مشاهده) مشاهده گردید . هم چنین ضرایب آلفا در حد قابل قبولی (بین 55/0=α مربوط به عامل  غیر واکنشی بودن و 83/0=α مربوط به عامل توصیف) بدست آمد (احمدوند،1391).

شیوه نمره گذاری
آزمودنی باید در یک مقیاس لیکرت 5 درجه ای از 1 (هرگز و یا بسیار به ندرت) تا 5 (اغلب یا همیشه)میزان موافقت یا مخالفت خود با هر یک از عبارت را بیان کند.دامنه نمرات در این مقیاس 195-39 می باشد. از جمع نمرات هر زیر مقیاس یک نمره کلی به دست می آید که نشان می دهد که هرچه نمره بالاتر باشد ذهن آگاهی هم بیشتر است.


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 6

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط