چکیده پژوهش
این پژوهش یک مطالعه توصیفی وتحلیلی بوده و به منظور بررسی مقایسه میزان افسردگی در پرسنل بیمارستان اعم از بخشهای مختلف (اطفال- زنان- مردان- ICU- اطاق عمل) صورت گرفته است. تعداد 100 نفر از کل پرسنل انتخاب و پرسشنامه ربک توزیع شده است.
هدف از پژوهش، اندازه گیری ومقایسه شیوع افسردگی در بخشهای مختلف و رابطه بین متغیرهای زیر با افسردگی از طریق آزمون یک مورد بررسی قرار گرفته است که شامل ( سن، جنس و وضعیت تحصیلی، سابقه بیماری و…….) می باشد.
بین نوع بخش و میزان بروز افسردگی رابطه معنادرای وجود نداشته و در میان متغیرهای فوق فقط میزان افسردگی با جنسیت رابطه معنا داری بدست آمده است. پرسنل بیمارستان به نظر می رسد افسردگی به میزان زیادی وابسته به مسائل کلی جامعه می باشد که بعنوان بخش مهمی از آن به شمار می آیند. فشار حرفه ای، تماس با بیماران دارای مشکلات ودردهای طاقت فرس، انتقال فشارهای همراهان بیمار وعدم توفیق درمان افسردگی زا خواهند بود.
مقدمه پژوهش:
بشر با پشت سر نهادن قرن بیستم و پا نهادن در قرن بیست و یکم بسیاری از معماها و مشکلات را در زمینه های مختلف از جمله طب حل نموده است ولی با گشودن هر دری از دردهای هستی با هزار دربسته و با حل هر معمایی،معماهای تازه ای مطرح می شود. یکی از معضلات بزرگ بشر در گذشته وحال عدم وجود عاملی خاص برای اختلالات روانی بوده که به همین روی نیز واژه اختلال را به جای واژه بیماری بر آن نهاده اند وامروزه دانشمندان علم طب وعلوم وابسته برآنند که برای هر اختلال روانی که یک عامل یا یک ترانسمیتر مشخص که دچار اختلال شده است را بیابند ولی حتی در صورت کشف چنین چیزی باز هم اختلالات روانی را نمی توان تنها به یک عامل یا عوامل احتمالی فیزیولوژیک نسبت داد بلکه عوامل محیطی نیز بدون شک در بروز و ظهور چنین اختلالاتی دخیل می باشند؛ عواملی مثل محیط زندگی، وضعیت تاهل، فرهنگ جامعه، وجود شغل و نوع شغل و…….
فهرست مطالب
عنوان
فصل اول: کلیات
– مقدمه پژوهش بیان مسئله
– اهمیت مسئله پژوهش
– اهداف پژوهش
– فرضیه ها و یا سوالات پژوهش
– تعریف واژگان
فصل دوم: بررسی پیشینه پژوهش
– مقدمه
– بررسی نظریه ها و فرضیات مربوط به موضوع پژوهش
– اپیدیولوژی یا همه گیری شناسی افسردگی
– سابقه تحقیقات در مورد افسردگی
فصل سوم: روش اجرای پژوهش
– تعریف جامعه پژوهش
– تعداد و نمونه، روش نمونه گیری، معیارهای انتخاب نمونه
– نوع پژوهش و روش انجام کار
– ابزار بکارگیری
– روشهای تجزیه و تحلیل داده ها
– رعایت نکات اخلاقی
فصل چهارم: یافته های پژوهش
فصل پنجم:
– بحث و تفسیر نتایج پژوهش
– نتیجه گیری نهایی
– محدودیتهای و پیشنهادها
ضمائم:
– فهرست منابع ومأخذ
– پرسشنامه
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 93
مطالب مرتبط