دانلود مقاله فسیل
ردهبندی فسیلها
موجودات زنده را بر اساس برخی ویژگیهای ظاهری طبقهبندی مینمایند. در طبقهبندیهای استاندارد بر اساس میزان شباهتهای موجودات آنها را در گروههایی به نام تاکسون قرار میدهند و هفت تاکسون مهم و اصلی به شرح زیر معرفی مینمایند.
هر چه میزان شباهت موجودات بیشتر باشد در تاکسونهای مراتب بالاتری قرارمی گیرند. هفت تاکسون مهم و اصلی عبارتند از :
سلسله Kingdom
شاخه Phylum
رده Class
راسته Order
تیره Family
جنس Genus
گونه Specis
شرایط تشکیل سنگوارها
برای فسیل شدن لازم است که بقایا و آثار موجودات زنده به سرعت و پیش از آنکه عوامل محیطی چون حمله موجودات جسدخوار، سائیدگی . بهم خوردگی توسط امواج، هوازدگی و ……… باعث تخریب آنها شود در زیر رسوبات دفن گردند.
محیط دریایی به دلیل آنکه اعضاء سخت جانوران وقتی در بستر دریا قرار می گیرند آب دریا آنها را از عوامل تخریبی جوی حفظ میکند و رسوبات دریایی به سرعت آنها را میپوشانند شرایط بسیار مناسبی را جهت فسیل شدن مهیا مینماید. از طریق قرار گرفتن در یخچالهای طبیعی، مدفون شدن داخل صمغ یا کهربا، مدفون شدن در آسفالت طبیعی و یا خشکیدن جسد جانور در محیط گرم و خشک حفظ میگردند.
نمایی از فسیل یک ماهی
جثه کوچک، فراوانی در محیط زیست، رسوبگذاری شدید، داشتن اندامهای سخت و مقاوم و اختصاصات تشریحی (بافتی) وشیمیایی از مؤثرترین عوامل در حفظ موجود و تشکیل سنگوارهاند.
اگر چه در بیشتر مواقع اندامهای سخت موجود تبدیل به سنگواره میشوند، اما گاهی اندامهای نرم جاندار نیز حفظ میگردند که اهمیت بسیار زیادی در بررسی موجودات دارند مانند تخم موجودات مختلف از قبیل حشرات، ماهیان غضروفی دایناسورها و ……..
حفظ شدن از طریق مدفون شدن در آسفالت
در صورتی که نفت خام به سطح زمین راه پیدا کند و در گودالی جمع شود و در معرض نور خورشید قرار گیرد قسمتهای سنگین نفت به صورت آسفالت طبیعی در گودال باقی میماند. در اثر جریان باد بر روی گودالها از گردوخاک انباشته میشود و یا گاهی آب این چالهها را فرا میگیرد در این حال برخی از جانوران در موقع عبور از روی این چالهها و یا آشامیدن آب در اسفالت طبیعی فرورفته و دفن میشوند و بدین طریق تمامی بدن جانور با گوشت و پوست تبدیل به فسیل میشود.
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 13
مطالب مرتبط