این تحقیق در مورد یکی از عارفان بزرگ ایران ، آیت اله نخودکی (شیخ حسنعلی اصفهانی) می باشد. در این تحقیق به شرح کامل زندگی ، فعالیت ها و شخصیت این عارف و فیلسوف بزرگ می پردازد.
مقدمه
شیخ حسنعلی اصفهانی که به واسطه سکونت سالهای پایانی عمر در روستایی بنام نخودک در نزدیکی مشهد مقدس ، مشهور به شیخ حسنعلی نخودکی بود . (زاده: ۱۲۴۱ اصفهان – درگذشت: ۷ شهریور ۱۳۲۱، مشهد) فقیه، فیلسوف و از عرفا و اخلاقیون بزرگ شیعه در قرن چهاردهم هجری است. شیخ حسنعلی اصفهانی(ره)(نخودکی) فرزند علی اکبر فرزند رجبعلی مقدادی اصفهانی(ره)، در خانواده زهد و تقوی و پارسائی چشم به جهان گشود.
زندگینامه
تولد
حسنعلی در سال ۱۲۷۹ قمری در اصفهان متولد شد و بر اثر برخوردی با عارف بزرگ مرحوم شیخ محمد صادق تخته فولادی وارد عالم عرفان شد. خود مرحوم حاج شیخ حسنعلی اصفهانی نقل فرمودند:« بیش از هفت سال نداشتم که نزدیک غروب آفتاب یکی از روزهای ماه رمضان که با تابستانی گرم مصادف شده بود، به اتفاق پدرم، به خدمت استاد حاجی محمد صادق، مشرّف شدم.
در این اثناء کسی نباتی را برای تبرک به دست حاجی داد. استاد نبات را تبرک و به صاحبش رد فرمود و مقداری خرده نبات که کف دستش مانده بود، به من داد و فرمود بخور، من بیدرنگ خوردم. پدرم عرض کرد: حسنعلی روزه بود. حاجی به من فرمود: مگر نمی دانستی که روزه ات با خوردن نبات باطل می گردد. عرض کردم: آری، فرمود: پس چرا خوردی؟ عرضه داشتم: اطاعت امر شما را کردم. استاد دست مبارک خود را بر شانه من زد و فرمود: با این اطاعت بهر کجا که باید می رسیدی رسیدی. »
تحصیلات
حاج شیخ حسنعلی اصفهانی از آغاز نوجوانی خود، به کسب دانش و تحصیل علوم مختلف مشغول شدند، خواندن و نوشتن و همچنین زبان و ادبیات عرب را در اصفهان فرا گرفتند و در همین شهر، نزد استادان بزرگ زمان، به اکتساب فقه و اصول و منطق و فلسفه و حِکم پرداختند.از درس فقه و فلسفه عالم عامل مرحوم آخوند ملا محمد کاشی فایده ها بردند و فلسفه و حکمت را از افاضات ذیقیمت مرحوم جهانگیرخان و تفسیر قرآن مجید را از محضر درس مرحوم حاجی سید سینا پسر مرحوم سید جعفر کشفی و چند تن دیگر از علماء عصر آموختند.
سپس برای تکمیل معارف به نجف اشرف و به کنار مرقد مطهر حضرت امیرالمؤنین علیه السلام مشرف شدند. در این شهر، از جلسات درس مرحوم حاجی سید محمد فشارکی و مرحوم حاجی سید مرتضی کشمیری و ملا اسماعیل قره باغی استفاده می کردند.او علاوه بر علوم معارفی و عرفانی در اصفهان و نجف دروس فقه، اصول و فلسفه را از بزرگانی چون جهانگیر خان قشقایی، آخوند خراسانی و سید محمد فشارکی فراگرفت.
فهرست مطالب
مقدمه
زندگینامه
تولد
تحصیلات
پدر
احاطه بر علوم
وصایای جناب شیخ
سالهای آخر عمر
رحلت
حکایات
یاسین و طه بخوان!
آگاهی از باطن
مرحمتِ امام رضا علیه السلام!
حج اولیاء خدا!
تأثیر نفس شیخ
تلگراف نجاتبخش!
فرمان به ابرها!
طیّ الارض برای دفع خطر
خبر از جسد مغروق!
توجه کامل به توصیه های استاد
دستور شیخ به ملخها
زهدِ شیخ
امام زمان (ع) ناظر است!
من میهمان شیخم!
دم عیسوی!
این چه توبه ای است؟
شفای زن بیمار
منابع
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 49
مطالب مرتبط