این تحقیق در مورد نیروی انتظامی می باشد و به طور کامل ، تاریخچه ، وظایف و رده های نیروی انتظامی را مورد بررسی قرار خواهد داد.
مقدمه
نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (با به طور مخفف ناجا) پلیس ایران است که در سال ۱۳۷۰ خورشیدی از ترکیب شدن شهربانی جمهوری اسلامی ایران و ژاندارمری جمهوری اسلامی ایران و نیز کمیته انقلاب اسلامی به وجود آمد و در حال حاضر بطور رسمی نیروی اصلی مسئول حفظ امنیت داخلی ایران است.
تاریخچه
نیروی انتظامی و یا به عبارت دیگر نظمیه از نهادهایی است که در دوره ی اخیر در ایران ایجاد شده است. البته وظیفه ی ذاتی این نهاد، یعنی ایجاد نظم و امنیت در مناطق شهری را پیش از آن مقاماتی تحت عناوین: داروغه، محتسب و… بر عهده داشتند.
اما تشکیل اداره ای با نام نظمیه از سال ۱۲۹۶ هجری قمری و به دنبال سفر دوم ناصرالدین شاه به فرنگ صورت گرفت. در این سفر ناصرالدین شاه در هنگام اقامت در کشور اتریش از پادشاه آن کشور درخواست کرد که هیأتی نظامی را برای تربیت قشون به ایران اعزام کند. مدتی پس از باز گشت شاه، هیأت نظامی اتریش به ایران وارد شد و از جمله ی آنها شخصی به نام کنت دومونت فرت بود که ناصرالدین شاه تأسیس و اداره ی نظمیه تهران را زیر نظر نایب السلطنه حاکم تهران به وی سپرد.
تأسیس اداره ی نظمیه در ربیع الثانی سال ۱۲۹۶ هجری قمری صورت گرفت و در مرحله ی اول ۴۰۰ نفر پلیس پیاده و ۶۰ نفر پلیس سوار در آن استخدام شدند. این نهاد شامل بخش هایی مانند: اداره مسروقات، اداره محبس، شعب استنطاق، دعاوی، جنایات و محاکمات بود و در قسمت های مختلف شهر نیز کلانترهایی زیر نظر این اداره نظم شهر را کنترل می کردند.
چندی پس از تأسیس نظمیه کنت دومونت فرت کتابچه ای مشتمل بر اصول وظایف پلیس تنظیم نموده و توسط نایب السلطنه برای رؤیت و تأیید شاه فرستاد و شاه نیز با آن موافقت کرد. از نکات جالب توجه کتابچه این است که وظایف نظمیه جز ایجاد نظم و برخورد با خلافکاران و دستگیری آنان، مواردی از جمله نمونه های زیر شمرده شده است:
۱) پلیس لازم است توجه در آذوقه و مأکولات مردم داشته باشد و بداند حبوبات را کی ها جمع و انبار می نمایند تا در سال گرانی بکار آید.
۲) پلیس باید مراقبت کند اسباب قحط و غلا و موجبات امراض فراهم نشود و دستورالعمل واصله از مجلس حافظ الصحه را معمول و مجری سازد.
۳) پلیس باید تسلط داشته باشد بر اینکه هر کس خواسته باشد بدون حکم برای مداخل خودش از مردم زیادتر مالیات بگیرد ممانعت نماید و نگذارد.
۴) پلیس باید در کمال دقت مواظبت داشته باشد در خصوص نظافت و تمیزی شهر و وضع ساختن عمارات و نظم و روابط کوچه ها و همچنین باید در باب آذوقه و آب مردم منتهای مواظبت را داشته باشد و همیشه باید احتیاط قحط و غلا را ملاحظه نماید و ایضاً در باب روشنایی شهر مسؤول است.
۵) وقتی که در شهر رئیس احتسابیه بوده باشد اجرای فقرات زیر را باید به ریاست احتساب حکم نماید: از قبیل خرید و فروش و نرخ اجناس که در قیمت آنها به همدیگر ستم نکنند و خوبی و بدی گوشت و غیره. پلیس تسلط دارد که رئیس احتساب را مجبور به اجرای این فقرات نماید.
۶) پلیس لازم است ملاحظه حال منتسبان خانواده سلطنت عظمی را بنماید.
۷) پلیس مکلف است بر اینکه اشخاص مقصر را دستگیر نموده تنبیه نماید. تقصیرشان به هر درجه ای بوده باشد مگر خانواده سلطنت عظمی را که در این صورت باید موافق امر مخصوص شاهنشاه رفتار نماید.
فهرست مطالب
مقدمه
تاریخچه
بخش ها و رده های نیروی انتظامی
سلسله مراتب
وظايف نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران
اینترپل تهران (پلیس بین الملل ناجا )
یگان های ویژه نیروی انتظامی ایران
وظایف
انجام وظایف مختلف در وضعیت های مختلف
یگان ویژه پاسدارن ناجا چه آموزش هایی می بینند؟
تجهیزات یگان های ویژه پاسداران ناجا
نیروهای ویژه پاد وحشت (نوپو)
قوانین نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران
لباس
شرایط استخدام در نیروی انتظامی
شخصیت های مناسب این شغل
هشدارهای نیروی انتظامی برای شما
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 26
مطالب مرتبط