تحقیق در مورد گیاه برنج

این تحقیق در مورد گیاه برنج می باشد که در مورد تاریخچه ، گیاه شناسی ، ساختمان و خواص برنج بحث می نماید. این تحقیق به دانشجویان رشته های کشاورزی، گیاه شناسی ، صنایع غذایی و دیگر رشته های مرتبط با آن پیشنهاد می گردد.

مقدمه
برنج از مهم‌ترین غلات و اقلام غذایی جهان است. نیمی از جمعیت جهان، به برنج به عنوان یک غذای اصلی وابسته هستند. هم‌اکنون «ده‌ها هزار نوع برنج» در جهان وجود دارد، اما این‌ها در دو زیرگونه کلی جای می‌گیرند.

شواهد پیدایشی نشان می‌دهد که برنج در ۸۲۰۰ – ۱۳۵۰۰ سال پیش در دره رودخانه پرل چین سرچشمه گرفته است. پیشتر، اسناد باستانشناسی حدس می‌زدند که برنج در دره رودخانه یانگ تسه در چین اهلی شده باشد. برنج از آسیای شرقی، به مناطق جنوبی تر و آسیای جنوبی گسترش یافت. برنج به اروپا از آسیای غربی و به آمریکا توسط استعمارگران اروپایی معرفی شد.

تاریخچه برنج
تاريخچه برنج به هزاران سال قبل برمي گردد. در قديم، مردم براين عقيده بودند که برنج هديه و پاداشي از طرف خداوند مي باشد. هنوز نيز در بعضي تمدن ها مردم براين باورند. كشت برنج تقريبا ۴هزار سال قبل از ميلاد مسيح در كشورهاي هند و چين متداول بوده است. پس از گندم، برنج دومين غله مهم در دنيا محسوب مي‌شود. كشت برنج در ايران در نواحي شمالي كشور و حتي استان خوزستان تاريخچه طولاني دارد و براساس شواهد موجود، اين محصول قرن‌ها پيش از ميلاد مسيح و در زمان هخامنشيان رواج داشته و امروزه به يكي از مهم‌ترين موادغذايي تبديل شده است.

در دنيا حدود ۷۰۰۰ نوع مختلف برنج وجود دارد. کشورهاي آسيايي حدود ۹۰ درصد از برنج دنيا را توليد مي کنند.

برنج گياهي است يكساله كه ارتفاع آن تا۵/۱متر ميرسد ودر مناطق گرم و مرطوب و پرآب مي رويد. ساقه آن راست و برگهاي آن بزرگ و نوك تيز است . هر سنبلك برنج داراي دنباله كوتاه و يك گل دارد . ميوه آن بشكل خوشه اي متشكل از سنبلك ها درانتهاي ساقه قرار دارد و يك دانه برنج در آن است شلتوك مي نامند . برنج از غلات مهم است و تقريبا غذاي اصلي نصف مردم كره زمين مي باشد و منشا برنج از آسيا است و در حدود ۳۰۰۰ سال قبل از ميلاد در هند و چين زراعت مي شده است . برنج بعدا از آسيا به ژاپن ، سبلان و ديگر نقاط استوايي كره زمين راه يافت و در قرن هفتم ميلادي مصريان نيز شروع به كشت آن كردند.

پیشینه برنج در ایران
بر اساس نظر لائوفر، کشت برنج درایران پس از تسلط اعراب به ایران، رونق گرفته است، به نظر وی، در دوره ساسانیان برنجکاری وجود نداشته است. م.و.پیگولیوسکایا با توجه به اسناد مکتوب، کشت برنج درایران را به دوره ساسانیان منتسب می داند. پروفسور ام – جی – میسون نیز در بحث از تاریخ گسترش شلتوک درکشورهای خاورمیانه می نویسد که :کشت برنج در ایران از اوایل قرن اول میلادی شروع شده است. اگر چه شلتوک در ایران، اوایل قرن اول میلادی کشت می شد، لیکن کشت و گسترش آن درسطح وسیع، به احتمال زیاد از قرن ۶ تا ۷ میلادی آغاز شده است.

گیاه‌ شناسی
برنج گیاهی است که دارای ارقام زودرس (طول دورة رشد ۱۳۰ تا ۱۴۵ روز)، متوسط رشد (۱۵۰ تا ۱۶۰ روز) و ارقام دیررس (۱۷۰ تا ۱۸۰ روز) می‌باشد. برای شناخت بهتر گیاه برنج به ذکر قسمت‌های مختلف آن از قبیل ریشه، ساقه، برگ و غیره

فهرست مطالب
مقدمه
تاریخچه برنج
پیشینه برنج در ایران
گیاه‌شناسی
ریشه
ساقه
برگ
پنجه‌زنی
ساختمان گل آذین
ساختمان گِل در برنج
گرده افشانی و لقاح
برنج ایرانی
ابعاد دانه برنج و اندازه آن
شرایط مناسب برای کشت برنج
خواص و فواید برنج برای سلامتی بدن
منبع عالی انرژی
فاقد کلسترول
سرشار از ویتامین
نشاسته مقاوم
تنظیم فشارخون
پیشگیری از سرطان
پیشگیری از اسهال خونی
مراقبت پوستی
ابعاد دانه برنج و اندازه آن
شرایط مناسب برای کشت برنج


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 17

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.