توسعه اقتصادی و برنامه ریزی به فرآیندی اطلاق میشود که به دنبال افزایش سطح رفاه و کیفیت زندگی در یک جامعه از طریق برنامهریزی و اجرای سیاستهای اقتصادی مناسب است. این فرآیند شامل اقداماتی مانند افزایش سرمایهگذاری، توسعه زیرساختها، ارتقای سطح آموزش و مهارت نیروی کار، و بهبود فضای کسب و کار میشود.
بخشی از متن پاورپوینت :
توسعه اقتصادی یکی از اصطلاحات اقتصادی به معنای رشد همراه با افزايش ظرفيتهای توليدی اعم از ظرفيتهای فيزيکی، انسانی و اجتماعی. توسعه، حد و مرز و سقف مشخصی ندارد بلکه بدليل وابستگی آن به انسان، پديدهای کيفی است برخلاف رشد اقتصادی که کاملاً کمی و هيچ محدوديتی ندارد.
توسعه اقتصادی دو هدف اصلی دارد: ۱: افزايش ثروت و رفاه مردم جامعه و ريشهکنی فقر؛ ۲: ايجاد اشتغال، که اين اهداف در راستای عدالت اجتماعی است. از جمله شاخصهای توسعه اقتصادی میتوان اين موارد را: شاخص توسعه انسانی، شاخص خوشحالی سیاره، شاخص کیفیت زندگی، درآمد یا تولید ناخالص ملی و شاخص فرهنگی شمرد.
ساختار جریان تاریخی توسعه در سطوح ملی و بینالمللی گرچه در مقاطع زمانی و در ابعاد مكانی قابل كپیبرداری و انتقال مطلق نیست، ولی همیشه تاریخ دارای درسهایی است كه میتواند آموزنده باشد و در جریان آزمون و خطا بستری را برای سهولت انتخاب شقوق بهینه پیشرفت فراهم آورد. تاریخ زمینههایی را بهدست میدهد.
تا بتوان از تكرار خطاها پرهیز و از آموزهها در جهت اصلاح اشتباهات گذشته استفاده كرد. از دیدگاه اندیشه تاریخی قابل تأمل است كه بسیاری مسائل اقتصادی از یك قرن و نیم پیش همچنان تا به امروز در اقتصاد كشور استمرار دارد. این سئوال بهطور جدی مطرح است كه رخوت اصلاح نارساییها از كجا ناشی میشود؟ عقبافتادگی تحت شرایطی است كه ما با جهانی پیشرفته و جوامعی مترقی روبهرو و در رفت و آمد هستیم. فاصله ارتباطات بسیار كوتاه شده و انتقال اطلاعات، سرعت كمسابقهای دارد
فهرست:
رشد و توسعه اقتصادی
ویژگیهای مشترک و غیر مشترک کشورهای در حال توسعه
جریان تاریخی فرآیند توسعه
تئوری های رشد و توسعه اقتصادی
مدل های رشد
روشهای دستیابی به توسعه اقتصادی
نقش دولت در توسعه اقتصادی (وظایف دولت)
توزیع درآمد و توسعه اقتصادی
آموزش و پرورش و نقش آن در توسعه اقتصادی
تکنولوژی و توسعه اقتصادی
نگاهی گذرا به موقعیت اندونزی در جهان
تاريخ فرآيند توسعه
كشورهاي در حال توسعه
نظريه هاي رشد و توسعه اقتصادي
وابستگی اقتصادی
نرخ بالای رشد جمعیت
بزرگ بودن بخش کشاورزی با بهره وری پایین
فناوري و توسعه اقتصادي
برنامه ريزي اقتصادي
فرآيند توسعه در ايران بعد از انقلاب
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 32
مطالب مرتبط