این تحقیق در مورد نقش پس انداز در توسعه بوده و از جهات مختلف به بیان نقش و تأثیر پس انداز بر روی توسعه می پردازد. این تحقیق به دانشجویان رشته های اقتصاد ، حسابداری و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.
مقدمه
هر کشوری برای ارتقای تولید و نیز رسیدن به رشد و توسعه اقتصادی نیازمند سرمایه گذاری است. شرط لازم برای سرمایه گذاری ؛ پس انداز ، انباشت سرمایه و مهیاسازی بستر فرهنگی به همراه تقویت روحیه کارآفرینی در جامعه است. در واقع با عنایت کافی به مقوله توسعه فرهنگ کارآفرینی می توان به شاخص های رشد و توسعه که از طریق تغییر در روند تولید ، بهره وری و توان افزایی فنی و صنعتی در عر صه اقتصاد حاصل می شود ، دست یافت.
شاید ایران یکی از معدود کشورهایی باشد که مردم و مسئولان تا این حد ، نقش فرهنگ را درزمینه های مختلف و مشکلات گوناگون جامعه پر رنگ تلقی می کنند. یکی از رفتارهای کاملاً قابل پیش بینی از سوی مردم و مسئولان کشور در مواجهه با مشکلات مختلف اجتماعی ، معرفی عواملی چون فقر فرهنگی به عنوان ریشه ناهنجاری ها و مشکلات موجود در جامعه است. فرهنگ را می توان مجموعه ای از باورها ، آیین ها ، اندیشه ها، آداب و رسوم و ارزش های حاکم بر یک جامعه دانست. به دیگر سخن ، فرهنگ مقوله ای است که در سطح جامعه ، گروه و در تعامل میان آنها معنا می یابد و شیوه برقراری ارتباط و تعامل میان افراد آن جامعه را بیان می کند.
نقش فرهنگ پس انداز و سرمایه گذاری در تولید
این واقعیت پذیرفته شده است که کنار گذاشتن بخشی از مصرف به معنی بوجود آمدن پس انداز و تبدیل آن به سرمایه های تولیدی ، برای حفظ سطح رفاه موجود و دستیابی به سطح رفاه بالاتر ، امری کاملاً ضروری است. به عبارت دیگر ، حتی اگر جامعه ای بخواهد در موقعیت فعلی خود باقی بماند و دچار کاهش رفاه نشود، انجام پس انداز امری ضروری است. علاوه بر این در کشورهای توسعه نیافته ، مشکل کمبود پس انداز موضوعی است که غالب صاحب نظران بر آن به عنوان یکی از عوامل محدود کننده رشد اقتصادی تأکید دارند.
پس انداز دارای مفهومی گسترده است و طی فرایندهای مختلف حاصل می شود. همچنین پس انداز جنبه اجتماعی دارد؛ زیرا تحت شرایط زمانی و مکانی و در چهارچوب روابط اجتماعی ، سنن ، فرهنگ ، موقعیت طبقات اجتماعی و نظایر آن به شدت تغییر کیفی و کمی یافته و تغییر جهت می دهد. بعلاوه از مباحث اقتصادی به شمار می رود ؛ چون از نیروهای تولیدی ، شرایط مصرف و توزیع گذشته به دست می آید و نیز نقش آن در ایجادتعادل در اقتصاد ملی اساسی است.
فهرست مطالب
مقدمه
نقش فرهنگ پس انداز و سرمایه گذاری در تولید
پس انداز در دیدگاه های اقتصاددانان توسعه
شیوه های تامین منابع سرمایه گذاری
نرخ سود واقعی
نتیجه گیری
منابع
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 16
مطالب مرتبط