این تحقیق در مورد روستای ماسوله می باشد و به طور کامل به بررسی تاریخچه شکل گیری و نقش و تأثیر انسان و طبیعت بر روی طبیعت آن می پردازد. در این تحقیق از عکس های زیبا و جذاب از روستای ماسوله استفاده شده که باعث کامل تر شدن این تحقیق می گردد.
پیشگفتار
ماسوله نگین کوهستان، پلکانی به درون طبیعت و زیبایی و تلفیق حیرت انگیز طبیعت و معماری و فضایی با زندگی کاملاً سازگار با طبیعت می باشد. اما در سالهای اخیر و به دلایل گوناگون زنگ خطر برای ماسوله به صدا در آمده است واقدامات ناصواب عمرانی منطقه رابرای بروز حوادث مشکل ساز طبیعی بیش از پیش مستعد ساخته است که نیازمند توجه ویژه می باشد.اهمیت این روستا ویژه وهماهنگی آن بامرفولوژی وسایر عناصر جغرافیایی آن را درکانون توجه دوست داران طبیعت وبویژه جهانگردان قرار داده و باعث شده است که بخت زیادی برای ثبت در فهرست آثار جهانی یونسکو دراختیار داشته باشد.
چکیده
ایران عرصه بی نظیری از تنوع اقلیمی می باشد که از اقلیم بیابان بسیار خشک تا اقلیم مدیترانه ای، سرد کوهستانی و مرطوب را می توان در آن مشاهده کرد. این شرایط اقلیمی با تأثیر شرلیط فرهنگ و آداب و رسوم برخی الگوهای مختلفی از سازگاری انسان با محیط را رقم زده است. بطوری که الگوهای معماری و سبک معیشتی متعدد و متنوع و بعضاً بی بدیل یکی از مشخصه های بارز این سرزمین می باشد. در بین معماریهای همساز با اقلیم در مناطق مختلف ایران شاید الگوی ماسوله نمونه تیپیک بی نظیری باشد. که در دنیا نظیر آن را بندرت می توان یافت. این روستا – شهر در شمال ایران و در استان گیلان واقع است.
معماری سنتی گیلان از نمونه های بارز ارتباط میان یک پدیده انسان ساخت با طبیعت است و پیوسته بر ویژگی های رفتاری مردمان گیلان تاثیرگذار بوده است. با این وجود تلاش برای هم گام شدن با مدرنیته و شرایط روز، معماری گیلان را دگرگون ساخته و رابطه آن با طبیعت را محدود نموده است. از طرف دیگر بسیاری از نیازهای حسی انسان همچون حس تعلق به مکان نیز مورد کم توجهی قرار گرفتند. پژوهش حاضر تلاشی در جهت شناخت تاثیر حضور طبیعت بر انسان و افزایش حس تعلق به مکان در خانه های سنتی گیلان و شهر تاریخی ماسوله است. به نظر می رسد حضور طبیعت و ایجاد پیوستگی بصری بین بنا و طبیعت، می تواند یکی از مولفه های تاثیرگذار در ایجاد حس تعلق به ماسوله باشد.
مقدمه
ماسوله نیز مانند سایر شهرهایی که در منطقه ای کوهستانی واقع شده اند بافت شهری به صورت پله کانی ومطبق می باشد . از آنجا که در مناطق معتدل ومرطوب بهترین راه حل جهت تنظیم شرایط محیطی-استفاده از جریان باد وتهویه هوا می باشد بهترین مورفولوژی معماری با فرم برونگرا است. در این فرم جهت تامین اسایش انسان ساختمانها را تا حد ممکن در ارتفاع بلند تراز سطح زمین واز دو یا چهار طرف باز وبه صورت برونگرا می سازند.
وجود بالکن ها به عنوان فضای زیستی که باعث تلفیق فضای داخلی را با فضای خارجی ساختمان شده است وهمچنین پنجره های بزرگ درنمای ساختمان همگی دال بر برونگرایی معماری ماسوله است.
روستای توریستی- تاریخی ماسوله در غرب شهرستان فومن و منتهی الیه جنوب غربی استان گیلان و در تقاطع سه استان گیلان، مازندران، زنجان و اردبیل واقع است. موقعیت این روستا طوری است که از سه طرف شمال و جنوب و مغرب به کوه وصل می شود و فقط از طرف مشرق به جلگه فومنات کشیده شده است. ارتفاع روستای ماسوله از سطح دریا حدود 1050 متر می باشد. وضعیت این روستا بصورتی است که از کنار رودخانه ماسوله بصورت پلکانی به طرف شمال کشیده شده است و خانه های فوقانی مشرف بر خانه های تحتانی است. خانه های ماسوله مستقل، بهم پیوسته اند. با سقفهای خوابیده در یکدیگر یک مجتمع مسکونی بزرگ و هم آهنگی را تشکیل می دهند.
روستای ماسوله از نظر آب و هوایی دارای آب و هوای کوهستانی و مرطوب می باشد و جزء منطقه خزری می باشد. رودخانۀ ماسوله از کنار روستا ماسوله می گذرد.
فهرست مطالب
پیشگفتار
چکیده
مقدمه
عکس هوایی روستای ماسوله
تاریخچه ماسوله
نقشه موقعیت جغرافیایی ماسوله
پیدایش
تیره و نژاد ماسوله
موقعیت ماسوله
عرصه کالبدی ماسوله
مرفولوژی و بافت روستای ماسوله
راههای دسترسی به داخل روستا
معماری منحصر به فرد ماسوله
مصالح ساختمانی در ماسوله
نوع سازه بناهای ماسوله
فضاهای شهری ماسوله
نتیجه گیری
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 28
مطالب مرتبط